Tai chi ruler (vodič.) Brilijantna stvar za vežbe Tai čia, či gonga, ima ih raznih modela:
Suština je da oba kraja budu simetrična (fenserski modeli, egzotičnih oblika po mom mišljenju su kreirani da vam uvale skupu stvar koja nije ništa efektnija od modela koji ću pokazati dole.) Po mogućnosti što obliji krajevi kako bi bolje nalegali na tačke Laogong, Perdikardijum 8, tačke srčane maramice.
Gde to naći? Kod Kineza, u nekoj prodavnici koja prodaje takve stvari.
Radi se o malenoj oklagijici od 30 - 40 cm dužine, 4 - 5 cm prečnika, više od toga je kabasto i nekorisno za vežbanje. Postaje bildovanje a ovo se koristi za druge svrhe.
Važno je da ima okruglaste krajeve, koji će se šmirglanjem još više zaobliti kako bi dobro nalegali na dlanove. Duguljasti i uski krajevi su štetni.
Ja sam do malopre šmirglao ali ne mogu da uslikam svoj model, ovo je otprilike to na gornjem fotosu, samo manje, 30 - 40 cm dužina, presek 4 - 5 cm kao što napisah. Bitno je da se ravna površina na vrhu išmirgla da bude što je moguće oblija.
Kao ovo, što najviše odgovara onom što sam ja prilagodio, bukvalno tako izgleda.:
Stvar je brilijantna, postoje brojne preporuke za vežbanje na netu. Nekad dopuna Zhang zhuang položaju. ( Držanje ove male oklagije kopira taj položaj.) A i za mnoge druge vežbe. ( Prvi koji je popularisao praksu Tai chi rulera (vodiča) je doživeo 118 leta, čisto kao zanimljivost. Ti Kinezi su geniji.)
Cena 100 dinara, mini oklagija i 0 dinara šmirgl papira ako ga imate, a ako nemate 20- 30 dinara.
Sveukupno 120-30 din. Cena "originala" je oko 20 -30 -40 $. ( Verovali ili ne.)
Ušteda... mrzi me da računam.Mnogo brate, mnogo.