NAPADI PANIKE

Rodjena

Početnik
Poruka
23
Nekoliko puta sam imala napade panike (nisam znala šta je,dok nisam pročitala na netu),grozan osećaj.Poslednji koji mi se desio "iz čista mira" bio je u prodavnici! Nisam znala šta me snašlo,lupanje srca,znojanje,haos u glavi....Ne pijem,niti sam pila neke tablete (za smirenje).
Obraćam se ljudima koji su imali slične doživljaje (napade),šta raditi u tim situacijama,postoji li neki sajt ili knjige na tu temu.

Зашто не одеш код психијатра?
Није довољно само прочитати књигу или прегледати неки сајт, ако већ сумњаш да имаш паничне нападе, онда ти треба и психотерапија јер панични напади не долазе сами од себе. ;) Увек постоји дубљи корен који је човек неспособан сам да уочи.

bas kao sto je Sofija rekla, prirucnicima neces nista resiti, a ne radeci nista konkretno po tom pitanju rizikujes da ti napadi postanu cesnji, zato ti i ja toplo preporucujem razgovor sa psihijatrom ili psihologom, naravno raspitaj se malo o lekaru kod koga ces ici, i ne brini, ako poradis na tome, resices ih se.

ja patim od panicnih napada vec 6 godina. nemoj da te to obeshrabri, jer znam ljude kojima se desilo samo par puta. naravno da treba da iskljucis prvo moguce fizicke simptome...inace, postoje tehnike disanja, vizuelizacije...itd. postoji program Panic Away, ako si zainteresovana mogu da ti posaljem. nova sam ovde, pa ne znam da li postoji nacin da ti posaljem nekako jer sadrzi i tekst i audio zapise...inace, znam ljude koji su se sami izborili sa time i bez pomoci lekara, tako da je sve to indivudualno i zavisi od stepena panike i ucestalosti kao i same osobe. psihijatar u nekim slucajevima definitivno nije neophodan, ali moze biti i od velike pomoci. u svakom slucaju ne ocekuj instant resenje, jer ne postoji i znaj da je problem samo u tebi i samo ti mozes sebi da pomognes! ne daj se!

Postoji knjiga Panic Away koja moze da se skine sa neta (ne znam da li mogu da ostavim link)
a licno bih preporucila knjigu ''Bez straha o strahu, panici i fobiji'' - Dr. Vladan Starchevic.

Pored preporucenih knjiga (a imam ih jos za preporuku :lol:) takodje bih ti savetovala da se obratis psihologu ili psihijatru
i saseces to na samom pocetku jer je posle sve teze.

Kada dobijas panicne napade> odnosno zbog cega? Da li krenes da hiperventiliras ( da ubrzano dises, pocnes da se znojis, ubrzan puls, nesvestica?) Moj savet ti je da se obratis psihologu, da popricas sa njim mozda ti nisu ni potrebni neki lekici,to je vrlo cesta pojava... Sta ti se vrzma po glavi kad ih dobijes? Za pocetak, probaj da napravis sebi mantru, odredjenu recenicu,pesmu ili neki ljudi cak izgovaraju i molitve ,bilo sta sto ce ti dovesti um u neko priblizno stanje ranoteze, jer kad se to desi ljudi se ustvari jos vise uplase samog panicnog napada pa im bude jos gore..Pozdrav

Pozdrav svima,

Ja patim od anksioznosti (napad panike, velika uznemirenost). Psih mi je prepisao xanax 0,25 3xdnevno i pijem par dana. Gde god sam citala po netu nigde ne pise posle koliko lek pocne da deluje. Za sada osecam manju napetost i uznemirenost ali strahovi su i dalje prisutni. Psih je rekao da tek nakon 2, 3 nedelje pocinje da deluje.. Zelela bih savet od onih koji se susrecu sa istim problemom, kako pregurati te 2, 3 nedelje, dan je dug, noc duza.. Izvinjavam se unapred ako ste vec diskutovali oko ovoga negde ranije, ali nova sam na forumu i pokusavam da nadjem resenje sta i kako dok xanax ne pocne da radi svoje. Idem kod psihologa na terapije ali mi je nekako malo to vreme, pricala bih dan i noc ali moja okolina me ne razume, niko od njih nije prosao kroz ono sto prolazim.

Unapred zahvalna :)

Pozdrav svima,

Ja patim od anksioznosti (napad panike, velika uznemirenost). Psih mi je prepisao xanax 0,25 3xdnevno i pijem par dana. Gde god sam citala po netu nigde ne pise posle koliko lek pocne da deluje. Za sada osecam manju napetost i uznemirenost ali strahovi su i dalje prisutni. Psih je rekao da tek nakon 2, 3 nedelje pocinje da deluje.. Zelela bih savet od onih koji se susrecu sa istim problemom, kako pregurati te 2, 3 nedelje, dan je dug, noc duza.. Izvinjavam se unapred ako ste vec diskutovali oko ovoga negde ranije, ali nova sam na forumu i pokusavam da nadjem resenje sta i kako dok xanax ne pocne da radi svoje. Idem kod psihologa na terapije ali mi je nekako malo to vreme, pricala bih dan i noc ali moja okolina me ne razume, niko od njih nije prosao kroz ono sto prolazim.

Unapred zahvalna :)

a pocetak reci sve o sebi...Godine, kada se javio prvi napad, kako zasto, gde...Cime se sada vacis, kako provodis vreme, sa kim zivis, ko ti je podrska itd...... Da bi uopste poceli da pricamo na tu temu...

Back