Нападач на супруга Ненси Пелоси стављао конспиролошке мимове и објаве на Фејсбуку

НАСТАВАК​

Trump će morati da svjedoči u istrazi o napadu na Kapitol

Tog dana, demonstranti su tražili Pelosi i uzvikivali da žele objesiti tadašnjeg potpredsjednika Majka Pensa (Mike Pence) koji je, dodaje AP, prkosio Trampovim zahtjevima da poništi izborne rezultate. Manje od dvije godine kasnije, samo devet odsto odraslih Amerikanaca misli da demokratija funkcioniše "ekstremno dobro" ili "veoma dobro", ukazuje ovomjesečna anketa koju su proveli Asošiejtid pres i NORC Centar za istraživanje javnih pitanja.

Dok bivši predsjednik Tramp i dalje poriče da je izgubio izbore 2020., a njegovi sljedbenici pokušavaju konsolidovati svoju moć na budućim izborima, nova procjena američkih obavještajnih službi navodi da ekstremisti podstaknuti izbornim lažima "predstavljaju povećanu prijetnju" za predstojeće izbore.

U nedavnoj procjeni navodi se da najveću opasnost predstavljaju "usamljeni prestupnici koji koriste pitanja vezana za izbore da opravdaju nasilje".

Bez lakog rješenja​

Pozadina današnje američke politike uključuje klimu mogućeg nasilja, sa sve većim brojem prijetnji usmjerenih na pojedine zakonodavce. To uključuje prijetnje lokalnim zvaničnicima i građanima volonterima koji upravljaju izborima.

Sve ovo, prema pisanju Vašington posta (The Washington Post) dolazi usred pada povjerenja u integritet samog izbornog procesa, nevoljkosti nekih kandidata da izričito kažu da će prihvatiti ishod svojih izbora i mogućnosti da će mnogi poricatelji izbora 2020. biti izabrani na važne funkcije ove godine, potencijalno dovodeći u opasnost buduće izbore i demokratije u zemlji.

Politički inspirisano nasilje usmjereno je na lidere obje strane. Međutim, ukazuje u analizi Vašington post, demonizacija Pelosi je primjer kako politika nastoji uništiti pojedince. Isto se dešava i s demokratskim sistemom, ukazuje list i dodaje da što više Tramp i drugi neosnovano tvrde da su izbori 2020. pokradeni, to više njegovi pratioci zauzimaju sličan stav – što dovodi do slabljenja temelja demokratije.

Iako problem postoji u mnogim oblicima i neki su sada ukorijenjeni, jezik političkih kampanja danas je gotovo u potpunosti negativan. Protivnici se rutinski opisuju kao radikalni, ekstremni, opasni, lažovi. Šablonu negativnosti doprinose i mediji, gdje je politika kao borba rutinska metafora, napisao je Vašington post dodajući kako se debate opisuju kao bokserski mečevi uz ocjenu da takav jezik doprinosi degradaciji demokratije.

Koliko god napad na Pola Pelosija bio šokantan, postoji opasnost da se ponovi. Koliko god da su Trampove tvrdnje o ukradenim izborima bile i jesu odbojne, postoji opasnost da se i to ponovi. Odnos snaga u Vašingtonu mogao bi se promijeniti s rezultatima novembarskih izbora. Odgovornost za očuvanje demokratije — i izabranih zvaničnika — ne bi trebalo da pripada nijednoj stranci, zaključuje Vašington post.

Slično piše i Volstrit džurnal (The Wall Street Journal) navodeći kako ne postoji lako rješenje za problem rasta političkog nasilja s obzirom na sve veći kulturni slom u SAD te da političke i medijske institucije mogu pomoći izbjegavanjem retorike mržnje prema protivnicima.

Javnim službenicima će se morati obezbijediti veća sigurnost, a kandidati će morati poduzeti mjere opreza. Sve veći rizici odvratit će mnoge ljude od razmišljanja o politici, ističe konzervativni list u svom uredničkom komentaru.

Rizik od nasilja će rasti kako se izbori približavaju i strasti budu zahuktale, i kako sve više ljudi bude pogrešno vjerovalo da će bilo koji izbori odrediti sudbinu zemlje, napisao je Volstrit džurnal ističući bez obzira na to što je demokratska tolerancija ovih dana deficitarna, svi u javnom životu moraju da je praktikuju.

bez obzira na to što je demokratska tolerancija ovih dana deficitarna, svi u javnom životu moraju da je praktikuju.
Šta se dešavalo sa sudijama vrhovnog suda pre donošenja odluke o Roe v. Wade? Da li je to političko nasilje?
Posle čuvenog Bajdenovog darkred govora čovek je jurio i pregazio kolima klinca od 18 godina tvrdeći da pripada Trampovim ekstremistima. Da li je to političko nasilje?
Maksin Voters je više puta pozivala na nerede i podržavala aktivno nasilje tokom suđenja u slučaju Flojd. Političko nasilje?
Antifa i BLM su napravili štetu od više milijardi dolara (samo osigurane sume prelaze 2 milijarde) tokom 2020. Političko nasilje?
političke i medijske institucije mogu pomoći izbjegavanjem retorike mržnje prema protivnicima.
NYT i WP sve lepo pišu o republikancima (zezam se), a ovi im tako vraćaju.

Slučaj napada na kuću Nancy Pelosi podiže pitanja o političkom nasilju u SAD

ma daj ne lazi kad su svi vec culi da je pitanju ljubavnik... sta je problem mi priznajemo gejeve, potukli se ljibavnici u ljubavnom zaru, zasto vam je to nemoguce, i lazete o nekakvoj izmilsjenoj politickoj karijeri? DERPE BRE! ljubavisali se a rekvizit im bila drska od cekica.

zato je ljoska pesiv-agresiv i beard person, plus sta sve mediji objavljuju - HAOS! sanjala je da ce da preedsednikuje, jebajga! slat! end feg hazbend. moz smo da je kecaju zagoreli, niko drugi.aa pola ni oni, uhapsise mu ljubavnika. buahahahaa, penzos derpe. sad ce da lazu samo:

DEVELOPING: Justice Department Files Federal Criminal Charges Against David DePape – Allows Government to Control and Hide Evidence – And Selectively Leak

ua pesovani- cekicari! naskacu na cekiceve drske, sramota , demorats, 'dercine.

Poslednja izmena:
ua pesovani- cekicari! naskacu na cekiceve drske, sramota , demorats, 'dercine.
osim bajdena koji je pedofil, pas mu mater yebo! sad cemo da ga oborimo., hehehe, ionako je glup ko q.

ma, jok , zadrzacemo bajdena da sa njim Yebemo ceo svet koliko je zatupljen. LONG LIVE BIDEN!

bajden je am3ricki kondom, da vidite kako ameri yebu sa bajdenom - kako ste glupi, ja i dalje ne verujem?!

da je pedofil bajden qrcebi predsednik, pa mene bi vec posetio efbiaj, ali nije, bajden je KURTON, da se sa njim kara ceo svet. SVETE NAGUZI SE, SLEDI NUKLEARNI SEX.

P.S. odakle samo ovoliko glupih, meni nije jasno? bajdenov dvojnice, karaj ih jos kada su idiooti. podyebavaj ih maksimalno!

Shock Poll: Nearly Eight of Ten Americans Believe Country Is “Out of Control”; Independents Break Hard to GOP

Poslednja izmena:
samo bi decu da karaju, jebacamo im sve po spisku, samo strpljivo, ....
Неки амерички медији су објавили видео ( за време избора) о хантеру бајдену са неким дететом. И, ником ништа. Мук.

Неки амерички медији су објавили видео ( за време избора) о хантеру бајдену са неким дететом. И, ником ништа. Мук.
neka se ameri dobro zapitaju koji pedofili ih vode i da li bi m dali vlastitu decu. pedofilu bajdenu npr., pas mu mater uebo!

ja mislim da ne bi, i da ce da radi zakon linca, samo strpljivo, dok se napunimo srdzbe

War; Economic War; War; Military; War; Economic War - Do You Spot A Pattern?

no i'm fuckin' stupid, aLL I SEE aRe PEDOFILES, **** joe biden

da niko, ama bas niko u svetu ne kaze amerima da sklone vise pedofila bajdena, samo onanisu na putina.

**** mu pas mater! i svetu komplet! mora rat zbog svih nemustih jezika.

da je ceo svet priznao pedofila bajdena? a pa yebo ti taj svet, sledi unistenje katalizma nuklearna, niste zasluzili da POSTOJITE!

ja cu licno da urgiram kod BOGA OCA DA VAS SVE UNISTI!

Poslednja izmena:
JA SAM CU DA ZIVIM JA PRVI COVEK ADAM, KOJI CETE MI VI Q, DA SE UVLACITE PEDOHITLERU U PEDU, BAJDENU PAS MU MATER YEBO?

KOJI JE TO VAS KARAKTER DA VEC NE TRAZITE DA SE RUSI PEDOFIL BAJDEN KOJI VAS UVODI U WW3?? KAKVI STE TO LJUDI? NECETE ZIVETI! NIKAKVA STETA DA SE ELIMINISETE...

meni se Bozija ruka otkrila, i moja ce vas ruka skloniti - OBRSACU VAS BRE SA OVOGA SVETA jER PODRzAVATE PEDO BAJDENA.

kako vise ne shvatate da je sve ovo test ko ce da zivi, a ko da mre? samo vas popisujem dok ne dodje momenat! ne zayebavajte se vise, necete ziveti! NUKLEARNA STiZE, VEC JE NUMERISANA!

Poslednja izmena:
Komšija je daleko kredibilniji od tvojih izvora s Crvenog Trga
ma, znam, znate se izbosne

cuj sebe, moji izvori nisu kredibilni? ti ne znas da definises demokratiju, a kamoli kredibilnost.

tvoji, zapravo komsijini izvori samo lazu i izmisljaju, vidi ovo:

BREAKING EXCLUSIVE: Numerous Anomalies Identified in David DePape Connected Websites Indicate He Did Not Create the Articles in These Websites or Did Not Work Alone

“I’ve Never Seen a Nudist at a Trump Rally” – Dan Ball at OAN and TGP’s Joe Hoft Discuss the Media’s Efforts to Paint David DePape as a Trump Supporter

BREAKING EXCLUSIVE: Two Additional Websites Registered Under “David DePape” Are Located – Neither Shows Evidence of Being Pro-Trump

nudista u gacama - cekicar, je vas levicar, boljsevik, nema veze sa nama trampovcima, mi smo desnica, badava spin fejk njuza, ne prolazi vam

“I’ve Been Aware of Him for a Long Time” – San Francisco State Senator Who Promotes Drag Shows and Sex with Minors Says He Knows Paul Pelosi Attacker David DePape (VIDEO)

Daily Recap Weekend Edition: Pelosi, Pelosi, Pelosi…What the Heck is Going On!?

BREAKING: David DePape Pleads Not Guilty to All Charges in Paul Pelosi Incident – In First Court Appearance He Is Not Shackled, His Arm Is in a Sling – UPDATED

sada kada se ispostavi da je muska prostitutka i da je usao kod pelosijevih na poziv - ispusili ste demorats!
oko cega su se pticice sporeckale, ne treba da ulazimo u detalje, fags nas ne zanimaju, ko je koga tu i u kojoj pozi sa drskom cekica

Poslednja izmena:
JA SAM CU DA ZIVIM JA PRVI COVEK ADAM, KOJI CETE MI VI Q, DA SE UVLACITE PEDOHITLERU U PEDU, BAJDENU PAS MU MATER YEBO?

KOJI JE TO VAS KARAKTER DA VEC NE TRAZITE DA SE RUSI PEDOFIL BAJDEN KOJI VAS UVODI U WW3?? KAKVI STE TO LJUDI? NECETE ZIVETI! NIKAKVA STETA DA SE ELIMINISETE...

meni se Bozija ruka otkrila, i moja ce vas ruka skloniti - OBRSACU VAS BRE SA OVOGA SVETA jER PODRzAVATE PEDO BAJDENA.

kako vise ne shvatate da je sve ovo test ko ce da zivi, a ko da mre? samo vas popisujem dok ne dodje momenat! ne zayebavajte se vise, necete ziveti! NUKLEARNA STiZE, VEC JE NUMERISANA!
🚑

tako sto je pusten da se "probije".Pelosi je po rangiranosti medju top 5 po funkciji koju obavlja u drzavnom aparatu SAD.Zar zaista bilo ko veruje da neko ko spada u najvisi drzavni vrh nema obezbedjenje po sluzbenoj duznosti ?
Treća - posle Viceprezidentice.

Back