Renegade-Ns
Iskusan
- Poruka
- 6.666
Pištolj kojim je mlatarao i hvalio se drugarima zapravo je očev i iz kuće ga je odneo bez njegovog znanja
Učenik šestog razreda OŠ "Kralj Aleksandar I" na Novom Beogradu koji je pre neki dan u školu doneo pištolj jeste sin jednog poznatog bivšeg fudbalera, saznaje Informer! Pištolj kojim je mlatarao i hvalio se drugarima zapravo je očev i iz kuće ga je odneo bez njegovog znanja. Policija je privela roditelje i ispitala ih, a škola je odlučila da učenika kazni jedinicom iz vladanja.
Direktor škole Milan Pušica tvrdi da je o incidentu obavešten od roditelja drugih učenika kojima su preplašena deca prepričala ceo događaj.
- Sve ovo smo saznali od roditelja đaka kojima je dečak pokazivao pištolj. Brže-bolje smo reagovali i pozvali policiju i roditelje tog šestaka. Policija je utvrdila da je u pitanju pravi pištolj, a ne plastična igračka i ubrzo je privela neodgovorne roditelje. Zbog ovog slučaja zasedalo je nastavničko veće, imali smo vanredni roditeljski sastanak i savet roditelja. Uz to smo obavestili i Ministarstvo prosvete - kaže Pušica.
Što se tiče nestašnog dečaka, on će biti kažnjen ukorom nastavničkog veća i jedinicom iz vladanja. S njim će ubuduće raditi psiholog i pedagog u školi.
- Izuzetno je bitna i uloga roditelja jer je nedopustivo da dete sa dvanaest godina izađe iz kuće sa pištoljem i donese ga u školu - izričit je Pušica.
Da situacija nije bila nimalo naivna, za Informer je posvedočila i majka jednog učenika ove škole, koja tvrdi da se sada plaši za bezbednost svog deteta.
- Jako sam uplašena. Kako mi je sin ispričao, taj dečak je izvadio pištolj iz ranca, počeo da maše njim i pitao u koga da puca. Deci nije bilo nimalo svejedno i molili su ga da vrati pištolj u torbu i odnese ga kući. Na sreću, nije znao da ga otkoči. A zamislite da ga je slučajno otkočio i opalio. Nekoga od naše dece više ne bi bilo. Sva se stresem kada samo pomislim na to. Mislim da se to dete i njegovi roditelji moraju najstrože kazniti. Ako to ne uradimo, rizikujemo da sutra opet neko drugo dete donese pištolj - u dahu nam je rekla ova majka.
http://www.informer.rs/vesti/drustvo/124350/NAORUZAN-SESTOM-OSNOVNE-PISTOLJ-CAS-beogradskoj-skoli-doneo-SIN-BIVSEG-FUDBALERA