Naknada troškova prevoza do posla

ielena05

Zainteresovan član
Poruka
136
Poseban kolektivni ugovor za prosvetare i zakon o radu predviđaju naknadu za prevoz do posla. Škola u kojoj radim uplaćuje markice, a ja dolazim sopstvenim autom jer ne želim da se gužvam u dva prevoza. U računovodstvu mi rekoše neke gluposti zbog kojih ne može da se uplati (iako imam dokaz sa pumpe, i ne tražim više od iznosa markice za prevoz).
Može neki savet o postupanju?

Poseban kolektivni ugovor za prosvetare i zakon o radu predviđaju naknadu za prevoz do posla. Škola u kojoj radim uplaćuje markice, a ja dolazim sopstvenim autom jer ne želim da se gužvam u dva prevoza. U računovodstvu mi rekoše neke gluposti zbog kojih ne može da se uplati (iako imam dokaz sa pumpe, i ne tražim više od iznosa markice za prevoz).
Može neki savet o postupanju?
Ne znam kako sada Komisija tumaci ove odredbe PKU za zaposlene u osnovnim i srednjim skolama i domovima ucenika koji se odnose na troskove prevoza. Moj predlog je 1. da pozoves Ministarstvo prosvete, trazi na sajtu neki broj tel za sektor osnovnog i srednjeg obrazovanja, i pokusas da dobijes info. 2. Ako to ne uspe, zovi Ministarstvo drzavne uprave, Sektor za upravljanje ljudskim resursima, i pokusaj da od njih dobijes info, iako oni nisu obavezni da ti daju informaciju posto PKU tumaci Komisija koja je u Min.prosvete 3. Ako nista od ovog ne uspe, pisi na adresu Ministarstvo prosvete - Komisija za tumacenje PKU (stavi pun naziv Posebnog kolektivnog) i lepo formulisi pitanje tako da ne mogu da izvrdaju sa odgovorom (npr, dolazim sopstvenim vozilom na posao, da li imam pravo na naknadu troskova i u kom iznosu i cime dokazujem nastale troskove) i dostavi uplatnicu da si platila taksu. Pozdrav i srecno!

Back