naplata prolaska kroz centar grada ?

ravana2

Domaćin
Banovan
Poruka
4.865
London je prvi uveo naplatu prolaska kroz centar grada . Dnevna karta je 10 funti . Kazna za ne placanje je 60 funti . Nadzor se odvija sistemom kontrole registracija koji je razvio IBM . Kutija cigareta u britaniji je 5 funti dakle dnevna cijena je u protuvrijednosti dvije kutije cigareta . U nasem slucaju to bi bilo oko 40 kuna . Tim novcem se izgraduju infrastrukturni projekti ili poboljsanje javnog prijevoza . Kada bi se ta naplata uvela u zagrebu za 5 godina bi se mogla izgraditi gradska zeljeznica i denivelirati ljubljanska - slavonska dakle ucinilo bi se puno za promet u gradu . Ja sam dao primjer zagreba jer tu zivim ali isto vrijedi i za sve velike gradove u regiji jer su guzve u gradskim centrima ogromne . Dakle sta mislite o uvodenju naplate prometa kroz centar velikih gradova ?

London je prvi uveo naplatu prolaska kroz centar grada . Dnevna karta je 10 funti . Kazna za ne placanje je 60 funti . Nadzor se odvija sistemom kontrole registracija koji je razvio IBM . Kutija cigareta u britaniji je 5 funti dakle dnevna cijena je u protuvrijednosti dvije kutije cigareta . U nasem slucaju to bi bilo oko 40 kuna . Tim novcem se izgraduju infrastrukturni projekti ili poboljsanje javnog prijevoza . Kada bi se ta naplata uvela u zagrebu za 5 godina bi se mogla izgraditi gradska zeljeznica i denivelirati ljubljanska - slavonska dakle ucinilo bi se puno za promet u gradu . Ja sam dao primjer zagreba jer tu zivim ali isto vrijedi i za sve velike gradove u regiji jer su guzve u gradskim centrima ogromne . Dakle sta mislite o uvodenju naplate prometa kroz centar velikih gradova ?

Ja sam za, ali je to moguce samo u gradovima koje imaju jako razvijen sistem metroa. ( London, Pariz, Frankfurt, Berlin, Hamburg).

evo vam bg :

842.jpg

Prvo, kao što ti rekoše, ovo nije centar grada i sada jeste rastereženiji ovaj prelaz preko Gazele.
Drugo, metroa nema, kao što i sam znaš, ali ti to ne smeta da sve nas ovde ubedjuješ kako postoji :zcepanje:
Treće, svi ostali prevozi idu takodje putevima iznad zemlje :cistinaocare: a usput i koštaju poprilično, tako da nikako nije uputno izazivati narod u ova ekstremno krizna vremena :aha:

A i vi u Zagrebu imate metro :lol:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hoce-li-zagreb-dobiti-metro/669863.aspx

sada je u zagrebu aktualno nesto drugo . evo ti karta pa pogledaj . ovo crno je vec izgradena mreza a ovo crveno sto bi se trebalo graditi da se dobije gradska zeljeznica . cijena jedne stanice je milijun kuna . 1 kuna = 15 dinara .

tn_large_1367229750-karta.jpg

za sliku gazele ne kazem nista ja sam samo ukucao " beograd gužva " i to mi je izbacilo ali to ne umanjuje znacaj ideje .

Back