NAmeštaj za mace

Ima stvarno zanimljivih ideja, ako imas alat i iole smisla za rukovanje istim, fino bi moglo da se eksperimentise.
Svideo mi se savet koji je davao Jackson Galaxy u nekim ranijim epizodama da se macki omoguci da seta bilo po namestaju, bilo po improvizovanim stepenicama i gredicama po zidu tako da celu sobu u krug moze da obidje ne spustajuci se na pod.
https://www.google.rs/search?q=furn...v&sa=X&ei=PTw3U-yJJYiNtQaA7YCAAw&ved=0CEkQsAQ
http://www.pinterest.com/coolkittycondos/do-it-yourself-cat-furniture/

24vuo9z.jpg

2howd1h.jpg

Kutije od cipela su i dalje na vrhu liste mog mačora, ali male su mu :). Pošto voli i kofere (kako otvorim kofer, on se brzinom svetlosti "spakuje" u njega), dala sam mu jedan mali, meni nepraktičan i sada je to njegova teritorija. Do skoro je imao svoju korpu koju sam držala pored radijatora. Međutim zaratio je sa njom, valjda mu je dosadila :p. Uselio se u klub fotelju (i držim je u kući samo zbog njega). Nju urniše, celu ju je očerupao, ali ne izlazi iz nje. Lepo se okrene na leđa, sve četri u vis i tako spava :mrgreen:. Zimi mu samo dam njegovo ćebence i svi srećni i zadovoljni :). Problem penjanja na visinu sam rešila tako što sam ispod prozora stavila šire daske kao police (lepo ih uklopite pa budu korisne i za naše drangulije) i on tu može da provede ceo dan, em je na visini, em gleda i priča sa pticama. Samo su komarnici obavezni :mrgreen:.
E ono što me specijalno nervira je njegov otpor i mržnja koju gaji prema njegovoj korpi za vanjski svet. Ma neće ni da je omiriše. Pored tako lepe i praktične korpe, ja ga i dalje transportujem u najobičnijoj kartonskoj kutiji :rotf:
Da li ste uspeli da nagovorite svoje mace na one grebalice i slične korisne stvarčice? Moj mačor čupa samo njegovu fotelju, od grebalica beži kao da su aždaje u pitanju.

Da, kartonske kutije... :worth: Ovaj mali upravo istražuje jedan štek kutija, kako nam je stigla neka sitna roba. Ko je ono spominjao sprej od macine trave ili tako nešto, da se time poprskaju grebalice, davno je još bilo. Mojima to ne treba, imaju drvene palete. A averzija prema transporteru može da se reši lepim uspomenama u vidu omiljene grickalice u njemu povremeno.

Ne vredi, stavljala sam i hranu i njegovo cebence. Nece da mu pridje ni pod tacku razno. Prosli transporter je bio platnen i njega je unistio, ovaj plasticni zaobilazi. Bice da je do boje, a i ja kupujem za macora transporter u boji lavande :D
Palo mi je na pamet da jednu krparicu zakacim za zid i da posluzi kao penjalica i grebalica. Glavni problem kod grebalica je to sto su lagane pa kad krene da ih cupa, one ga "pojure" :). Sad je istraumiran od njih.

Jao, ovaj video je odlican! Ja sam htela da napravim nesto od drveta za Kitty, ali nemam skoro nista od alata, pa sam joj kupila neku home made grebalicu i ona je obozava. Napravljena je od starih kuhinjskih elemenata, stubica za ogradu iz "Uradi sam", kanapa i itisona. Ova zloca je vec urnisala veci deo kanapa, ali za to i sluzi xD Jedino nece da skace gore na policicu na vrhu jer se zaljulja kad skoci, a ona mrzi sve sto nije stabilno, inace se pentra svuda.

Ova moja dvojica oštre kandže na drvenim paletama, obožavaju kartonske kutije, ali stvarno razmišljam kako bi jedno ovakvo drvo moglo da se realizuje, da ga smestim u magacin. Obojica vole da se penju, da budu na visini, jednom sam ih čak zatekla kako se guraju da se spakuju zajedno na vrh krajputaša tu, blizu nas.

Sad kad si napisala gde oni ostre kandze ne mogu da ne pomenem da one mace koje hranim to rade na automobilskim gumama, hihihi xD
A znas da je i Kitty visinac i da se pentra na tus kabinu, bojler i ostalo, tako da bih bas volela da imam one letvice po zidovima za nju, ali ovde nemam mesta za to.

Back