Па не бих рекао ради се о јако значајној владалачкој и освајачкој епохи које су красиле древна времена. Јако модерна покретна војска предпоставља се да су користили телеграф јер бројчано војска није била тако велика колико је логистика и професионализам дошао до изражаја.
Ово је епоха империјализма која је спроведена на професионалан начин без масовних разарања , великих људских жртви и злочина против човечности.
Све оно што је Хитлер желео да буде а никад није остао је мали нитков и велики злочинац и узорпатор расне идеологије и поделе међу људима свему ономе што је хуманизам покушавао да помири.
Дакле као што су Словени изостали са сцене јер су 2 века каснили за Готима па њихова епоха је била спинована и спамована на истпоријској сцени иако је имала обележја и једне и друге али чини ми се да су Германи патентирали производ и самим тим што су се одлучили да продуже континуитет Рима па све до Франака који су бли директни обновитељи римског царства а верујемда су се њихови преци борили на старни Рима против Атиле.
Немци су свије закашњење успели вештачки да надокнде а Словене тотално да дисквалификују па чак да оцрне.
Још трпимо ту неправду немачке школе и њихов комплекс који лече над нама и Словенима уопште.
Најпре Карло Велики па се распадом царства створило немачко римско цартво обласних госпподара Отона и друге господе али ништа тако уверљиво као карло Велики реформатор и отац своје ренесансе западне Европе можда и сам њен отац.
Један Наполеон који је вратио углед Француској и подсетио остале оандане ко је и шта је Француска но није трајало до века али је било убедљиво.
За њим каска Хитлер да оправда немачку улогу и импеијализам и епоху у римском царству палагијатски , уврнутом доктрином , искривљеним моралним и људким вредностима тотално изопачено са конц логорима огромним цивилним жртвама , холокаустом бегом од хришћанства од којег није имао потпору.
Дакле суманути суноврат и покушај експанзије моћи и империализма и људских вредности којих би се древни Готи и Визиготи згрозили који су чекали за сва своја освајања и територијална проширења признање Византије.
Дакле касние за Францима у оба наврата као и цивилизацијски и колонијално тако да нема Словена они би били најпримитивнији људи у Европи.
Парадигма "Да нема Сплићана ми Мостарци би били најгори људи на свету".!