Napajanje

2 x 150 W, a kazu da moze da povuce i do 200. 2 x 200 = 400

I tih 750 prihvatiti sa rezervom.

Zavisi i sta je u ostatku racunara, koji procesor, koliko diskova. Ako naguras 6 diskova sigurno nece moci.

I sto kupujes dve kartice. Po toj ceni mozes da kupis 1660ti i ne moras da menjas napajanje.

Ili ako bas volis amd, dosta ljudi svercuje vege. Sa ustedom na pdv-u i uz sverc dodje na tu neku cenu ili nesto iznad.

Pa imam i3 8100 na 3.6, 16 gb ddr4 na 2400, 2x 2 tb hard diska, ssd od 120 gb Kingstone, kuciste mi MS titan pro gaming pet ventilatora a ploca mi je ASROCK z370 pro4. NIje mi to jasno kako bas ne moze lik iz win wina kaze kao malo je 750 navodno te dve bi povukle 600 W sto meni opet nije jasno al dobro :)

2 x 150 W, a kazu da moze da povuce i do 200. 2 x 200 = 400

I tih 750 prihvatiti sa rezervom.

Zavisi i sta je u ostatku racunara, koji procesor, koliko diskova. Ako naguras 6 diskova sigurno nece moci.

I sto kupujes dve kartice. Po toj ceni mozes da kupis 1660ti i ne moras da menjas napajanje.

Ili ako bas volis amd, dosta ljudi svercuje vege. Sa ustedom na pdv-u i uz sverc dodje na tu neku cenu ili nesto iznad.

Moderni HDD-ovi u R/W rezimu trose do max 10W tako da tvoja prica nema veze sa zivotom.

Ovo za graficku se slazem , bolje jednu jacu da uzme i plus ima duplo manju potrosnju ... ali na njemu je da odluci .

Pa imam i3 8100 na 3.6, 16 gb ddr4 na 2400, 2x 2 tb hard diska, ssd od 120 gb Kingstone, kuciste mi MS titan pro gaming pet ventilatora a ploca mi je ASROCK z370 pro4. NIje mi to jasno kako bas ne moze lik iz win wina kaze kao malo je 750 navodno te dve bi povukle 600 W sto meni opet nije jasno al dobro :)

Evo ti ovde imas test koliko vuce struje , izmerio lik 290W zajedno sa ostalim komponentama sa spiska.

Our Test Rig
CPUIntel i7-5960XLive Pricing
MemoryKingston HyperX FURY Black 32GB Quad Channel Kit 2666 MHzLive Pricing
MotherboardGigabyte X99-SOC Champion Live Pricing
CoolingNoctua NH-U12S CoolerLive Pricing
Power SupplyCorsair AX1200wLive Pricing
StorageKingston Hyper X Savage 960GB SSDLive Pricing
CasePrimochill WetbenchLive Pricing
OSWindows 10 Pro 64-bitLive Pricing

graph32.png

https://lanoc.org/review/video-cards/7534-xfx-rx-570-4gb-rs?showall=1
Izguralo bi to tvoje napajanje opusteno.

S tim da imaj u vidu-LC power je kinez, ne tako losh ali daleko od vrhunskog napajanja..
Evo da bacim malo svetla na ovo, pošto mi je bliska oblast.

Svako napajanje koje postoji je kinesko, tj. proizvedeno u Kini, a napajanja proizvedena van Kine, barem koliko ja znam - ne postoje.
Međutim, imaš tri vrste kineskih proizvođača:
- OEM - oni su najveći, imaju sopstvene razvojne timove inženjera i sopstvene fabrike, oni su "top dogs" i mogu da rade šta hoće, ima ih i boljih i lošijih
- dizajnere - oni koji samo dizajniraju i projektuju, a proizvodnju im rade ovi OEM-i iznad, oni nemaju svoje fabrike ali imaju svoje inženjere.
- proizvođače nalepnica - oni koji kupuju od OEM-a gotova napajanja i samo lepe nalepnice i plasiraju proizvod na određenom tržištu i za određene potrebe. Oni su dobri onoliko koliko je dobar OEM koji im pravi i dizajnira napajanja.

Primer OEM-a: SeaSonic, HEC, Superflower, Enermax, Chicony, GreatWall...
Primer dizajnera: Corsair, Thermaltake, LC-Power. Na primer, LC Power napajanja proizvode nekoliko OEM-a, između ostalog ChannelWell, GreatWall i Huntkey. Neki su dobri, a neki su katastrofa, zavisi od konkretnog modela.
Primer proizvođača nalepnica: Chieftec, Dell, HP, EVGA, Spire, Gembird, Frontier, i svo ono najjeftinije đubre. Ima svega, i dobrih i loših. Obično su ova vezana za top brandove dobra (HP, Dell, serverska napajanja), ali zato koštaju ruku i nogu.

Znači uopšte nije nemoguće da preskupi EVGA izađe sa iste trake sa koje dolazi šugavi Gembird... (vrlo često važi pravilo - koliko para toliko muzike, iako ima časnih izuzetaka. Prosto, kvalitetnije komponente, kondenzatori, elektorinika - sve to košta, i odražava se na cenu, iako može da se desi da i najjeftinije kung-fu napajanje traje duže nego ceo kompjuter... ako imaš sreće.)

Ja furam staro isto je bronza sertifikovano kao njegovo , XT 675 od Thermaltake-a ...

To je verovatno kako kazes prepakovani OEM , ali kacio sam komponente pre koje su gutale i preko 500W i radilo je bez problema.

Njegovo na 12v daje preko 60A , ne bi se ja zabrinuo ni malo , to napajanje kao i moje je neke srednje klase i nema sta da brine.
-------------------
To sto kazes to se radi generalno u elektronici a ne samo za napajanja ... npr danasnju Nokije stanca ista firma koja stanca prehvaljeni Iphone ... a kome sve ne rade ploce tek ...
Narucis cak i dizajn ;) nalepis ime i teraj.

Ja furam staro isto je bronza sertifikovano kao njegovo , XT 675 od Thermaltake-a ...

To je verovatno kako kazes prepakovani OEM , ali kacio sam komponente pre koje su gutale i preko 500W i radilo je bez problema.

Njegovo na 12v daje preko 60A , ne bi se ja zabrinuo ni malo , to napajanje kao i moje je neke srednje klase i nema sta da brine.
-------------------
To sto kazes to se radi generalno u elektronici a ne samo za napajanja ... npr danasnju Nokije stanca ista firma koja stanca prehvaljeni Iphone ... a kome sve ne rade ploce tek ...
Narucis cak i dizajn ;) nalepis ime i teraj.
Zar Iphone nije design in California Usa...;)

ne znam zato pitam ne znam koliko sta trosi imao sam ranije 550 W pa sam zamenio stavio ovo od 750 W
Ako ti je ta konfiguracija radila na napajanju od 500W,zasto ne bi radilo i na 750W.Samo ti je bolje da uzmes jednu graficku,a bvolju,a ako si vec kupio te dve prodas.Cisto zbog grejanja.Manje ce se komp grejati sa jednom,nego sa dve grafike.Jos ako nisu dovoljno razdvojene,jos veci problem.

Kakava glupost. Te dve kartice su lose, i da bi ih koristio moras da kupis jos napajanje od 100 evra. Medjutijm gtx1070 moze da pokida te dve zajedno i mozes da ga kupis za 250 evra.

Kakava glupost. Te dve kartice su lose, i da bi ih koristio moras da kupis jos napajanje od 100 evra. Medjutijm gtx1070 moze da pokida te dve zajedno i mozes da ga kupis za 250 evra.
570 je losa kartica a GT 1030 je "zver"iako je realno 3 klase ispod ovih.?!?!??! SVakim postom koji napises zakopavas sebe sve dublje i dublje.. Isplivava tvoja "strucnost.."!!

koristio sam i jednu i drugu. rx570 je ok graficka, ali nije za sli. Za sli sluze samo graficke tipa gtx 1080ti ili bolje. Gt 1030 je naravno najbolja. pasivno hladjenja 30w potrosnja . Milina

Kao sto sam rekao gt1030 je ok graficka za 99% ljudi. mana joj je previse visoka cena u odnosu na neke druge kartice poput gtx1050. Pogotovo je kod nas skupa. ALi ja sam je novu platio 50evra i to je sigurno dobra kupovina.

koristio sam i jednu i drugu. rx570 je ok graficka, ali nije za sli. Za sli sluze samo graficke tipa gtx 1080ti ili bolje. Gt 1030 je naravno najbolja. pasivno hladjenja 30w potrosnja . Milina
RX570 ne podrzava sli ... to je nvidia fazon ... crossfire moze.

Evo ti croffire 570 protiv 2060 , ko hoce moze i tako da koristi ima cak i malo bolji score od rtx2060 (u pojedinim naslovima) koja izadje skuplje.

Naravno po tebi je 1030 najbolja moguca varijanta tu nemas sta da se govori :mrgreen:

Back