Napad ljutnje zbog nepravde

SecretKing

Početnik
Poruka
13
Lijep pozdrav svima!

Ovako, da skratim, moj problem je taj što nekima osobama valjam, pomažem im kad god mogu, i onda te osobe postanu dobre sa mojim neprijateljem i neprijatelj ih nagovori da se ti moji lažni prijatelji polako distanciraju od mene. E tu mene bjes krene da jede, sve bih polupao. Ako opet kažem toj osobi koja mi je lažni prijatelj da to nije u redu, ona će to iskoristiti i prenijeti moje riječi neprijatelju. Ma da će se kleti kako nije ništa prenijela i da je i dalje ok prema meni a znam da nije. Kako postupati u tim situacijama, kako da čovjek ogugla i da je rapoložen u prkos svemu? Vrijedi li objašnjavati ljudima gdje griješe kada oni to ne slušaju? Ja sam inaće osjetljiv na nepravdu, ne samo prema meni nego prema cijelom svijetu. I na kraju da dodam da imam prejaku intuiciju, ne mora mi neko reći da je loše govorio o meni, skontam to po njegovom ponašanju, i uvijek se pokaže da mi je intuicija tačna.

Jednom kad se uvučeš u te trač kombinacije, teško je izvući se. Ko je šta rekao, ko je koga ogovarao, ko je šta uradio, ko je koga nagovorio... Tako da ima samo da se opterećuješ glupostima, ima toliko da te jede da ćeš izgubiti fokus na bitne stvari. Najbolje je da se time ne baviš uopšte. Zabole te ko šta priča. Komuniciraj sa ljudima direktno bez posrednika. Kome se ne sviđa kakav si, slobodno neka se samoodstrani iz tvog života. Videćeš, mnogo je super ;)

Back