napajanje - led

caos, mozda sam pogresio forum ali cenim da me necete odbiti i da cete mi pomoci .. :D
Imam napajanje, od 450w je.. planiram u sobi da ubacim neke led diode.. I hteo bih da ih povezem na ovo napajanje. Koliko sam cuo to moze?
E sad ako to moze, posto mi je napajanje bucno zbog kulera koji je u njemu, da li bih smeo da skinem taj kuler? Znam da ga oni ne bih dzabe stavljali ali 12v pa mislim da se nece grejati toliko...

moz ga daljinski vezes ako ga metes u friz i izvuces pet kompleta zica iz njega do masine...onda ti ne treba samo paz da nisi mnogo daleko jer napon tj amperaza oce da opadnu sa duzinom kabla...

e sad sam pokusao da prikljucim na napajanje od kompa i nece.. Isekao sam zutu i crnu zicu sa napajanja i nakacio LED traku (crna na crnu, zuta na crvenu). Ali nista se ne desava.. Uopste ne svetli. Probao sam u autu na akumulatoru radi.
Gledao sam po netu, pise da je zuta 12v, znaci trebalo bi da radi..

Da bi se napajanje pokrenulo moras da prespojis zelenu i zrnu...

e drugari nisam bio dugo tu, i bas pre neki dan uzeo i namestio sam ovo napajanje sa led trakom.. Problem je bio u zici, uzeo sam deblju i onda je radilo..
E sad ono sto me zanima jeste, ja sam kupio prekidac, i sada hocu da napravim da se taj led pali kad ja hocu a ne kad mi se upali komp.. Povezem ja sve kako treba, i kad idem na 1, led traka svetli, ali kad pritisnem 0, onda se ne ugasi samo led traka, vec celo npajanje.. U cemu je problem?

Ti led diode kacis na komp koji radi?
Zavisi gde si zakacio taj prekidac?
Mora da si negde prekinuo radno kolo.
kolo da bi radilo mora biti zatvoreno.

Ako si negde Hteo da se zakacis mogao si da stavis neki razdelnik i tako da ukrades 12V sa neke zute.
A prekidac stavi posle razdelnika.

Pozdrav svima :D Nov sam u ovom forumu, a zanima me kvalitetna rasvjeta.. ali i informacije vezane uz napajanje. Preuređujem kuću pa svaka pomoć je dobrodošla :D
Ima neka preporuka za kupnju jeftine robe?
Hvala :)

prvi put ucestvujem na forumu Krstarice.Tek sam se registrovao.Hoce li neko da mi kaze,ali od pocetka,kako da postavim pitanje za koji ocekujem odgovor.Pozdrav svima

Исто као што си сада питао...;)

Назив теме → назив хардвера и проблем.

Увод теме → кратак опис проблема које имаш са ти хардвером и неки релевантни подаци о твом компу и оперативном систему.

И...ТО ЈЕ ТО...;)

Остало ћеш сазнати када " тема крене "...:aha2:

Back