NAmeštaj za mace

ranjeni Zoro

Elita
Poruka
21.566
Kakva su vaša iskustva?
Šta se pokazalo kao dobro, bolje najbolje?

nešto ovako..

Luxury-platform-Bed-for-Cats-1.jpg

ovako?

charlie_in_the_peipod-1.jpg

Džingis Kan style?

zulu-hut-modern-luxury-pet-house-designer-wooden-cat-dog-house.jpg

ili ovo?

RONDO-STAND-in-felt-a-modern-furniture-f-1.jpg

neka nature varijanta..

f28f0080-1.jpg

m?

Kutija pod obavezno ali samo kao igračka.
Za krevetac je najbolja SSM (sam svoj majstor) varijanta: tamo gde maca sama odluči da spava treba joj staviti komad sunđera presvučen starom jastučnicom, to se najlakše održava. Ionako će da spava sa gazdom na krevetu...
Što se tiče raznih penjalica i zabavnog dela i to se može lako napraviti, ali ja sa tim nemam iskustva jer nemam prostora ni za osnovne stvari.

Slazem se sa prethodno recenim. Po mom misljenju ovakav namestaj za macke bi vise bio po ukusu vlasnika, nego macke, naravno kutija je izuzetak. Kutije redovno uzimam iz susedne samoposluge, prodavacice mi sacuvaju neku kad im stigne roba, doduse sa mnogo manje entuzijazma kad sam im objasnila sto mi tolike kutije trebaju. :rumenko:
A ovako nesto bi bilo idelano ako bi se pitale macke..
http://www.zivotinje.rs/vestiStrana...alno-zakoracite-u-raj-za-macke-foto&tip=vesti
Ili nesto po ovom principu, ne mora ovako po celoj kuci, ali bar na nekom zidu po koji stepenik...Daleko jednostavnija i jeftinija varijanta, ako imas malo dara za majstorisanje, a za macke jednako primamljiva varijanta.
http://opusteno.rs/slike/2011/02/kuce-macke-raj-10271/kucice-za-macke-7.html
To naravno ako maca voli visinu i da se pentra po namestaju, sto uglavnom vole. I obezbediti nekako da macka moze da gleda kroz prozor, jasno da bude zatvoren ili obezbedjen mrezom, to mace obozavaju...
Kao zamena uvek moze da posluzi neka penjalica ako imas mesta u stanu, ali su one vece obicno preskupe, pa ako moze da se napravi to bi vec bio fin komad namestaja za macku.
Za spavanje i moja najvise voli da spava na krevetu, ja sam joj postavila prostirke na par mesta na kojima jos voli da dremne, ali i tu moze sa sundjerom, platnom i malo maste da se napravi nesto zanimljivo, ili da se kupi naravno, ali treba pogoditi i macin ukus. Inace moze se i nesto ovako desiti. :lol:
system.jpg

Poslednja izmena:
Dalje, slažem se, mačkama treba uzvišena posmatračnica i način da se popnu do nje, obično viseće police vrše posao. A mesto za spavanje...

- - - - - - - - - -

Ideja za wc ako je stidljiva:

Ideja za diy penjalicu/grebalicu:

Odlične ideje!
Retko ko danas ima višak životnog prostora i novca a ove stvari nisu ni skupe i kabaste.
Moji su prisvojili jednu policu u regalu (najbližu peći, naravno) pa sam im tu stavila sunđer i zaglavila jedno jastuče sa strane da gospodi ne duva.

Ne znam nijedan. A carina i transport?

Izbrojah na ovoj penjalici: 30 limenki. :lol: Mislim da su one od kvasa najboljih dimenzija, nisu predebele ni previsoke, a pritom je i zdrav, koliko gazirano piće može da bude.

- - - - - - - - - -

Ideja za wc ako je stidljiva:

Ideja za diy penjalicu/grebalicu:

Ovo resenje za wc je simpaticno ali samo na fotografiji, ili mozda ako se koriste posipi koji ne dizu prasinu, mozda ovi silokonski, inace ipak ne. :sad2:
A ovo sa limenkama i nekim super lepikom je super ideja, ali limenke u postolju bi mogle da se napune peskom, ili da bude nesto od nekog tezeg materiala, da ne bi maca svaki put kada se protegne obarala celu grabalicu, a onda bi vrlo brzo odustala od koriscenja iste. Imam ja neku nestabilnu koja sluzi kao dekor, nisam razmisljala o tome kad sam je kupovala.

Nisu to limenke

Danas sam doneo iz Sintelona onu kartonsku rolnu (4m) koja je tvrda kao drvo a šuplja

Ona se testeriše po željenoj dužini i onda obmata konopcem isl

Limenke mogu verovatno, ali su prekratke

Znam, i to mi je padalo na pamet još kad je komšinica od toga pravila dekoracije za butik. Limenke po više njih, otežanih i spojenih topljenim lepkom.

Ovo resenje za wc je simpaticno ali samo na fotografiji, ili mozda ako se koriste posipi koji ne dizu prasinu, mozda ovi silokonski, inace ipak ne. :sad2:
A ovo sa limenkama i nekim super lepikom je super ideja, ali limenke u postolju bi mogle da se napune peskom, ili da bude nesto od nekog tezeg materiala, da ne bi maca svaki put kada se protegne obarala celu grabalicu, a onda bi vrlo brzo odustala od koriscenja iste. Imam ja neku nestabilnu koja sluzi kao dekor, nisam razmisljala o tome kad sam je kupovala.

I meni je padalo na pamet da se limenke pune nečim, samo treba smisliti čime. A što se tiče posipa, pa čini mi se da plavi Cat leader i ne diže nešto prašinu, a plaćam ga 370 dinara 5kg. I otvore se vratanca i prebriše se poluvlažnom magičnom krpom i problem rešen. Svakako mi ne odgovara neko prašnjavo đubre poput Who cares, njega ni ja u magacinskom wc-u ne sipam, kamoli neko u stanu.

Da, meni je sad sasvim normalno da ustajem oko 5-6 da mu sipam da jede, onda se oboje vratimo u krevet, malo se mazimo i zaspimo, retko kad preskocimo ritual. Danas sam mu jos i bila zahvalna na budjenju, nisam uopste registrovala budilnik koji je zvonio u 5, ali Jovicu nema sanse da ucutkas kroz san kao sto to mozes budilnik, inace bih se fino uspavala. Mada na ono adolescentsko ludovanje po celu noc i mjaukanje, tacnije dranje se nikad nisam bila navikla, secam se da sam svaku noc iz nemoci plakala. :-/

Poslednja izmena:

Back