narkomanija i trudnoca

seka-persa

Početnik
Poruka
8
Razmisljala sam da li da zapocnem ovu temu, ali posto sam prosla kroz jedan veoma tezak period u mom zivotu i sada kada gledam ovaj svet nekim drugim ocima zelim da se obratim svima Vama kome je pomoc potrebna i Vama koji mislite da se to vama ne moze desiti, al verujte mi DESI SE! Kao savrsen student, prijatelj, poslusna cerka, dobar sportista ni sama ne znam kako se to desilo. Najteze je priznati, posto sam iz malog mesta, ljudi su me naravno odmah osudjivali. Moram da napomenem da moj suprug nikada nije imao veze sa tim, samo on zna kako mu je bilo tada, svadjao se sa celim svetom da im dokaze da meni treba pomoc kao i svakom bolesniku koji boluje od bilo kakve bolesti jer NARKOMANIJA je BOLEST i ona se leci, njemu HVALA za sve sto je ucinio za mene i nasu bebu. U domu zdravlja niko nije zeleo da mi vodi trudnocu, nisu hteli da me prime na preglede smatrali su JEDNOM NARKOMAN UVEK NARKOMAN, ali ja ZNAM i VERUJEM da to nije tacno. U trudnoci sam pila metadon, zahvaljujuci mojoj doktorki koja je imala potpuno poverenje u mene, dobijala sam bocice tako da ne moram svaki dan da idem po njih, nekako smo se izborili sa svim problemima. Tacnije najveci problemi su dosli u porodilistu. Na osnovu izvestaja od doktorke i naravno mog samog priznanja, da sam na metadonu uzeli su mi dete na posmatranje. Za mene pravi sok!!! Tada nisam znala, ali sada znam nista ne potpisuj u porodilistu! Mojoj maloj bebici radjena su sva moguca ispitivanja, glavu su joj snimali cetiri puta, kako su oni tada rekli da bi bili sigurni da je sve u redu, meni naravno nisu dozvolili da budem u bolnici, jer ne dojim, a nisam dojila zato sto su smatrali da je to bolje za bebu. Da ne spominjem koliko nam je socijalni radnik bio u kuci, pa kod moih roditelja, svekrve. U svakom slucaju, PREZIVELI SMO, samo se treba boriti. Ja i sada kada nekom kazem da sam lecena narkomanka, ljudi ne veruju. Problem je sto mi svi narkomana zamisljamo kao nekog klosara, al to nije tacno, imala sam uvek markiranu garderobu, od roditelja sam dobila kola, isla na letovanja, zimovanja, zato VAM i ovo govorim, dragi roditelji, slusajte svoju decu, bdite nad njima, jer ljudi su surovi samo cekaju da napravite jednu malu pogresku i da vam dete uzmu u kandze, a odatle ih tesko cupate!!!
ps. NAPOKON SRECNA I ISPUNJENA

Nije problem što narkomane zamišljamo kao klošare nego što narkoman zatrudni i odluči da zadrži bebu.
Ja jednostavno ne mogu i ne želim da imam razumevanja za ljude koji ne samo što ne misle na sebe nego ugrožavaju i druge, a ovo je najgori vid ugrožavanja nečijeg života.

Ja ne mogu da svarim ni pušenje u trudnoći i tu sam zadrta do koske. Da se ja pitam zabranila bih trudnoću ženama koje puše. A narkomaniju i trudnoću ne mogu ni da zamislim.

To što ste vi preživeli i vaše dete, bez posledica nadam se, to je samo puka sreća i svodi se na slučajnost. Laku noć i prijatno! Iako ja sad neću ni moći da spavam posle ovog što sam pročitala...:sad2:

Nadam se da ce dete dati snage taman onoliko koliko je nedostajalo da se resite bede i budete prava porodica koja je sve lose ostavila iza sebe.
Svaka cast za vtvog supruga, nadam se da ce s onoliko ponosa gledati on tebe s koliko zahvalnosti gledas ti na njega.

seka-perso, drogu da nisi primirisala više, jel si čula :kafa:
jel viš kakve si probleme imala

dobro znam da znaš i bez mene
ajd sve najbolje, valjda će sve biti u redu

ove ispred mene su bile grube, (dobro, ne sve) ali sa pravom, znaš....

Razmisljala sam da li da zapocnem ovu temu, ali posto sam prosla kroz jedan veoma tezak period u mom zivotu i sada kada gledam ovaj svet nekim drugim ocima zelim da se obratim svima Vama kome je pomoc potrebna i Vama koji mislite da se to vama ne moze desiti, al verujte mi DESI SE! Kao savrsen student, prijatelj, poslusna cerka, dobar sportista ni sama ne znam kako se to desilo. Najteze je priznati, posto sam iz malog mesta, ljudi su me naravno odmah osudjivali. Moram da napomenem da moj suprug nikada nije imao veze sa tim, samo on zna kako mu je bilo tada, svadjao se sa celim svetom da im dokaze da meni treba pomoc kao i svakom bolesniku koji boluje od bilo kakve bolesti jer NARKOMANIJA je BOLEST i ona se leci, njemu HVALA za sve sto je ucinio za mene i nasu bebu. U domu zdravlja niko nije zeleo da mi vodi trudnocu, nisu hteli da me prime na preglede smatrali su JEDNOM NARKOMAN UVEK NARKOMAN, ali ja ZNAM i VERUJEM da to nije tacno. U trudnoci sam pila metadon, zahvaljujuci mojoj doktorki koja je imala potpuno poverenje u mene, dobijala sam bocice tako da ne moram svaki dan da idem po njih, nekako smo se izborili sa svim problemima. Tacnije najveci problemi su dosli u porodilistu. Na osnovu izvestaja od doktorke i naravno mog samog priznanja, da sam na metadonu uzeli su mi dete na posmatranje. Za mene pravi sok!!! Tada nisam znala, ali sada znam nista ne potpisuj u porodilistu! Mojoj maloj bebici radjena su sva moguca ispitivanja, glavu su joj snimali cetiri puta, kako su oni tada rekli da bi bili sigurni da je sve u redu, meni naravno nisu dozvolili da budem u bolnici, jer ne dojim, a nisam dojila zato sto su smatrali da je to bolje za bebu. Da ne spominjem koliko nam je socijalni radnik bio u kuci, pa kod moih roditelja, svekrve. U svakom slucaju, PREZIVELI SMO, samo se treba boriti. Ja i sada kada nekom kazem da sam lecena narkomanka, ljudi ne veruju. Problem je sto mi svi narkomana zamisljamo kao nekog klosara, al to nije tacno, imala sam uvek markiranu garderobu, od roditelja sam dobila kola, isla na letovanja, zimovanja, zato VAM i ovo govorim, dragi roditelji, slusajte svoju decu, bdite nad njima, jer ljudi su surovi samo cekaju da napravite jednu malu pogresku i da vam dete uzmu u kandze, a odatle ih tesko cupate!!!
ps. NAPOKON SRECNA I ISPUNJENA
Pouka koja proističe odavde:RODITELJI,ČUVAJTE SVOJU DECU''

Nadam se da si zauvek pobedila sotonu!A za poruku upucenu nama roditeljima si potpuno u pravu.Svi mi mislimo da se tako nesto desava tamo nekom drugom,a da se nama to desiti ne moze!Ali deca su danas akademski glumci,rode se bre i znaju da glume i foliraju,tako da im ne treba previse verovati,ali ne treba biti vecito sumnjicav.Ako moze zlatna sredina,tj proveravati ih,ali im ne pokazivati da im ne verujemo!

zato VAM i ovo govorim, dragi roditelji, slusajte svoju decu, bdite nad njima, jer ljudi su surovi samo cekaju da napravite jednu malu pogresku i da vam dete uzmu u kandze, a odatle ih tesko cupate!!!
Хоићш да кажеш да си постала наркоман зато што су твоји родитељи негде направили неку грешку или непажњу?
Да не би била наркоман да су они другачије поступили у неком тренутку, више пазили на тебе и бдили?

Важно ми је зато што сам и сама родитељ тинејџера.

Хоићш да кажеш да си постала наркоман зато што су твоји родитељи негде направили неку грешку или непажњу?
Да не би била наркоман да су они другачије поступили у неком тренутку, више пазили на тебе и бдили?

Важно ми је зато што сам и сама родитељ тинејџера.
Svi mi zelimo dobro svojoj deci,je l tako?Svako od nas se ponasa i cini onako kako najbolje zna i ume.Ali mislim da su danasnje generacije,zahvaljujuci poremecenim moralnim vrednostima u nasem drustvu,poprilicno"besna"i kako bih ja rekla podnajedena,postala nezahvalna i bezrazlozno nezadovoljna!Cini mi se da deca koja rastu u materijalnoj nemastini postaju mnogo bolji ljudi od upravo ovakve dece koja su imala sve!Poznajem jednu siromasnu porodicu,troje dece,nemaju najnovije patike,markiranu garderobu,letovanja i zimovanja,ali najstariji sin zavrsava Knjizevnost,a izmedju ispitnih rokova fizikalise(radio je sa mojim muzem)i na taj nacin sebi zaradi za dzeparac.Nije besan na svoju majku,koja je vise bolesna nego zdrava-od lepog zivota-vec je drzi ko malo vode na dlanu.A cisto sumnjam da je imala vremena da sedi i slusa jade svog tinejdjera,jer radila je u nadnicu,jedva je Osnovnu zavrsila,tako da nije po Spoku vaspitavala svoju decu.

Poslednja izmena:
Svi mi zelimo dobro svojoj deci,je l tako?Svako od nas se ponasa i cini onako kako najbolje zna i ume.Ali mislim da su danasnje generacije,zahvaljujuci poremecenim moralnim vrednostima u nasem drustvu,poprilicno"besna"i kako bih ja rekla podnajedena,postala nezahvalna i bezrazlozno nezadovoljna!Cini mi se da deca koja rastu u materijalnoj nemastini postaju mnogo bolji ljudi od upravo ovakve dece koja su imala sve!Poznajem jednu siromasnu porodicu,troje dece,nemaju najnovije patike,markiranu garderobu,letovanja i zimovanja,ali najstariji sin zavrsava Knjizevnost,a izmedju ispitnih rokova fizikalise(radio je sa mojim muzem)i na taj nacin sebi zaradi za dzeparac.Nije besan na svoju majku,koja je vise bolesna nego zdrava-od lepog zivota-vec je drzi ko malo vode na dlanu.A cisto sumnjam da je imala vremena da sedi i slusa jade svog tinejdjera,jer radila je u nadnicu,jedva je Osnovnu zavrsila,tako da nije po Spoku vaspitavala svoju decu.
По мојим сазнањима наркомана има у свим слојевима друштва, из свих социјалних средина, и богатих и сиромашних, и образованих и необразованих, и већих и мањих породица, и оних са више деце и тамо где су деца јединци...
Мене, као родитеља, интересује баш шта она мисли - колико су њени родитељи одговорни за њену ситуацију и колику реалну моћ су имали да је измене....

Pa dete se najvise primerom vaspitava sve do onog trenutka kad se desi "lose drustvo" tad mogu bucnuti u vodu godine koje su ulozene u to da vidi i uci samo prave vrednosti. Nije neobicno da je dete nasledilo marljivost i pozrtvovanoist od majke jos kad se doda cinjenica da je rastao uz takav primer tesko da se drugo moglo i ocekivati.

uopste mi se ne dopada naslov da bih citao

Ali ti nije smetao da bi pisao? :roll:

Мене, као родитеља, интересује баш шта она мисли - колико су њени родитељи одговорни за њену ситуацију и колику реалну моћ су имали да је измене....
ovo i mene interesuje, šta roditelji mogu preduzeti da do toga ne dođe
samo, sa druge strane, alo mi je glupo da za svoje neuspehe krivimo nekog drugog, makar bili to i roditelji, naročito kad ih krivimo u odraslom dobu
gde je granica između dečije odgovorbosti i roditeljske odgovornosti
gde vidis problem?

problem je u nbijanju postova
tela sam i malopre da ti odgovorim, ali da ne bi ispalo da i ja nabijam postove, evo koristim da te citiram sa još nekim citatom :mrgreen:

По мојим сазнањима наркомана има у свим слојевима друштва, из свих социјалних средина, и богатих и сиромашних, и образованих и необразованих, и већих и мањих породица, и оних са више деце и тамо где су деца јединци...

Znam da biti narkoman nije vise "privilegija"bogatih.
Takodje tvrdim da nije iskljucivo krivica na roditelju ako je dete narkoman,zavisi mnogo i od samog deteta.Porodica u mom komsiluku:majka profesor,otac lekar specijalista,imaju sinove blizance,od kojih je jedna heroinski narkoman,a drugi zavrsava medicinu.Nemoguce da su ovi roditelji imali vremena za jednog sina blizanca a da je drugi zanemaren!
Ima dece kojima mozes kao roditelj pokloniti svu paznju ovoga sveta,a ono ce vam opet naci zamerku.Ima prosto takve dece,govorim uopsteno,ne mora postati narkoman,moze krenuti i drugim losim putevima,a njih je mnogo:prostitucija(muska-zenska),kriminal (da li je bilo kog kriminalca majka ucila da to bude?),lopovluk,nasilnistvo....
Moja prijateljica,koja je domacica,gledala je u svog sina ko u ikonu,uvek je imala vremena za njega,i sigurno ga nije ucila da se u cistu posteljinu leze u garderobi u kojoj si proveo dan,mislim to je sitnica,a nema autoriteta da ga natera da se presvuce,jer ovaj cak i fizicki nasrce na nju,verovatno gledajuci oca koji majku samara smatra da moze i on.Hocu reci ni jedan roditelj ne zeli da mu je dete krenulo losim putem,samo neki imaju srecu te im zivot ne podari problematicnu decu,neko ima cvrst autoritet koji ugusi ponekad i detetovu licnost,kod nekog odrastanje dece prodje bezbolno,ali nema recepta kako napraviti kvalitetnu osobu od svog deteta!
I sama postavljacica teme-nije losa osoba-ma sta ta kategorizacija znacila,ona uvidja da je pogresila,cak i to javno priznaje,sto je za pohvalu,i skrece nam paznju da se to moze desiti i nasem detetu.Vrlo je moguce da su njeni roditelji divni ljudi,sigurno jesu,ne verujem da su zeleli cerku narkomana i da su je potsticali na to,a ja se nadam i zelim joj da vise nikad ne poklekne za tim zlom!

Znam da biti narkoman nije vise "privilegija"bogatih.
Takodje tvrdim da nije iskljucivo krivica na roditelju ako je dete narkoman,zavisi mnogo i od samog deteta.Porodica u mom komsiluku:majka profesor,otac lekar specijalista,imaju sinove blizance,od kojih je jedna heroinski narkoman,a drugi zavrsava medicinu.Nemoguce da su ovi roditelji imali vremena za jednog sina blizanca a da je drugi zanemaren!
Ima dece kojima mozes kao roditelj pokloniti svu paznju ovoga sveta,a ono ce vam opet naci zamerku.Ima prosto takve dece,govorim uopsteno,ne mora postati narkoman,moze krenuti i drugim losim putevima,a njih je mnogo:prostitucija(muska-zenska),kriminal (da li je bilo kog kriminalca majka ucila da to bude?),lopovluk,nasilnistvo....
Moja prijateljica,koja je domacica,gledala je u svog sina ko u ikonu,uvek je imala vremena za njega,i sigurno ga nije ucila da se u cistu posteljinu leze u garderobi u kojoj si proveo dan,mislim to je sitnica,a nema autoriteta da ga natera da se presvuce,jer ovaj cak i fizicki nasrce na nju,verovatno gledajuci oca koji majku samara smatra da moze i on.Hocu reci ni jedan roditelj ne zeli da mu je dete krenulo losim putem,samo neki imaju srecu te im zivot ne podari problematicnu decu,neko ima cvrst autoritet koji ugusi ponekad i detetovu licnost,kod nekog odrastanje dece prodje bezbolno,ali nema recepta kako napraviti kvalitetnu osobu od svog deteta!
I sama postavljacica teme-nije losa osoba-ma sta ta kategorizacija znacila,ona uvidja da je pogresila,cak i to javno priznaje,sto je za pohvalu,i skrece nam paznju da se to moze desiti i nasem detetu.Vrlo je moguce da su njeni roditelji divni ljudi,sigurno jesu,ne verujem da su zeleli cerku narkomana i da su je potsticali na to,a ja se nadam i zelim joj da vise nikad ne poklekne za tim zlom!
Деца имају карактер и то је оно што се често пренебегава.
Једноставно, она прича да је тек рођено дете ,,табула раза", добрим је делом халуцинација и то зна свако ко је имао брата/браћу и/или сестру/сестре, као и ако има више од једног детета.
Не постоје два иста детета, чак и када су идентични близанци(природни клонови) и нико од родитеља ма колико љубави и пажње посветио детету не може гарантовати његову будућност.

Деца имају карактер и то је оно што се често пренебегава.
Једноставно, она прича да је тек рођено дете ,,табула раза", добрим је делом халуцинација и то зна свако ко је имао брата/браћу и/или сестру/сестре, као и ако има више од једног детета.
Не постоје два иста детета, чак и када су идентични близанци(природни клонови) и нико од родитеља ма колико љубави и пажње посветио детету не може гарантовати његову будућност.
Tacno tako!Ja imam tri kceri,i sve tri su razlicite,i to bas ko nebo i zemlja!Svakoj moram drugacije pristupiti,a da li sam bas ekspert za transformaciju svoje licnosti po potrebi,videcemo,ali nisam bas sigurna u to!

Mene zanima kako se to 'desi' nekome ko je navodno super student i sportista i sve, da postane narkoman? Nista na sta mozemo da uticemo (a na ovo mozemo) se ne 'desava' ako mi to necemo. Ipak toliko toga (studije, sport, novac) nije dovoljno da podigne samopouzdanje?

Mene zanima kako se to 'desi' nekome ko je navodno super student i sportista i sve, da postane narkoman? Nista na sta mozemo da uticemo (a na ovo mozemo) se ne 'desava' ako mi to necemo. Ipak toliko toga (studije, sport, novac) nije dovoljno da podigne samopouzdanje?

razni su razlozi od vaspitanja do mentalnog sklopa..okruzenja..roditelji zapustili..nezadovoljstvo samim sobom i igra vatrom

inat. imas roditelje koji su kontrol frikovi i bez obzira na tvoje vise nego solidne rezultate njima to nije dovoljno dobro. stalno nesto zvocaju, stalno traze vise i onda jednom puknes i krenes da im pokazujes koliko su u stvari beznacajni i bespomocni i sami... usput oni o tome nemaju pojma pa razbijes svaku njihovu iluziju autoriteta koji je uzgred izgradjen na stalnim pritiscima i nekoj vrsti agresije.
mislim, ovo je samo detalj, citava slika je slozenija, ali nije uvek u pitanju manjak volje, nekada je i polusvesna odluka da se unistis jer time unistavas i njih, i njihovu reputaciju i aroganciju.

Ono što ljudi moraju da shvate, jeste da se, za razliku od mnogih drugih bolesti, NARKOMAN POSTAJE - SLABIM I NESIGURNIM KARAKTEROM ! Ta slabost i nesigurnost mogu da budu TRENUTAK ILI TRAJANJE !! Takođe, treba da se shvati, da za razliku od mnogih drugih, telesnih bolesti, NARKOMANIJA napada ljudsku dušu i, prosto rečeno, menja svest čovekovu i njegov pogled na svet (oko sebe), pa su, zato, za LEČENJE i MOGUĆE IZLEČENJE jednog narkomana, osnovni preduslov bezgranična i bezuslovna ljubav, podrška i razumevanje ljudi, kako ljudi iz bliske mu okoline (i spremnost na najteže muke), tako i stručnih ljudi i ustanova !!
E sad, iskustva se razlikuju, ali jedno je sigurno - lečeni narkoman i njemu dragi i najbliži, najveću borbu vode -
1) protiv voljnog ili nevoljnog povratka u prethodno stanje
2) protiv nerazumevanja *neuke i nedovoljno duhovno sazrele okoline !

Ali, samo od ne česte sposobnosti regeneracije sopstvenog karaktera, zavisi da li je trajno izlečenje moguće ili ne !!

A, kada je roditeljstvo u pitanju, mišljenja sam da dete, psihofizički razvoj njegovog bića, duha i karaktera, treba da bude JEDINO i NAJVAŽNIJE zanimanje svakog roditelja, u koje treba da se "upusti", širom otvorenog srca i duše, svim svojim bićem i svom svojom energijom i svim svojim znanjem i iskustvom ! Detetovim razvojem i sazrevanjem, sazrevaće i oni, a "osluškivanjem" detetovih vidljivih ili nevidljivih potreba, znaće kako da ga usmere na pravi put, bez obzira na iskušenja !
Prema tome, biti roditelj je NAJTEŽI i NAJZAHTEVNIJI posao u životu, ali, ZREO I SLADAK PLOD tog (mukotrpnog) rada, NAJLEPŠI I NAJPLEMENITIJI, dostojan svakog truda pa i divljenja!
Prema tome, LJUBAV; VERA; RAZUMEVANJE i bezgraničan trud i rad su neophodni svakoj porodici, temelju društva !

Ne postoji dobro ili loše društvo, već slabi i jaki karakteri i pojedinci koji ga čine !

*Bez uvrede onima koji se osete uvređenim, ali postaviću im jedno (retoričko) pitanje - Da li smo mi, zaista, pozvani i dostojni da sudimo drugim ljudima (svojoj braći i sestrama) !?!?

Kao sin i neko ko i više nego dobro poznaje karakter i prirodu narkomanije i alkoholizma, pozdravljam, šaljem pozdrave pozitivne misli i reči podrške svima onima kojima su potrebne i neophodne !!

Kao što se zlato očišćuje u ognju, tako i velike muke i žalosti očišćuju, oživotvoravaju, utvrđuju i ozdravljuju dušu !!
- Sv. Josif Petrogradski -

Procitala sam sve vase komentare i zaista mi je drago sto ljudi razmisljaju o tome!
Pre svega treba da shvatite da niko ne moze da utice na odluku da li cete se drogirati ili ne, ni jadan roditelj ne zeli da ima narkomana tj. u mom slucaju cerku narkomanku, moji roditelji su jedni divni ljudi i krajnje glupo bi bilo kada bi njih neko osudjivao zbog onoga sto sam ja radila. Moram vam napomenuti da imam brata i sestru koji nikada nisu imali veze sa drogom, tako da i sami mozete da shvatite da roditelji nisu pogresili, greska je moja i ja taj beleg nosim...
Procitala sam u jednom tekstu da bi zabranili da narkomani radjaju decu! ok. ali sa kojim pravom! ja to da nisam priznala, to se ne bi ni znalo!!!
Moram da Vas pitam da li bi onda zabranili da radjaju decu i alkoholicari, kockari, lazovi, svaleri... Svi mi imamo neki problem koji izadje na videlo! Moja cerkica je jedna zdrava, normalna, vesela devojcica, koja ce verujem znati da ceni za sta su se njeni roditelji borili, Vama je lako osuditi, ali verujte mi veoma je tesko izaci iz svega toga. Tu bas i ne pomaze lecenje, tek kada narkoman sam odluci da se menja tada mu se treba pomoci. , sve ostalo je uzalud...

Ne, nisu moji roditelji pogresili, jednostavno na necije odluke Vi i ne mozete da uticete. Pre svega morate da Verujete sebi pa tek onda svom detetu, ako sumnjate da se drogira, slobodno mu predlozite da uradi test na opijat( obavezno pred vama), ne padajte na decije fore TI MENI NE VERUJES, ZASTO DA RADIM TEST i sl. Pricajte sa njima o narkomaniji, pozovite njihove prijatelje kod Vas na rucak, pice, cisto da bi imali uvid sa kim se druzi, slobodno ga pitajte na sta trosi novac,ako sumnjate da pusi otvorene pricajte sa njm o tome.
Moja majka kada je prvi put posumnjala da se ja drogiram, tj. ona je tada videla da se nesto desava, ali nije znala u cemu je problem i kada je htela da razgovaramo ja sam uvek burno reagovala, sto je nazalost to kod mojih prolazilo, jednostavno verovali su mi do neba, sto sam ja maksimalno koristila!!!

Izvini, da je tesko izaci iz svega - verovatno jeste. I teze nego sto pretpostavljamo i svaka cast sto si uspela da se izboris s tim. Ali ako mislis da treba bilo ko da te opravdava (tebe ili bilo koju drugu majku narkomanku) sto si svojim ponasanjem potencijalno ugrozila zdravlje svog deteta, to se nece desiti. Jer si vrlo lako mogla da rodis i dete s nekom anomalijom, ostecenjem vitalnih organa ili jos gori scenario - da uz sve to pobrojano rodis narkomana. Pa onda da ta beba koja i ne shvata sta oseca, da je doneses na svet da iskusi u prvim danima zivota apstinencionu krizu. Samo cu da pitam da li bi to bilo fer prema detetu koje nije odlucilo da samostalno uzima narkotike nego su tu u njemu zbog majke koja ima problem? A ima i takvih 'majki' i takvih slucajeva, sto je prilicno tuzno. Da unistavas samo svoj zivot pa i ok, tvoj izbor. Ali da unistavas i zivot stvorenja koje to nije biralo - ne. To je nehumano.
Budi srecna sto si rodila zdravu i pravu devojcicu, zelim vam sve najbolje u zivotu i da budes jaka i nikad se ne vratis tome, zbog tog deteta ako vec ne zbog sebe.

Back