Napajanje

koristio sam i jednu i drugu. rx570 je ok graficka, ali nije za sli. Za sli sluze samo graficke tipa gtx 1080ti ili bolje. Gt 1030 je naravno najbolja. pasivno hladjenja 30w potrosnja . Milina
Ahm...Za tvoju informaciju AMD RAdeon tj RX 570 NE MOZE u SLI...vec samo u Crossfire..DAlje ti navdis prednosti GT 1030 ali to sto ona manje trosi apsolutno ne znaci da ima bolje performance!!!Zaboga..!!Ona je u rangu sa RX 550/....pa ide 560..pa tek onda 570...3 klase iznad kao sto rekoh..

RX570 ne podrzava sli ... to je nvidia fazon ... crossfire moze.

Evo ti croffire 570 protiv 2060 , ko hoce moze i tako da koristi ima cak i malo bolji score od rtx2060 (u pojedinim naslovima) koja izadje skuplje.

Naravno po tebi je 1030 najbolja moguca varijanta tu nemas sta da se govori :mrgreen:
da samo je
Ahm...Za tvoju informaciju AMD RAdeon tj RX 570 NE MOZE u SLI...vec samo u Crossfire..DAlje ti navdis prednosti GT 1030 ali to sto ona manje trosi apsolutno ne znaci da ima bolje performance!!!Zaboga..!!Ona je u rangu sa RX 550/....pa ide 560..pa tek onda 570...3 klase iznad kao sto rekoh..
Koja je razlika. Imao sam nekada 7870 x2 u sli. Imam i neki konektor sto ih spaja. To je jednino ostalo.
gt1030 je prvo mali potrosac. znaci bilo koji pc je podrzati., Drugo dovoljna je za vecinu igara danas na 720p. Ko iima 1440p monitpr dobije odlicnu sliku

da samo je

Koja je razlika. Imao sam nekada 7870 x2 u sli. Imam i neki konektor sto ih spaja. To je jednino ostalo.
gt1030 je prvo mali potrosac. znaci bilo koji pc je podrzati., Drugo dovoljna je za vecinu igara danas na 720p. Ko iima 1440p monitpr dobije odlicnu sliku
Postoji fizicka razlika i nije mala . SLI ne mozes koristiti na AMD - ATI karticama.

Nvidia koristi SLI

AMD (ATI) koristi Crossfire

Evo i ostale razlike.

• NVIDIA cards must be identical GPUs, while AMD cards are Crossfire compatible with other cards in the same family and with different RAM configurations
  • Crossfire is available on more motherboards (and on cheaper ones)
  • Newer AMD cards do not require a connector—which isn't a huge deal, but it looks cleaner and is one less link in the chain in which something can go wrong
  • AMD cards can crossfire a GPU with an onboard APU

da samo je

Prvo nauci osnove AMD koristi crossfire kabal a ne SLI.
Drugo 7870 je i dan danas bolja varijanta za " gejmere " u odnosu na preslabu u 1030 iako 5 x manje struje koristi, gejmeru potrošnja nije bitna nego performanse. A 1030 je skuplja od polovne 7870...
Treće ako se ložiš na malu potrošnju ti koristi grafu sa procesora i oslobodi sve PCI slotove.

Back