Napustanje Balkana zauvek

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Parun

Poznat
Poruka
7.760
Nista bolje ne moze se coveku dogoditi osim da napusti taj j.beni Balkan za sva vremena. Stalno neki q.rcevi ratovi, menjanje granica, visedecenijske ekonomske krize, nestasice, sveopsta mrznja svih i svakoga, nezamislivi pojedinacni i masovni zlocini, rusenja, etnicka ciscenja, kriminal, korupcija, izdaje, pljacke ... na Balkanu zivot ne vredi mnogo a ljudsko dostojanstvo je nepoznata kategorija. Balkan pretplacen na nestabilnost i ekonomsku bedu iz koje nema izlaza. Sveden na nivo prosjaka .... I sta je drugo preostalo normalnim ljudima nego da se pokupe i da vise nikad ne pogledaju unazad. Cao Balkanu da se vise nikada niti vidimo niti sretnemo.

Nista bolje ne moze se coveku dogoditi osim da napusti taj j.beni Balkan za sva vremena. Stalno neki q.rcevi ratovi, menjanje granica, visedecenijske ekonomske krize, nestasice, sveopsta mrznja svih i svakoga, nezamislivi pojedinacni i masovni zlocini, rusenja, etnicka ciscenja, kriminal, korupcija, izdaje, pljacke ... na Balkanu zivot ne vredi mnogo a ljudsko dostojanstvo je nepoznata kategorija. Balkan pretplacen na nestabilnost i ekonomsku bedu iz koje nema izlaza. Sveden na nivo prosjaka .... I sta je drugo preostalo normalnim ljudima nego da se pokupe i da vise nikad ne pogledaju unazad. Cao Balkanu da se vise nikada niti vidimo niti sretnemo.

Bar nije dosadno.

Osim sto cu celi dan da visim po srpskim forumima i lecim komplekse onoga koji nije ni tudji ni svoj i zavidim onima koji zive lepo tamo gde ja nisam umeo nikako a znaju ko su sta su i kome pripadaju.

ime balkan je turskog porekla, pravo ime balkana je labnik, helm, hum, ima vishe verzija. kasnije, tek sredinom 19. veka, je zapad prihvatio tursko ime a domaci lozhachi na zapad su nam ga preneli. problem narodima jugoistochne evrope prave oni koji su izazivali ratove i proterivali ljude, od turaka do austrougarske i nemachke, narodi jugoistochne evrope su kolevka evropske civilizacije.

Poslednja izmena:
i to je dobar razlog, samo da ti ne uvale neku "brlju" ...

Naravno da jeste. Svaki covek ima potrebu za drustvom i komunikacija nije samo ubijanje vremena vec preduslov za normalan zivot i razvoj licnosti koji traje dok je covek ziv. Na Zapadu taj problem nedostatka prijatelja ili ouopste komunikacije resavaju tako sto placaju grdne cifre psiholozima a nasi ljudi tamo te cifre nemaju. Oni taj problem resavaju tako sto se registruju na forume svog maternjeg jezika i onda napadajuci one koji su ostali prikrivaju koliko su u stvari pogresili i koliko zavide onima koji su ostali.

Naravno nije pravilo za sve. Neki ljudi sebi jasno kazu da je tesko, da je greska ali...Postave sebi cilj i idu ka njemu.

Naravno da jeste. Svaki covek ima potrebu za drustvom i komunikacija nije samo ubijanje vremena vec preduslov za normalan zivot i razvoj licnosti koji traje dok je covek ziv. Na Zapadu taj problem nedostatka prijatelja ili ouopste komunikacije resavaju tako sto placaju grdne cifre psiholozima a nasi ljudi tamo te cifre nemaju. Oni taj problem resavaju tako sto se registruju na forume svog maternjeg jezika i onda napadajuci one koji su ostali prikrivaju koliko su u stvari pogresili i koliko zavide onima koji su ostali.

Naravno nije pravilo za sve. Neki ljudi sebi jasno kazu da je tesko, da je greska ali...Postave sebi cilj i idu ka njemu.

Boze Gospode Sakloni i Spasi Raba Tvoego Katarinu .... sta napisa i ostade ziva ?? Ijuuuuuuu

...svasta su ljudi radili za ljubav... :per:

@tema

...pa manje vise tako kaze i statistika, ne vrati se ni 10% od onog broja koji ode...

Da, ovo si u pravu. Da malo dopunim ili ispravim ono sto sam napisala, Nikad i ni pod kojim uslovima ne bih napustila svoj dom a moj dom je tamo gde je moje srce, tj gde su moja deca. Ako sutra odu u inostranstvo...Mozda bi moj dom postao Belgija ili Zeland, ne znam pa nije red ni da tvrdim ono za sta nisam sigurna da bih uradila.

E sad da pocnem da te ubedjem u sasvim nesto suprotno reci ces da izmisljam ... pa zato necu ni da pokusavam ....

Nemaš šta da me ubeđuješ. Skoknem ja godišnje na nekoliko meseci da uzmem neku kintu i vidim kako naši žive i šta ima fali.
Neki prelaze i po par stotina kilometara da bi videli i popričali pola sata sa nekim ko je došao iz ''starog kraja''.

Nemaš šta da me ubeđuješ. Skoknem ja godišnje na nekoliko meseci da uzmem neku kintu i vidim kako naši žive i šta ima fali.
Neki prelaze i po par stotina kilometara da bi videli i popričali pola sata sa nekim ko je došao iz ''starog kraja''.

E moj druze Kuze svaki slucaj je drugaciji .... meni australijanci ulazde u kucu bez kucanja kad im padne na pamet a sa mnogima sam na "jbsi mater" posebno od kada su se navukli na Zutu Osu Ne izbijaju mi iz kuce ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back