Narcisoidnost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ovaj video klasican primjer kako narcisodna licnost zivi van realnosti da ovako nesto neko izjavi javno moze samo ekstremno glupa osoba a lik se pravi super inteligentan

Lik bukvalno se hvali kako je otisao da zivi u zemlje kao sto je Rumunija ili Ceska zato sto je tamo korupcija na vecem nivou i sto ako ima pare onda tamo ne mora da postuje zakone,jos javno se hvali i misli da je pametniji od svih i posle se pita zasto ga je policija u Rumuniji uhapsila,a lik se hvalio kako je gangster kako je Top G moze da radi sta hoce itd

Analitički, da li si ti nekada upoznao osobu koja ima narcistički poremećaj ličnosti? Ili si gledao na YT klipove o njima?

Ja sam imala priliku da upoznam osobu koja ima ovaj poremećaj. Ne mislim da je to glupa osoba. Savršeno zna da manipuliše ljudima, i na privatnom i na poslovnom planu.
Hvalio se svojih uspehom na poslovnom planu, i nedavno je dobio nagradu za taj rad ( slučajno sam naišla na taj tekst ).

Što se tiče "Mračne tirade " ni ti, ni ja, ni neko treći ko nije stručan ne možemo da osporavamo teoriju koju su postavili stručnjaci iz oblasti psihijatrije.

" Mračna trijada je teorija ličnosti u psihologiji, koju su prvi put objavili Delroj L. Polhus i Kevin M. Vilijams 2002. koja opisuje tri izrazito ofanzivna, ali nepatološka tipa ličnosti: makijavelizam, subklinički narcizam i subklinička psihopatija. "

U ovoj teoriji NPL se ne definiše kao makijavelizam i psihopatija.

Narcistički poremećaj ličnosti je jedan od tri poremećaja koji ima najgore simptome, i zato spada u tu "trijadu".

Analitički, da li si ti nekada upoznao osobu koja ima narcistički poremećaj ličnosti? Ili si gledao na YT klipove o njima?

Ja sam imala priliku da upoznam osobu koja ima ovaj poremećaj. Ne mislim da je to glupa osoba. Savršeno zna da manipuliše ljudima, i na privatnom i na poslovnom planu.
Hvalio se svojih uspehom na poslovnom planu, i nedavno je dobio nagradu za taj rad ( slučajno sam naišla na taj tekst ).

Što se tiče "Mračne tirade " ni ti, ni ja, ni neko treći ko nije stručan ne možemo da osporavamo teoriju koju su postavili stručnjaci iz oblasti psihijatrije.

" Mračna trijada je teorija ličnosti u psihologiji, koju su prvi put objavili Delroj L. Polhus i Kevin M. Vilijams 2002. koja opisuje tri izrazito ofanzivna, ali nepatološka tipa ličnosti: makijavelizam, subklinički narcizam i subklinička psihopatija. "

U ovoj teoriji NPL se ne definiše kao makijavelizam i psihopatija.

Narcistički poremećaj ličnosti je jedan od tri poremećaja koji ima najgore simptome, i zato spada u tu "trijadu".

Mijesas pojmove Narcisoidna licnost je glupa ona sve i da manipulise nekim,nju ce jezik da oda jer ne mogu nista da urade a da se ne hvale,oni nisu svjesni posledica svojih djela u buducnosti,a to sto se neko hvali vremenom to uvijek kosta osobu,sto samo govori da ce narcis uvijek pricati sve i svasta a onaj ko jede sve i svasta zaboli ga stomak.Njih je suvise lako prepoznati kao i sociopate a mnoge sociopate mogu biti i narcisi takodje

Psihopate same nikada ne mogu biti narcisi nikada a njih je najteze prepoznati ,jer njima nije bitno zadovoljenje ega vec je njima bitan odredjeni komforni polozaj u drustvu a da to niko ne zna.Psihopate su i skromne lazno i znaju da budu umiljate,da glume sarm neki,lazno su puni empatije itd.Oni su suvise pametni i uvijek kriju pravo lice,i nikada javno ne pricaju svoje namjere ali bas nikada

Nemoguce je biti narcisoidna licnost a npr istovremeno introvertna osoba,dok psihopata moze biti i introvertan i ekstrovertan

Narcisoidna osoba ne moze biti tajni agent,politicar itd.

Zamisli Narcisa da bude Dzejms Bond da radi tajno sve,a da mora cijeli zivot da zivi u tajnosti ili da zivi a da nikome ne kaze sta je sve radio axxaxaxaxaxaxaxax pa to je nemoguce,pa Narcis bi se jeo ziv,on mora da se hvali na sva vrata,zato ti sluzbe takve budale nikada nece unajmiti za agente,oni mogu biti bistri da urade nesto u sadanjosti od cega imaju interes ali u buducnosti uvijek se otkriju jer su blebetala, mentalitet Stiflera

Ako si gledala Americku Pitu,zamisli Stiflera da smatras pamentim,a njemu ne fali samopouzdanja,ali takav lik bi poludio a da se ne pohvali kako je spavao sa zenama i sta im je sve radio u krevetu dok ga drugovi slusaju tako ce o bilo cemu pricati,to su idioti teski

Neki narcisi znaju i sami sebi da daju nadimak npr Tejt je Top G u seriji Stifler je sebe nazvao Stiffmeister

Nije ni Tejt bio glup kada je trebao da se obogati i dodje do slave a onda mu je jezik napravio najveci problem i sada robiju rizikuje,hvalio se sta je sve ilegalno radio, nemoralno je sto je krimos i za osudu nebitno jer krimos bistar ili glup a on je glup krimos,jer nije umio da cuti i drzi jezik za subima i da vaga sta ce da kaze a sta ne

Narcisoidnost cini ljude glupima za realni svijet i realni zivot i stvara im iluziju da su pametniji nego sto jesu i tu iluziju uvijek skupo placaju

To su mnogi novinari ukapirali pa su od narcisa napravili popularne ljude u javnosti i onda na njima njihove emisije su imale veliku popularnost,ljudi su uvijek voljeli da gledaju narcise ljude poput Tejta ili Miroljuba Petrovica itd

Svaki narcis nebitno jel krimos il postena osoba pa makar imao i 100 titula i diploma je uvijek glup jer ne umiju da drze jezik za zubima i da vagaju rijeci,jer oni zive u svom svijetu gdje su oni neka savrsena bica koja imaju samo vrline i nemaju slabe tacke.Pametna osoba uzmi npr psihopate uvijek je svjestan sebe i svjestan svojih vrlina i svojih slabosti i te slabosti krije i vaga sta ce reci,igra sah sa ljudima,sve planira,vaga itd.Narcisa boli uvo kada je u centru paznje prica sve kao budala.Meni su oni smijesni xaxaxaxxa cak znaju da budu i simpaticni ponekada, teske budale i samo jos veca budala njih moze ozbiljno da shvati a kamoli da se emotivno lose osjeca zbog njih ili da ulazi u raspravu sa njima

Poslednja izmena:
@analiticki 12 Molim te da ne troluješ temu koju si sam otvorio.

Objasnio sam ti sustinski narcisoidne osobe,u pravu si mogao sam to sve u jednom postu sazeti ali Jupiter me nazalost ne cini sistematicnim,urednim i sazetim vec opsirnim i nesistematicnim ali zato Jupiter daje sustinu u analizi i daje ideologe i flozofe ne daje pragmaticare,matematicare itd i sve prirodnjake kao Merkur.Cak ne daje ni kratke tekstove Jupiter ni koriscenje znaka interpunkcije itd,sto je sve simbolika Merkura malog koji je sve suprotno u odnosu na velikog Jupitera

Narcisoidnost je Sunce (Lavovi)

Psihopatija je Venera (Vage i Bikovi)

Sociopatija - Uran (Voddolija)

Hipohondrija i Fobije- Saturn

Opsesivno kompulslivni poremecaj - Merkur

Sizofrenija - Mjesec

Poslednja izmena:
Objasnio sam ti sustinski narcisoidne osobe,u pravu si mogao sam to sve u jednom postu sazeti ali Jupiter me nazalost ne cini sistematicnim,urednim i sazetim vec opsirnim i nesistematicnim ali zato Jupiter daje sustinu u analizi i daje ideologe i flozofe ne daje pragmaticare,matematicare itd i sve prirodnjake kao Merkur.Cak ne daje ni kratke tekstove Jupiter ni koriscenje znaka interpunkcije itd,sto je sve simbolika Merkura malog koji je sve suprotno u odnosu na velikog Jupitera

Narcisoidnost je Sunce (Lavovi)

Psihopatija je Venera (Vage i Bikovi)

Sociopatija - Uran (Voddolija)

Hipohondrija i Fobije- Saturn

Opsesivno kompulslivni poremecaj - Merkur

Sizofrenija - Mjesec
Tvoje nesuvisle teorije bi trebale biti objavljene na nekom drugom podforumu, psihologija je nauka koja se bavi razlicitim aspektima ljudskog iskustva, ukljucujuci ponasanjem, osecanjima i stanjem ljudskog uma i kako se ponasaju, misle i osecaju u razlicitim drustvenim okolnostima, astrologija je nesto sasvim drugo, tako da ako se zelis baviti tarotom i astrologijom onda mozes otvoriti temu na drugom podforumu, a nas postedi svojih kvazi-teorija.

Tvoje nesuvisle teorije bi trebale biti objavljene na nekom drugom podforumu, psihologija je nauka koja se bavi razlicitim aspektima ljudskog iskustva, ukljucujuci ponasanjem, osecanjima i stanjem ljudskog uma i kako se ponasaju, misle i osecaju u razlicitim drustvenim okolnostima, astrologija je nesto sasvim drugo, tako da ako se zelis baviti tarotom i astrologijom onda mozes otvoriti temu na drugom podforumu, a nas postedi svojih kvazi-teorija.

Hvala ti za ovaj komentar.

@analiticki 12 Zamolila sam te da ne troluješ svoju temu. Pošto si nastavio, moram da zaključam temu.

Psihologiju ne možeš da porediš sa astrologijom.

Zaključavam ovu temu, jer se o narcisoidnom poremećaju i ranije pisalo i diskutovalo. U jednom od prethodnih postova stavila sam i linkove do tih tema.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back