Napadi panike

SponzorusaBeograd

Početnik
Banovan
Poruka
43
Jucer sam imala uzasan napad panike. Mislila sam da cu da umrem. Probudila se u 3 casa s jako brzim disanjem koje nisam uspela da smirim niti dubokim disanjem niti zadrzavanjem daha. Na hitnoj su mi rekli da je to bio hiperaktivni napad panike. Pripisali mi neki Heleks. Sad sam u uzasnom strahu da se to ne ponovi. Sta je uzrok toga?

Jucer sam imala uzasan napad panike. Mislila sam da cu da umrem. Probudila se u 3 casa s jako brzim disanjem koje nisam uspela da smirim niti dubokim disanjem niti zadrzavanjem daha. Na hitnoj su mi rekli da je to bio hiperaktivni napad panike. Pripisali mi neki Heleks. Sad sam u uzasnom strahu da se to ne ponovi. Sta je uzrok toga?
Uzrok verovatno neces nikada saznati, ima saveta sta u takvim situacijama raditi u smislu da sama sebi
kazes da to nije strasno, da to imaju i mnogi drugi ljudi, vrlo je vazno da se drzis uputstva za disanje,
mozda i da ustines sebe, ali jako da te zaboli, da stavis ruke na stomak i pokusas te vezbe sa disanjem.
Nemoj taj lek da uzimas prevendtivno, mozda vise nikada neces imati takav napad.

ne mislim na to uopste. popila sam taj heleks od nula pet fino me smirio. ne znam vezbe disanja. kako to ide?
Taj helex je prilicno opasan lek, uzimaj ga kratko vreme, a onda uzimaj betablokatore, najnizu dozu,
pa onda i tu najnizu prepolovi na pola, to se takodje preporucuje protiv panike, a nije pshihofarmaka lek.
Kasnije cu ti objasniti te vezbe disanja.

helex je opasan? zbog cega? super me smirio. pa ne bi mi valjda prepisali opasan lek!
Bitno je da ti je pomogao, a tačno je da nije naivan lijek. Ne prekoračuj propisanu dozu. Po meni je lorazepam opasniji jer je strahovito adiktivan. Vježbe disanja nisu baš primjenljive dok se panični napad dešava. Ali možeš da ih radiš tokom dana, kad se osjećaš normalno.

ksanaks je bolji kazu. ej ne znas onda sta je to kad dises dvesta na sat i mislis da si gotova da ces da umres. radje cu bit ovisnica o tabletama nego bit ovisnica panicnih napada
Probaj pre toga sa lekom Trittico, pozeljno uz nadzor lekara. Tri dana 1/3, naredna tri po 2/3 i sledeca tri po 3/3 ili celu tabletu. Naravno, ne povecavati dozu na 2 ili 3/3 ako od 1/3 bude bolje.

Мали савет - здравствене савете и препоруке искључиво од лекара примај, не од непознатих на интернету. Шта год ти лекар препоручи, саветује или препише, добро зна зашто то ради и које су могуће последице.

Мали савет - здравствене савете и препоруке искључиво од лекара примај, не од непознатих на интернету. Шта год ти лекар препоручи, саветује или препише, добро зна зашто то ради и које су могуће последице.
ovo je uzasno glupo sta ste sad napisali. izgleda da sam ja jedina na svetu koja je imala napad panike. forum postoji da se ljudi sa slicnim problemima savetuju. sta ti lecnici znaju. samo teorije. nitko od njih nije doziveo takav panicni napad kao ja.

ovo je uzasno glupo sta ste sad napisali. izgleda da sam ja jedina na svetu koja je imala napad panike. forum postoji da se ljudi sa slicnim problemima savetuju. sta ti lecnici znaju. samo teorije. nitko od njih nije doziveo takav panicni napad kao ja.
Bas je glupo jer jako, jako mnogo ljudi ima tu i tamo napade panike, zato je super sto si ovde dosla
i pitala., pozalila se jer mogu da ti pomognu samo ljudi koji uopste i razumeju koja je to strava i uzas.

Back