S tim da imaj u vidu-LC power je kinez, ne tako losh ali daleko od vrhunskog napajanja..
Evo da bacim malo svetla na ovo, pošto mi je bliska oblast.
Svako napajanje koje postoji je kinesko, tj. proizvedeno u Kini, a napajanja proizvedena van Kine, barem koliko ja znam - ne postoje.
Međutim, imaš tri vrste kineskih proizvođača:
- OEM - oni su najveći, imaju sopstvene razvojne timove inženjera i sopstvene fabrike, oni su "top dogs" i mogu da rade šta hoće, ima ih i boljih i lošijih
- dizajnere - oni koji samo dizajniraju i projektuju, a proizvodnju im rade ovi OEM-i iznad, oni nemaju svoje fabrike ali imaju svoje inženjere.
- proizvođače nalepnica - oni koji kupuju od OEM-a gotova napajanja i samo lepe nalepnice i plasiraju proizvod na određenom tržištu i za određene potrebe. Oni su dobri onoliko koliko je dobar OEM koji im pravi i dizajnira napajanja.
Primer OEM-a: SeaSonic, HEC, Superflower, Enermax, Chicony, GreatWall...
Primer dizajnera: Corsair, Thermaltake, LC-Power. Na primer, LC Power napajanja proizvode nekoliko OEM-a, između ostalog ChannelWell, GreatWall i Huntkey. Neki su dobri, a neki su katastrofa, zavisi od konkretnog modela.
Primer proizvođača nalepnica: Chieftec, Dell, HP, EVGA, Spire, Gembird, Frontier, i svo ono najjeftinije đubre. Ima svega, i dobrih i loših. Obično su ova vezana za top brandove dobra (HP, Dell, serverska napajanja), ali zato koštaju ruku i nogu.
Znači uopšte nije nemoguće da preskupi EVGA izađe sa iste trake sa koje dolazi šugavi Gembird... (vrlo često važi pravilo - koliko para toliko muzike, iako ima časnih izuzetaka. Prosto, kvalitetnije komponente, kondenzatori, elektorinika - sve to košta, i odražava se na cenu, iako može da se desi da i najjeftinije kung-fu napajanje traje duže nego ceo kompjuter... ako imaš sreće.)