Napajanje za 6700xt - savet

User Friendly

Buduća legenda
Poruka
25.007
Narucio sam grafu koja stize pocetkom nedelje, u pitanju je AMD 6700 XT. Problematika nastaje sad kad sam ukapirao da mi verovatno ovo napajanje koje imam https://www.winwin.rs/napajanje-600...?p=3#product_tabs_altireviews_tabbed_contents nece odgovarati. Na sajtu proizvodjaca kaze da zahteva minimum 650w psu.
Posto imam ryzen 1600 i verovatno se u buducnosti smesi zamena i procesora, sta bi bilo pametno uzeti po nekim razumnim cenama? Preferiram nesto mozda i modularno kad vec pucam pare jednom da puknem i da sam miran, a ne ovako da dokupljujem komponente svake 2 godine. Da li da idem na 700w,750w, 800w ili 1000w?

kakve su bre ovo cene grafickih , jesam li u zoni sumraka

1050 29 hilj , bila 18 pre 5 god , kad sam uzeo

3050 , sadasnji ekvivalent 55 hilj , umesto 20

pa dobro , mozda i one pokazuju koji bi kurs evra trebao biti , oko 350

ah da , mislim da je ovo lc power slabo

mislim , imam ga , dobro je, ali ako trazi bar 650 onda bi trebao da ides na 750

kakve su bre ovo cene grafickih , jesam li u zoni sumraka

1050 29 hilj , bila 18 pre 5 god , kad sam uzeo

3050 , sadasnji ekvivalent 55 hilj , umesto 20

pa dobro , mozda i one pokazuju koji bi kurs evra trebao biti , oko 350

ah da , mislim da je ovo lc power slabo

mislim , imam ga , dobro je, ali ako trazi bar 650 onda bi trebao da ides na 750
Ne gledaj bas tu specifikaciju koliko je vati nego koliko na 12v grani daje ampera.
To je bitno za grafe i cpu koji su najveci potrosaci u kompu.
I taj lc neka odmah otpise , to je za office masine.

Dajte neku konkretnu preporuku, ova kartica ima i 1x6 pin i 1x8 pin konektora za napon. Najgora opcija je da kupim nesto a da ne odgovara, da moram da kupujem adaptere i sl.
Pa mnoga napajanja modular imaju 2x 6+2 pina neces imati tu frku a vidis i na kutiji kakvi su kablovi kada pazaris.

https://www.bcgroup-online.com/napajanja/coolermaster-mwe-white-700w-napajanje-(mpe_7001_acabw_eu)-3y-61685

https://www.coolermaster.com/catalog/power-supplies/mwe-series/mwe-700-white-230v-v2/#image-Item6

58A na 12v

Screenshot 2022-06-05 181709.png

Ja ne kapiram ljude koji bace brdo love i preko 1000e na komponentte a stekaju se na napajanju, ja sam dao secam se onda za ssd vise nego za napajanje , doduse ja furam thermaltake modularne i svi su bili tako do 100e
Hoces sigurno gledaj najmanje silver ili bronzu i da je brendirano na glasu :D ... 12v grane da gruvaju amperazu kako valja i dobro hladjenje 12 ili 14cm vent , mada to i nije bitno ... mnoga danas i ne okrecu fan do 50% load-a.
Samo izbegavajte lose serije , tu hoce da bace popust :hahaha:
Npr.

I najbolji zahebu :( nema pravila.

Poslednja izmena:
Dobro je ljudi, smanjite roast. :D Nisam planirao novo napajanje u prvoj kalkulaciji, ali vidim da cu morati da ga uracunam. Budzet je oko 10k, 17k mi je stvarno mnogo.
Imam ja pare da zamenim sve odjednom, ali ne ostaje mi se bez kinte totalno. Polako, jedno po jedno, i ova masina me lepo sluzi.
Grafiku kupujem samo jer sam je nasao po msrp ceni, inace bi ***** dao 100k za nju. Ovaj komp sto sada koristim sam platio minimum 1500 evra kad se sve sabere. Polako.

:DJa ne kapiram ljude koji bace brdo love i preko 1000e na komponentte a stekaju se na napajanju, ja sam dao secam se onda za ssd vise nego za napajanje , doduse ja furam thermaltake modularne i svi su bili tako do 100e
Hoces sigurno gledaj najmanje silver ili bronzu i da je brendirano na glasu :D ... 12v grane da gruvaju amperazu kako valja i dobro hladjenje 12 ili 14cm vent , mada to i nije bitno ... mnoga danas i ne okrecu fan do 50% load-a.
Samo izbegavajte lose serije , tu hoce da bace popust :hahaha:
Npr.
ni meni nisu jasni, a citam sve i svasta..pukne na cpu, i onda sirotinjsku maticnu, sirotinjski ram...il puknu na gpu, pa onda sve osale komponente bas ono naj najjeftinije..al sta da se radi..

primjer, psu od 500w na 3080 gpu..

I najbolji zahebu :( nema pravila.
E ako ste mu rekli:D

nemoj tu rm650 vidis da je cosmopolite postavio yt kako je riknula..:mrgreen:

Dobro je ljudi, smanjite roast. :D Nisam planirao novo napajanje u prvoj kalkulaciji, ali vidim da cu morati da ga uracunam. Budzet je oko 10k, 17k mi je stvarno mnogo.
Imam ja pare da zamenim sve odjednom, ali ne ostaje mi se bez kinte totalno. Polako, jedno po jedno, i ova masina me lepo sluzi.
Grafiku kupujem samo jer sam je nasao po msrp ceni, inace bi ***** dao 100k za nju. Ovaj komp sto sada koristim sam platio minimum 1500 evra kad se sve sabere. Polako.
niko te ne rostilja..kazemo ozbiljno..hoces dobar komp moras ostati bez kinte..:mrgreen:

taj LC što imaš uopšte nije loš, nemačko napajanje, naravno proizvodi se u Kini kao sve ostalo.

chieftec je ok
te egzotike PSU ...... za naše područije bih izbegavao, tu gde nema zvaničnog zastupnika koji uvozi veče količine hard skip.

Dragi moji ovako se testira 12v grana pre nego što instaliraš u kompu posle servisa, napraviš kabal sa 8pina na plus i minus pa onda nakacis na inverter na kom roknes potrošača 200W sijalicu 🥰
Ako to preživi par sati onda ga ništa neće kecati , pošto je to konstantan load.
Naravno sad sam nabavio od 500W inverter pa mogu sa obe grane da testiram maximalni load :per:

IMG_20220314_151000.jpg

Evo kako izgleda kabal , ujedno može i cpu grana da se testira sa pravim opterećenjem , jedino što nisam imao 8 pin i za to nego samo sa 4 😁

IMG_20220607_173211.jpg

Odavno popravljam napajanja ali za sebe nikada ne bi ga stavio bez pravog testa prvo uz konstantan monitoring napona.

Poslednja izmena:

Back