Napravite nedeljni meni

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
389.330
30 stvari za koje do sada niste imali vremena Napravite nedeljni meni 665.jpg

Nekad nam deluje da smo iscrpeli sve ideje, pa rečenica "Šta ćemo danas za ručak" počinje svakodnevno da nas progoni.
I taman kad dođete na ideju, često se desi da nedostaje neka namirnica za pripremu tog jela.

Da biste uštedeli vreme i smanjili broj odlazaka u prodavnicu, ali i skratili vreme koje provodite u kuhinji,
napravite plan obroka za svaki dan u narednoj sedmici. Napravite listu svih potrebnih namirnica i kupovinu obavite jednim odlaskom u prodavnicu.

Ovako isplaniran jelovnik podstaći će vas da razmišljate o zdravijoj i raznovrsnijoj hrani, a uz to više nećete imati izgovor da prekršite dijetu ako je držite jer ćete sve što vam je potrebno imati u kuhinji.

Ako mislite da je jednostavno napraviti nedeljni meni, pokušajte

Kako bi izgledao jedan vas nedeljni meni za rucak ?

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: Red
Отприлике тако и радим, купим састојке за неких 4-5 дана и унапред знам шта ћу кувати.
Ево нпр:
Сочиво с месом х 2
Пиле из рерне са кромпиром
Кинеска мешавина с пиринчем
Ћуфте и спанаћ
Гулаш + пире/макарони
Шницле + барени броколи

Pon 3l mleka kg rostilja 2kg pomfrita slatkisi
Uto 3l mleka musaka slatkisi
Sre 4l mleka kg cevapa 2kg pomfrit slatkisi
Cet 1l do 2l mleka kg mesanog 2kg pomfrit slatkisi
Pet 3l mleka 1l cokoladnog punjena paprika sa dim mesom slatkisi
Sub 2-3l mleka i moze neka power supa sa mesom i testeninom i svim povrcem na svetu
Ned 2l mleka pomfrit sa lukom slanina sunka kajgana sa sirom 8 jaja

U nedostatku para moze hleb i alpska salama

Ja sam više čovek trenutne inspiracije jer su mi kuvanje i hrana gušt i uživanje, manje više hobi. Mogu da razmišljam dva dana u napred ili sl. ali ne robujem nekim zacrtanim spiskovima, desi mi se da ujutru otvorim frižider i smislim šta ću kasnije tog dana praviti. Ipak u principu kuvam za sebe i imam tu slobodu. Često se desi da jednostavno na poslu naručim pizzu ili deset sarajevskih na kajmaku sa lukom i da me to drži celi dan ili odem u restoran na poslovni ili ovako iz zadovoljstva ručak...dakle nikakve obaveze tog tipa sebi ne stvaram.

Ali ajde otprilike:

Pon: pasta arabiata
Utorak: musaka
Sreda: paprikaš sa pečurkama i salata
Četvrtak: tajlandski prženi pirinač sa povrćem i
Petak: losos u rerni i krompir salata
Subota: gulaš u vinu i pire krompir
Nedelja:domaća juneća supa,pileći bataci u reni i pekarski krompir u istoj masti pečen...i salata

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 858405

Nekad nam deluje da smo iscrpeli sve ideje, pa rečenica "Šta ćemo danas za ručak" počinje svakodnevno da nas progoni.
I taman kad dođete na ideju, često se desi da nedostaje neka namirnica za pripremu tog jela.

Da biste uštedeli vreme i smanjili broj odlazaka u prodavnicu, ali i skratili vreme koje provodite u kuhinji,
napravite plan obroka za svaki dan u narednoj sedmici. Napravite listu svih potrebnih namirnica i kupovinu obavite jednim odlaskom u prodavnicu.

Ovako isplaniran jelovnik podstaći će vas da razmišljate o zdravijoj i raznovrsnijoj hrani, a uz to više nećete imati izgovor da prekršite dijetu ako je držite
jer ćete sve što vam je potrebno imati u kuhinji.

Ako mislite da je jednostavno napraviti nedeljni meni, pokušajte

Kako bi izgledao jedan vas nedeljni meni za rucak ?
ovo je Zan Dilman dovela do savrsenstva u filmu https://en.wikipedia.org/wiki/Jeanne_Dielman,_23_quai_du_Commerce,_1080_Bruxelles

Uglavnom smišljam danas za danas ili danas za sutra, ponekad za dva dana.
Ali recimo...
Ponedeljak: ćufte u paradajz sosu
Utorak: nadam se da su ostale ćufte, pa dodam pire
Sreda: kuvana boranija
Četvrtak: paprika pohovana u rerni, potaž od raznog povrća
Petak: pasulj
Subota: nadam se da je ostalo pasulja
Nedelja: pileća supa, pečena piletina sa krompirom
Ponedeljak: svinjska džigerica koja je prenoćila u mleku, supa od juče
Utorak: špagete bolonjeze
Sreda: kuvan grašak
Četvrtak: lovačke šnicle i pire