Nakon Panamskog kanala - Tramp hoce da otme i Suecki kanal Egiptu

Тихи

Starosedelac
Poruka
178.149
amerikanciegipat.jpg

Kaze Tramp da Suecki kanal ne bi postojao da nije Amerike samim tim to bi trebalo biti americko i americki brodovi bi trebali da prolaze istim bez placanja bilo kakve takse.

Egipcani su sokirani i ogorceni

autorska

To moze samo da sanja, nije da nije bilo pokusaja, jeste bar 10 , ali takve stvari ce dovesti do toga da samo moze da sanja o tome....

Brzina boston robotics proizvodnje ne moze da obezbedi dovoljan broj cyber vojnika USA pre nego sto izbije sukob oko toga, sto znaci rakete ce raditi svoje, a rakete jesu neke skupe, ali kad se predje na jeftinije, one omasuju ali razaraju...

Nece rat biti izmedju Egipta i USA....
Ali tu su i drugi igraci...

Ja sam inace medju najglupljima na forumu, ali moc koju kapital ima nije uopste za zanemarivanje, a ako Kina ima najvise slobodnog novca koji hoce da postane kapital, to znaci da ce tu biti najvise i pritiska da se tu javi novi kapital i mnogo mnozenje kapitala..

A kapital je jaci i od zivih ljudi , nisam ja tako napravio nego alavi ljudi , i od drzava i od mirnih odnosa...najjaci je u tom svom mic po mic kretanju...i ne mozes mu nista dokle god je interesovanje svih u kapitalu i novcu , vise u kapitalu , nego ne razumete razliku izmedju novca i kapitala....novac nije toliko opasan koliko kapital...

Kaze Tramp da Suecki kanal ne bi postojao da nije Amerike samim tim to bi trebalo biti americko i americki brodovi bi trebali da prolaze istim bez placanja bilo kakve takse.
Ne traži on da bude američko već da ne plaćaju prolaz kad već tuda idu da ga oslobode od blokade Hutija. Zbog napada Hutija na brodove, oni se preusmeravaju da idu oko juga Afrike a time Egipat gubi oko 60% prometa. Meri se u milijardama dolara. Ameri godišnje plaćaju oko 150 miliona da im brodovi tu prolaze a sada neće još i da im plate da ih brane. Inače, nije to nikakva lova za njih, samo hoće da pošalju poruku da "nema ni kod babe za džabe"

Back