- Poruka
- 91.444
Imaš dva peščana sata, jedan od 7 minuta a drugi od 11.
Kako ćeš da odbrojiš tačno 15 minuta?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gledas sat na zidu ili na mobilnomImaš dva peščana sata, jedan od 7 minuta a drugi od 11.
Pogledajte prilog 1501783
Nije sasvim dobro, ali ideja je tuPosle 7min kad iscuri pesak, okrenuti oba naopako dobija se curenje od 4 min(koliko je ostalo u većem)i odmah opet okreću oba naopako, da iz onog "7" iscuri pesak od 4 min , i eto tih 15
7+4+4
Ako nije sasvim dobro, koliko sam to minuta promašila ?Nije sasvim dobro, ali ideja je tu![]()
Neizvodljivo je tako.Ako nije sasvim dobro, koliko sam to minuta promašila ?
U horizontalni položajČime zaustaviš ?
Posle 7min kad iscuri pesak, okrenuti oba naopako dobija se curenje od 4 min(koliko je ostalo u većem)i
Ovde si se zaplelaodmah opet okreću oba naopako, da iz onog "7" iscuri pesak od 4 min , i eto tih 15
7+4+4
Ja cu da ti kazem. Sensei ovo radi namerno da svadja ljude na forumu.I to je jednostavnije nego ovo što sam ja rekla ?
Al dobro. Ti si Profesor a ja sam žaba.
Da, obrćem oba , i kad iz velikog iscuri 7 , mali je prazan. U velikom ostalo 4. Zato obrćem oba, i iz malog počinje u prazan deo da curi . Veliki mu je pokazatelj dokle treba da iscuri jwr je u velikom ostalo 4. Kad se veliki isprazni znači da je iscurelo 4min, i onda mali opet okrećemo naopako da se tih 4min vrati kod ostalog peska. 7+4+4=15Ostalo (iscurelo je ) je 7 (jer si napisala da obrćeš i veliki)
Ovde si se zaplela![]()
Sipas vodu u pesak.Da obrćem oba , i kad iz velikog iscuri 7 , mali je prazan. U velikom ostalo 4. Zato obrćem oba, i iz malog počinje u prazan deo da curi . Veliki mu je pokazatelj dokle treba da iscuri jwr je u velikom ostalo 4. Kad se veliki isprazni znači da je iscurelo 4min, i onda mali opet okrećemo naopako da se tih 4min vrati kod ostalog peska. 7+4+4=15
A ti veliki sravljaš na pauzu jer ga obaraš, i kako dalje nastavčjaš da meriš vreme , kad si veliki izbacio iz igre ? Mali ti je prazan jer mu je iscurelo 7min ? Kako ćeš odrediti još 8 min kad si veliki pauzirao ?
Ne treba meni Sensei za to, snalazim se dobro i samaJa cu da ti kazem. Sensei ovo radi namerno da svadja ljude na forumu.![]()
Ne treba meni Sensei za to, snalazim se dobro i sama![]()
Zašto oba ?Da obrćem oba , i kad iz velikog iscuri 7 , mali je prazan. U velikom ostalo 4. Zato obrćem oba,
Ostalo je 4 u velikom AKO GA NE OBRNEŠ.i iz malog počinje u prazan deo da curi . Veliki mu je pokazatelj dokle treba da iscuri jwr je u velikom ostalo 4. Kad se veliki isprazni znači da je iscurelo 4min,
Postoji i takvo (slično) rešenje : nađi gai onda mali opet okrećemo naopako da se tih 4min vrati kod ostalog peska. 7+4+4=15
Veliki sada imam u kombinaciji 7 , 4 i 11 minutaA ti veliki stavljaš na pauzu jer ga obaraš, i kako dalje nastavljaš da meriš vreme , kad si veliki izbacio iz igre ? Mali ti je prazan jer mu je iscurelo 7min ? Kako ćeš odrediti još 8 min kad si veliki pauzirao ?
Ma ne objašnjavaj mi moje, objasni mi kako si ti došao do 15 minutaVeliki sada imam u kombinaciji 7 , 4 i 11 minuta![]()
i 11 minutaMa ne objašnjavaj mi moje, objasni mi kako si ti došao do 15 minuta
Oborio si sat, lavo imaš 4, desno 7min, i ?
Vidi brate vako. Uzmes flomaster i izmeris visinu donjeg dela ovog od 11 minuta. Pa to podelis sa 11 i dobio si minute. Flomasterom lepo to obelezis na podeoke i pustis sat da istece 11 minuta, pa ga obrnes i cekas da dodje do 4og podeoka. A ovaj sat od 7 minuta bacis.Imaš dva peščana sata, jedan od 7 minuta a drugi od 11.
Pogledajte prilog 1501783
Ma sali se, kod ovakvih problema stalno okreces satove non stop...Čime zaustaviš ?