limunada
Buduća legenda
- Poruka
- 38.715
I mene isto.Ima i previse napustenih i zapustenih mjesta da bi bilo romanticno.☺ja ne volim ta napustena mesta, niti su mi lepe ove fotke. mene to sve podseca na rat![]()
Sto se tice napustenih mjesta,godinama svaki dan prolazim kraj jednog.To je veliki mlin.Nekada je bio na kraju grada,sto vec odavno nije.Pamtim ga i dok je radio,kao djeca vracajuci se iz skole bilo nam je zanimljivo gledati kako izlaze vrece brasna.
U ratu je jedan njegov dio bio vojni zatvor, ne za neprijateljske vojnike,da ne bude zabune ☺,vec za one koji bi bjezali sa linije.
Posle je bio "obicni"zatvor,da bi na kraju ostao prazan,zapusten i zarastao u korov.
A zauzima bas veliku povrsinu sa dvoristem.
Vlasnik je nekad bio neki Nijemac,a sada izgleda niko.Pricalo se da ce biti pretvoren u pozoriste,ali nista ni od toga.
Sve u svemu,te stare zgrade su se mozda do prije nekoliko godina mogle i obnoviti i dobiti neku namjenu,ali sad se vec ruse same od sebe i predstavljaju opasnost i za prolaznike.
Svaki put se pitam zar se za dvadeset pet godina nije moglo nista uciniti sa starim mlinom i ko zna koliko ce tu jos stajati i propadati,a mogao je biti interesantna gradjevina i imati neku svrhu.