Napustila posao posle 10 minuta prvog dana nakon što joj je šef rekao da sačeka u predvorju pre nego što počne

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.357
U TikTok video snimku, Teearra Vest je objasnila da je tek nedavno primljena u kompaniju, a kada se pojavila za svoj prvi dan, primetila je nekoliko zabrinjavajućih stvari u vezi sa svojim poslodavcima zbog kojih je izašla pravo iz zgrade pre nego što je čak i počeo da radi.

"Prijavila sam se za posao, oni su me primili. Nakon što su me primili, počeli su da mi šalju stvari kao što su, provera prošlosti, test na drogu, samo tipične stvari koje biste uradili da biste dobili posao", rekla je ona. "Sve sam to uradila."

Nakon što su joj rekli da su dobili sve formulare i da je sada spremno da dodje i počne, Vest je stigla tačno na vreme, slikala se za propusnicu, ali joj je osoba koja je trebalo da je obučava rekla da joj neće biti dozvoljeno da uđu pozadi jer nisu završili svu proveru prošlosti.

„Posle svih crvenih zastava, to je za mene bila poslednja kap koja je prelila čašu“, rekla je nakon što je od jednog od svojih bliskih prijatelja čula da je posao zapravo noćna mora. „Kada su mi doneli propusnicu, što je trajalo 15 minuta, rekla sam da je samo zadrže, idem kući.

„Trebalo je da se dobro pripreme jer sam čekala na ovaj posao oko dve nedelje, tako da su [oni] imali dovoljno vremena da sakupe moje [stvari] i organizuju se.“

AA19NsoB.img

U pravu je, što da radi sa luzerima. Jel tako?

iz drugog ugla ne zapošljava ona njih već oni nju
tako da teško mogu da poverujem da su oni luzeri.
oni su primitivni i loše organizovani i rigidni i sa njima niko normalan ne bi voleo da radi
a ona je ispravno postupila.
ne znam zašto traži potvrdu te ispravnostina tik toku

ako ne objaviš vest to je kao da se nije ni desilo…
kako je to glupo, zamisli sve te ljude koji prosto imaju potrebu da se zna šta su jeli, kad su zube prali…
prepun ih je net.
i umesto da se bavimo sobom mi komentarišemo njihove evente…
o kako nemam bolji način da utučem jutro eto mene kako zdušno učestvujem u zadatoj igrici

Da ste poslodavac, da li bi zaposlili ovo na fotografiji, za bilo koji posao?
Poslodavac zapošljava samo prostitutke na osnovu izgleda.
Za sve ostale profesije traži se nešto što nema veze sa izgledom nego veštinama.

Za sve ostale profesije traži se nešto što nema veze sa izgledom nego veštinama.
Ajde bogati, ovu da vidim u blizini, odmah bi provjerio da li mi je novcanik u dzepu.

🐈

covek se predstavlja drugima kroz izgled,prvo sto vidimo kod coveka je spoljasnost ,tek potom sledi dijalog.Ako je zapusten ,prljavih noktiju,.. da li je to samo "izgled" ili je zaista takav? Ako se oblaci neprimerno pun pirsinga i tetovaza ,da li je odgovarajuca osoba za posao? Mozda ako radi u gvozdjari i prodaje eksere i sarafe,ali ne u ozbiljnoj firmi
Onaj ko kaze da odelo ne cini coveka taj ne zna sta prica

Stičem utisak da nova generacija nema predstavu kako izgleda pravi život.
Recimo, ovde provejava sentiment - ja sam se udostojio da radim za vas a vi se tako ponašate!

Tako i treba da se postupa.
Balkanci gaje robovski mentalitet kada je u pitanju odnos sa poslodavcem, gledaju sve iz stava "on meni čini jer me zaposljava". A gazde se postavljaju kao bogovi.
To i jeste jedan od razloga zasto je cena radnog sata na Balkanu tako mala. I zato na zapadu vazi pravilo "nikad ne radi kod gazde sa Balkana".

A zapravo treba da bude obrnuto - kada ne bi bilo radnika, gazde bi pukle ko lajsna. I zato radnici treba da se postave kao ravnopravni u poslovnom odnosu, i da zajtevaju od gazde isto sto i gazda od njih - potpun fer plej.

U TikTok video snimku, Teearra Vest je objasnila da je tek nedavno primljena u kompaniju, a kada se pojavila za svoj prvi dan, primetila je nekoliko zabrinjavajućih stvari u vezi sa svojim poslodavcima zbog kojih je izašla pravo iz zgrade pre nego što je čak i počeo da radi.

"Prijavila sam se za posao, oni su me primili. Nakon što su me primili, počeli su da mi šalju stvari kao što su, provera prošlosti, test na drogu, samo tipične stvari koje biste uradili da biste dobili posao", rekla je ona. "Sve sam to uradila."

Nakon što su joj rekli da su dobili sve formulare i da je sada spremno da dodje i počne, Vest je stigla tačno na vreme, slikala se za propusnicu, ali joj je osoba koja je trebalo da je obučava rekla da joj neće biti dozvoljeno da uđu pozadi jer nisu završili svu proveru prošlosti.

„Posle svih crvenih zastava, to je za mene bila poslednja kap koja je prelila čašu“, rekla je nakon što je od jednog od svojih bliskih prijatelja čula da je posao zapravo noćna mora. „Kada su mi doneli propusnicu, što je trajalo 15 minuta, rekla sam da je samo zadrže, idem kući.

„Trebalo je da se dobro pripreme jer sam čekala na ovaj posao oko dve nedelje, tako da su [oni] imali dovoljno vremena da sakupe moje [stvari] i organizuju se.“

AA19NsoB.img

Vidi se, treba joj posao za leba...

AA19NsoB.img

Ja na svakom poslu. 😂😂

Tako i treba da se postupa.
Balkanci gaje robovski mentalitet kada je u pitanju odnos sa poslodavcem, gledaju sve iz stava "on meni čini jer me zaposljava". A gazde se postavljaju kao bogovi.
To i jeste jedan od razloga zasto je cena radnog sata na Balkanu tako mala. I zato na zapadu vazi pravilo "nikad ne radi kod gazde sa Balkana".

A zapravo treba da bude obrnuto - kada ne bi bilo radnika, gazde bi pukle ko lajsna. I zato radnici treba da se postave kao ravnopravni u poslovnom odnosu, i da zajtevaju od gazde isto sto i gazda od njih - potpun fer plej.
bravo.
tačno.
Ovde pak tako je kako je.
A i taj izraz "gazda" odvratan je i naš je naravno

Stičem utisak da nova generacija nema predstavu kako izgleda pravi život.
Recimo, ovde provejava sentiment - ja sam se udostojio da radim za vas a vi se tako ponašate!
ima i toga.
nova generacija nema iskustva u realnom źivotu
ima samo nejasnoće i maglu kao i svi gušteri…
kako će se kasnije snaći zavisi koliko su im roditelji otvarali vidike i čemu su ih naučili.
neki roditelji toliko štite svoju decu do dvadesete da se kasnije takvi mladi ljudi teško integrišu u svet koji je sasvim suprotno nastrojen od brižnih roditelja
i posle plaky na netu kad ih neko izdribla…

Back