Nakit

mene je drilovala nastavnica klavira,sednes dobijes ili hronometar (jel se tako bese zove :? ) ili naglas brojis,i nema sanse da ti ne stvori osecaj za ritam :lol:
pogotovo sto moras da usaglasis perfektno obe ruke sto je zajebano na pocetku navici se da isti prsti obavljaju asimetricne radnje u isto vreme,ali posle se naviknes dok ga ne dovedes do automatizma.i naucis brze da razmisljas i reagujes...
cak sam i note u bas kljucu naucila prvo na klaviru bukvalno posle nekoliko casova zbog leve ruke tako da se solfedjo buklvano svodio na tupljenje i gubljenje vremena :neutral: mozda je za druge insrumente bitno,ali obzirom da klavir prilicno pokriva solfedjo licno nisam nikakve koristi od njega videla...

vise nesto kao metronom...:D ljubim:D

Mene nesto spopade da nosim bisere pa me zanima sta znate o onim verovanjima da su biseri ``zenske suze``, da ih ne treba nositi uvek i za svaku priliku itd. ja nesto ne razumem te price...

ej jednom sam nasla staklenu mindjusu-pingvina ali samo jednu mogu da ti je dam ako nadjem. eto ima pravde vraca se sve.

pa pitaj anakin da li je bitno, mada sad mislim da rubinstajn nije ucio nesto narocito solfedjo mozda nije uopste. ali valjda ti se izostri sluh ili povecava neka ta inteligencija ili mozda da ne budesh blam sto ne znas da intonirash a zavrsio si muzicku. diktati su verovatno korisni

e ja ne znam, mozda ne za svaku priliuk da ti ne pokidaju kao skuplji su mozhda. :I ne znam ta verovanja. inace oni ohridski su valjda od delova skoljke od sedefa a nisu pravi biseri je l to tacno? oni su vestacki biseri
ne znam to ce ovi momci da znaju i x. malo mi je glupo to za vestacke bisere, kako naprave onda onako okruglo. ali mislim da su na neki nacin vestacki

Ohridski biser se pravi od krljušti ribe plašice i samo dve porodice proizvode pravi ohridski biser.
Kinezi veruju da su biseri pali na zemlju kada su se zmajevi borili, a Grci su verovali da su biseri suze bogova i da donose sreću u brak.

e ebi ga bas sad. Od koje strinine tetke pa njene babe i njene cerke od ujne ste to cule. Dosta je bilo bapskih prica. E a sta kazete na venac luka oko vrata kada idete na svadbu protiv uroka. Kazu lukac beli tera i uroke i neuroke

a ja sam cula da ih bas ne treba nositi na nekim dogadjanjima kao npr svadbi jer donose nesrecu?!

pa nemoj ih ni nositi ako si sujevrena...

eeeee sujevreje sujeverje...ima raznih gluposti koje cujem a ne obazirem se...evo jos jedne gluposti vezano za nakit i sujevrerje...svideo se jednoj poznanici moj prsten i htela da ga proba ja ga skinula do pola i pruzam joj ruku da skine ona od pola a ona na to :"Ju to ne valja skiniti ga ti , ne valja da ti ja skidam..." kao to je neka losa sreca ili nesto tako...

a ja sam cula da ih bas ne treba nositi na nekim dogadjanjima kao npr svadbi jer donose nesrecu?!

jaoj, molim te, pa nisi valjda stvarno tako sujeverna? ja sam prisustvovala jednom od onih strašno pametnih "ženskih razgovora" ped svadbu i buduća kuma je pitala buduću mladu šta planira da nosi od nakita i ova kaže bisere (a inače, super bi joj stajali, uz tu divlju crnu kosu, i uopšte, dali bi joj sofisticirani i bajkoviti izgled, a ona debela zlatna ogrlica je na njoj izgledala baš ciganski, ali dobro), i tu kuma iskolači oči, a i ostale dotične damice i sve počnu da komentarišu kako ni slučajno to ne sme da nosi, to će joj doneti suze u braku... ja sam sedela, gledala, slušala, i mislila se kako čovek nekad i za džabe može da gleda dobar cirkus...

Back