Napad na policajca u Železniku

Napad na policajca u Železniku
Izvor: B92

Beograd -- Napad na policajca dogodio se sinoć u beogradskom naselju Železnik kada su policajca Mileta Janjatovića dok se vraćao sa posla napala četvorica mladića.

Najstariji napadač ima 19 godina, a jedan je maloletan.

"Radi se o licima koja su povratnici u izvršenju krivilčnih dela, čak i onih najtežih, počevši od ubistava, razbojništva, silovanja, krađa.

Па ако најстарији нападач има само 19 година ! са колико година су он и остали учесници напда извршили оволики број тешких кривичних дела за која би требало да су робијали више година ? 14-15 ?

Pa šta tu ima da se komentariše?
Očigledno je došlo do zabune i propusta i pojedinci će snositi odgovornost.

poslati dete od 15 godina u bolnicu = zabuna i propust :eek:
ja razumem da si ti pristrasan zbog posla, ali kako mozes to da pravdas zabunom?
da nemamo usrane novinare pa da saznamo za tu odgovornost, ko ce koliko robijati... a ne, dobice penzije pa ce glumiti neko privatno obezbedjenje

Poslednja izmena:
poslati dete od 15 godina u bolnicu = zabuna i propust :eek:
ja razumem da si ti pristrasan zbog posla, ali kako mozes to da pravdas zabunom?
da nemamo usrane novinare pa da saznamo za tu odgovornost, ko ce koliko robijati... a ne, dobice penzije pa ce glumiti neko privatno obezbedjenje

Ne pravdam ja ništa i nikog.
Ja samo kažem da je došlo do zabune. Namlatili su pogrešne...i to je to.
Sad će odgovarati i snositi posledice.
Objektivno...te povrede na klincima su smešne... Više su se uplašili nego što su neke batine dobili. To znam, ne zato što sam čuo od kolega, već zato što jedan moj mladji rodjak ide u školu sa tim klincem što je kao zbog potrea mozga završio u bolnici. Bili su mu u poseti...Nije mu ništa.
Ali nema veze...razumem roditelje i njihov bes i reakciju.
I neće se to završiti tek tako kao što ti misliš.
Podnete su krivične prijave i neki policajci su već suspendovani, a neki će tek biti.

Ne pravdam ja ništa i nikog.
Ja samo kažem da je došlo do zabune. Namlatili su pogrešne...i to je to.
Sad će odgovarati i snositi posledice.
Objektivno...te povrede na klincima su smešne... Više su se uplašili nego što su neke batine dobili. To znam, ne zato što sam čuo od kolega, već zato što jedan moj mladji rodjak ide u školu sa tim klincem što je kao zbog potrea mozga završio u bolnici. Bili su mu u poseti...Nije mu ništa.
Ali nema veze...razumem roditelje i njihov bes i reakciju.
I neće se to završiti tek tako kao što ti misliš.
Podnete su krivične prijave i neki policajci su već suspendovani, a neki će tek biti.

aj bas da vidim to cudo... to ce oni jedne druge ispokrivati isto ko sto se i "navijaci" i huligani medjusobno pokrivaju, pojeo vuk magarca
po kom pravilu 3 intevrntne mogu da tuku lika koji je razbio nekome (kolegi policajcu) soferku? zar taj ne treba da bude priveden i da bude tuzen, a ne "namlacen"? jel to uobicajna praksa?

• Podržavam
Reactions: 27E
aj bas da vidim to cudo... to ce oni jedne druge ispokrivati isto ko sto se i "navijaci" i huligani medjusobno pokrivaju, pojeo vuk magarca
po kom pravilu 3 intevrntne mogu da tuku lika koji je razbio nekome (kolegi policajcu) soferku? zar taj ne treba da bude priveden i da bude tuzen, a ne "namlacen"? jel to uobicajna praksa?

policajci izgledom sve vise lice na kriminalce. zar im to imponuuje?a onda i ponasanje mora da pod hitno koriguju, da se upristoje i pogospode. aki ne znaju neka idu na praksu u holandiju ili englesku. za tabanje i pucanje postoji posebna policija, ovi standardni mora da budu manekeni lepog ponasanja i recnika. drugacije ne ide.

policajacne sme da se posvadja sa gradjaninom

policajci izgledom sve vise lice na kriminalce. zar im to imponuuje?a onda i ponasanje mora da pod hitno koriguju, da se upristoje i pogospode. aki ne znaju neka idu na praksu u holandiju ili englesku. za tabanje i pucanje postoji posebna policija, ovi standardni mora da budu manekeni lepog ponasanja i recnika. drugacije ne ide.
Verovatno misliš na one "špijune u civilu" koji upadaju među masu, pa zato i moraju tako da izgledaju.
Nikad neću zaboraviti izgled jednog istetoviranog, ćelavog, nabildovanog pandura u stanici MUP-a (kasnije saznah - mlađi inspektor)
Da sam ga videla negde na ulici, ne bih nikad rekla da pandur

Verovatno misliš na one "špijune u civilu" koji upadaju među masu, pa zato i moraju tako da izgledaju.
Nikad neću zaboraviti izgled jednog istetoviranog, ćelavog, nabildovanog pandura u stanici MUP-a (kasnije saznah - mlađi inspektor)
Da sam ga videla negde na ulici, ne bih nikad rekla da pandur

ne misli on na te na tajnom zadatku, vec na ove vucibatine sto mlate decu po ulici jer su "zbunjive" prirode :neutral:

Ih...Šta ti znaš o policajcima u Engleskoj i Holandiji?

A nemoj sad svašta da me pitaš.
Naravno da ne postoji pravilo koje propisuje da tri interventne tuku lika.
Daleko od toga da policija ne izlazi iz okvira svoje nadležnosti, ovlašćenja i pravila. To se nekad radi iz nužde, a nekad iz čiste obesnosti i devijantnog ponašanja pojedinih policajaca.

Pa i ja sam sam bio žrtva policijske represije i brutalnosti. Tamo negde u zimu 94-e, malo više smo popili u nekom kafiću i razbili smo koju flašu...pa nas je gazda sa nekim svojim pajtašima izbacio napolje, a jedan drugar uzeo ciglu pa mu razbio staklo na kafiću. Te batine koje smo dobili od interventne, ja pamtim i danas. Mlatili su nas i na ulici i u stanici...Jedan mi je gurao čizmu u usta.

Ali sve je to ništa...Taman kad sam se ponadao da je matori došao da me spase, on uleti u prostoriju, skinu kaiš sa velikom kopčom i poče tako krvnički da me mlati...da su me na kraju policajaci morali spasavati od rodjenog oca. Toliko su se sažalili na mene, da mi nisu hteli ništa ni pisati...iako je ćale insistirao da me bace u samicu:lol:

A ja stvarno nisam bio ništa kriv. Nisam nijednu čašu razbio.Bio sam kolateralna šteta i prava žrtva policijske i roditeljske brutalnosti.
Da se to desilo danas, mi bi bili zvezde na televiziji...Davao bih izjave za dnevnik, zaštitnik gradjana bi me posetio u bolnici, doneo banane i tapšao po ramenu...dobio bih veliku odštetu, a možda bi me uzeli od roditelja i dali na usvojenje:lol:
A ja nisam imao kome da se žalim.
Ali eto..ko zna zašto je to dobro. Nisam više pravio slične incidente i klonio sam se lošeg društva...a ćaletova kopča na kaišu i pandurska čizma me uvek podsećala na pravila lepog ponašanja.:lol:

Poslednja izmena:
A nemoj sad svašta da me pitaš.
Naravno da ne postoji pravilo koje propisuje da tri interventne tuku lika.
Daleko od toga da policija ne izlazi iz okvira svoje nadležnosti, ovlašćenja i pravila. To se nekad radi iz nužde, a nekad iz čiste obesnosti i devijantnog ponašanja pojedinih policajaca.

Pa i ja sam sam bio žrtva policijske represije i brutalnosti. Tamo negde u zimu 94-e, malo više smo popili u nekom kafiću i razbili smo koju flašu...pa nas je gazda sa nekim svojim pajtašima izbacio napolje, a jedan drugar uzeo ciglu pa mu razbio staklo na kafiću. Te batine koje smo dobili od interventne, ja pamtim i danas. Mlatili su nas i na ulici i u stanici...Jedan mi je gurao čizmu u usta.

Ali sve je to ništa...Taman kad sam se ponadao da je matori došao da me spase, on uleti u prostoriju, skinu kaiš sa velikom kopčom i poče tako krvnički da me mlati...da su me na kraju policajaci morali spasavati od rodjenog oca. Toliko su se sažalili na mene, da mi nisu hteli ništa ni pisati...iako je ćale insistirao da me bace u samicu:lol:

A ja stvarno nisam bio ništa kriv. Nisam nijednu čašu razbio.Bio sam kolateralna šteta i prava žrtva policijske i roditeljske brutalnosti.
Da se to desilo danas, mi bi bili zvezde na televiziji...Davao bih izjave za dnevnik, zaštitnik gradjana bi me posetio u bolnici, doneo banane i tapšao po ramenu...dobio bih veliku odštetu, a možda bi me uzeli od roditelja i dali na usvojenje:lol:
A ja nisam imao kome da se žalim.
Ali eto..ko zna zašto je to dobro. Nisam više pravio slične incidente i klonio sam se lošeg društva...a ćaletova kopča na kaišu i pandurska čizma me uvek podsećala na pravila lepog ponašanja.:lol:

tuga :neutral:

Pa to nije izuzetno policijska privilegija.
Svaki gradjanin recimo može otići u invalidsku penziju po tom osnovu.

da, ali policajcima je to "nazovi" kazna za mlacenje neduznih
ja da sam istukao decu (kako nemam nikakve veze u policiji i pravosudju) pogodio bih u zatvor, kao sto i treba
ali zato ce ovi policajci biti na kratko suspendovani, a ovaj glavni penzionisan
iako bi trebali biti primer ponasanja, njima se moze da budu nasilni

da ne bude zabune ja ne opravdavam napade na policajce, smatram da onog sto je ubio policajca pri pljacki banke treba obesiti, ali je za bezakonje i nesigurnost u drzavi Srbiji dobrim delom krivo ponasanje policajaca
toliko cesto su bahati, ograniceni, nasilni, podmitljivi, lenji...

da, ali policajcima je to "nazovi" kazna za mlacenje neduznih
ja da sam istukao decu (kako nemam nikakve veze u policiji i pravosudju) pogodio bih u zatvor, kao sto i treba
ali zato ce ovi policajci biti na kratko suspendovani, a ovaj glavni penzionisan
iako bi trebali biti primer ponasanja, njima se moze da budu nasilni

da ne bude zabune ja ne opravdavam napade na policajce, smatram da onog sto je ubio policajca pri pljacki banke treba obesiti, ali je za bezakonje i nesigurnost u drzavi Srbiji dobrim delom krivo ponasanje policajaca

:eek:
To nije tačno, niti je uopšte moguće.
Postoji Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji važi za sve pa i za radnike MUP-a.
Jednostavno, ne možeš otići u penziju kad se tebi prohte ili kad nekom drugom padne na pamet. Neophodne su ti godine radnog staža, a po novom zakonu i godine života.
Navedi ti meni jedan primer da je neki policajac pre vremena penzionisan u svrhu neke kazne. Ja nikad nisam čuo za takav slučaj, a verujem da nisi ni ti...već samo pričaš napamet.

Što se tiče suspenzije sa posla nakon izvršenog krivičnog dela....ti kao i većina ljudi brkaš neke elementarne stvari jer očigledno ne poznaješ radnu materiju.
Policajci su može se reći u tom pogledu u lošijem položaju od ostalih gradjana i radnika.

Recimo...ti si zaposlen u Telekomu i napraviš neku brljotinu na poslu koja predstavlja krivično delo. Pa neće tebe Telekom strpati u zatvor. Telekom ćete kao matična firma suspendovati na osnovu krivične prijave.
A sud ćete eventualno poslati u zatvor nakon završenog sudskog procesa u vezi te prijave.
Isto tako je i sa policajacima. MUP kao firma suspenduje policajaca zbog krivične prijave, a posle toga sve ide na sud koji izriče sankciju.

Otežavajuća okolnost za policajce je što ako počine neko krivično delo van službe i koje nema veze sa službom...opet će ga MUP suspendovati.
A ove iz Telekoma boli uvo šta ti radiš van radnog vremena.

To je tvoja percepcija...ali zaista ti moram reći da nisi kompetentan.

Policajci su danas super-kulturni, pametni, blagi, nepotkupljivi i vredni u odnosu na period od pre recimo 20-30 godina.
Ajd u stvari...ovo za potkupljivost baš i ne stoji.Verovatno je više korupcije nego nekad zbog lošijeg materijalnog stanja...ali sve ostalo stoji 100%.

Ali i pored toga što su policajci pre 20-30 godina bili bahatiji, ograničeniji, nasilniji i lenji...pre 30 godina kriminal i bezakonje su bili na tako niskom nivou da je to sa današnjeg aspekta bila zemlja Dembelija. Jednostavno...neuporedivo...to ti može reći svako ko je potkačio dobar deo svog života u nekadašnjoj državi.

Dakle...neće biti da je problem u policajcima.
99% je problem u sistemu i vlasti...zakonodavnoj, sudskoj i izvršnoj...i uopšte u demokratiji.
Na žalost...to je tako...brojke su neumoljive.
Ne znam koga ti misliš ubediti da su oni razbojnici pre neki dan pokušali opljačkati banku, ubili jednog čoveka i ranili dvojicu, zato što su ogorčeni ponašanjem policajaca u današnje vreme.
Ne...uradili su to zato što su mislili da im se može tako. Mislili su da im se isplati rizikovati...ponukani prethodnim iskustvom sa sistemom, sudstvom i svojim gradjanskim pravima.
A nekad pre...e nekad pre se nikako nije isplatilo rizikovati.
U tome je najveća razlika.

Back