Napravite sopstvenu opremu za trening borilačkih veština sa malo novca

gost 349237

Iskusan
Poruka
6.633
Oprema za vežbanje je često bahato skupa pa mislim da bi se moglo pripomoći korisnim savetima, kako dobro vežbati a proći jeftinije.Motivisalo me je da se relativno solidan Đo umesto za 10-15 e može nabaviti i za 150 dinara na buvljaku, motka za grabulje, bez metalnog dela.Malo se skrati i dobije se željena stvar.

bokken-jo-drveni-mac-stap-aikido-slika-19365310.jpg

270

Poslednja izmena:
Medicinka, korisna za mnogo toga.Od 5 kg košta i do 4000 din.

Lopta-medicinka-3kg_slika_O_12107929.jpg

Izbušena, stara košarkaška lopta :

kosarkaska-lopta.jpg

Pesak, levak, sito za brašno, selotejp :

levak.jpg

Ulivati kroz sito u levak pesak da bi bio sitan, kako krupniji komadići peska ne bi poderali loptu::

sito-i-reseto_velika.jpg

Može i ovo :

medicine_ball_marking.jpg

Loptu obmotati selotejpom za kartonske kutije da pesak ne bi cureo i da se lopta ne podere:

model-261-0.jpg

Rezultat - ružno, ali efektno:

FDA88FAHGH71QRI.LARGE.jpg

Moja medicinka ima oko 10 kg, košarkaška lopta daje takvu kilažu, što je možda preteško, zavisno od vrsta vežbi i nivoa naprezanja ( nisam očekivao da će biti toliko teška.) Nije baš pametno za jačanje trbušnih mišića koristiti tu težinu, naročito ako se ispušta na stomak partnera za vežbanje.Za manju kilažu naprosto se uzme manja dotrajala, izbušena lopta za odbojku, rukomet.(Ni tada nije dobro ispuštati loptu na stomak partnera, lopta je lakša, ali manja i udar je prodorniji.)
Ali za jačanje mišića ramenog pojasa i ruku odlično.Dodavanje među partnerima, udaranje loptom u nešta tvrdo, stub, drvo itd.
Za razliku od kupovne ova lopta može koštati jedva nekoliko stotina dinara a zaista je fantastična.Ja sam svoju platio 0 dinara, jer sam sve stvari za izradu već imao.
Jedno popodne rada.

0.jpg

big-circles.jpg

med.jpg

Poslednja izmena:
vijaca u metrou 260 dinara...i to ne ona fals kineska nego kvalitetnija...za te pare ne isplati se majstorisanje

Postoji jedan dublji razlog zašto je korisno naučiti sam napraviti svoju alatku.Čovek razvija kreativnost, sposobnost imaginacije i razmišljanja .Ništa lakše nego kupiti gotovu stvar.Kad sam bio klinac tada još nije bilo jeftinih kineskih igračaka, igračke su bile skupe pa smo sami pravili svoje igračke.Sa 10-11 godina sam znao da napravim luk i strelu koju sam mogao da odapnem dovoljno daleko da pogodim komšiju sa četvrtog sprata.:hahaha:
Mada to nisam radio, naravno.Sve stvari na gotovo dovode do debilizacije čoveka, što se može videti na mnogim primerima.

Poslednja izmena:
Postoji jedan dublji razlog zašto je korisno naučiti sam napraviti svoju alatku.Čovek razvija kreativnost, sposobnost imaginacije i razmišljanja .Ništa lakše nego kupiti gotovu stvar.Kad sam bio klinac tada još nije bilo jeftinih kineskih igračaka, igračke su bile skupe pa smo sami pravili svoje igračke.Sa 10-11 godina sam znao da napravim luk i strelu koju sam mogao da odapnem dovoljno daleko da pogodim komšiju sa četvrtog sprata.:hahaha:
Mada to nisam radio, naravno.Sve stvari na gotovo dovode do debilizacije čoveka, što se može videti na mnogim primerima.

Ehhh da dobra stara vremen. Luk i strela, praćka, buzdovan. To su ta bezbrižna dečja vremena.

Tai chi ruler (vodič.) Brilijantna stvar za vežbe Tai čia, či gonga, ima ih raznih modela:
ruler.jpg

taichibangdiag.jpg

bang.JPG

Suština je da oba kraja budu simetrična (fenserski modeli, egzotičnih oblika po mom mišljenju su kreirani da vam uvale skupu stvar koja nije ništa efektnija od modela koji ću pokazati dole.) Po mogućnosti što obliji krajevi kako bi bolje nalegali na tačke Laogong, Perdikardijum 8, tačke srčane maramice.

Gde to naći? Kod Kineza, u nekoj prodavnici koja prodaje takve stvari.

Radi se o malenoj oklagijici od 30 - 40 cm dužine, 4 - 5 cm prečnika, više od toga je kabasto i nekorisno za vežbanje. Postaje bildovanje a ovo se koristi za druge svrhe.

Važno je da ima okruglaste krajeve, koji će se šmirglanjem još više zaobliti kako bi dobro nalegali na dlanove. Duguljasti i uski krajevi su štetni.

09razvijeno.jpg

Ja sam do malopre šmirglao ali ne mogu da uslikam svoj model, ovo je otprilike to na gornjem fotosu, samo manje, 30 - 40 cm dužina, presek 4 - 5 cm kao što napisah. Bitno je da se ravna površina na vrhu išmirgla da bude što je moguće oblija.
Kao ovo, što najviše odgovara onom što sam ja prilagodio, bukvalno tako izgleda.:

oklagija-mala-3852476-6264763.jpg

Stvar je brilijantna, postoje brojne preporuke za vežbanje na netu. Nekad dopuna Zhang zhuang položaju. ( Držanje ove male oklagije kopira taj položaj.) A i za mnoge druge vežbe. ( Prvi koji je popularisao praksu Tai chi rulera (vodiča) je doživeo 118 leta, čisto kao zanimljivost. Ti Kinezi su geniji.)

tai-chi-ruler1.jpg

chi-kung-balloon.png

Cena 100 dinara, mini oklagija i 0 dinara šmirgl papira ako ga imate, a ako nemate 20- 30 dinara.
Sveukupno 120-30 din. Cena "originala" je oko 20 -30 -40 $. ( Verovali ili ne.)
Ušteda... mrzi me da računam.Mnogo brate, mnogo.:mrgreen:

Poslednja izmena:

Back