nakit i crveni konci

wild thing:
Uf,moj sincic je za babine dobio mnostvo onih malih zlatnih narukvicica,uzas zivi,ne bih mu ono stavila na ruke niposto.Od konca se osipam,ali,priznajem,na krevetcu mu je zakacena mala ikona Bogorodice sa Hristom i krstic iz Ostroga.
jooj! sad cu da...nema ljutnje, ali to mi je podjednako odvratno kao i konac!
pre bi joj probusila usi i stavila koncic u rupe!

a je l ste krstili decu?ja sto vise razmisljam manje zelim.prvo sam htela da je krstim "za svaki slucaj ako bog postoji" a sad mislim sve vise da je glupo da je krstim kad ne verujem u boga
neka odgovore samo koji nisu religiozni molim

jeste.
ali nemam pojma,ja sam ateista.
ali sam poklekla i da bi se udala u crkvi ja se krstila...
pa i klince cu,nekad mislim anu...
tek nek nas sveti pera ima u kartoteci...zamisli kad riknem ja mu dodjem ,a on kaze...e maco,maco...nema te na mom spisku... :?

xpajamacax:
jeste.
ali nemam pojma,ja sam ateista.
ali sam poklekla i da bi se udala u crkvi ja se krstila...
pa i klince cu,nekad mislim anu...
tek nek nas sveti pera ima u kartoteci...zamisli kad riknem ja mu dodjem ,a on kaze...e maco,maco...nema te na mom spisku... :?

Nista se ti ne sekiraj, to ti je kao biracki spisak :lol: - svi smo na njemu :wink:

Sto se tice nakita i crvenih končića na deci, mislim da je to totalno primitivno i možda normalno na selu gde su ljudi bliži starim običajima (ne mislim ovim nikoga da uvredim).
A sto se krštenja dece tiče, mislim da nije loše to obaviti zato sto je jednostavnije da to obavite vi dok je dete malo, nego ono kad poraste ako poželi.A ako i ne poželi, opet mu ne može smetati što je kršteno. (Meni je nekako bilo glupo da se krstim kao odrasla i zato nisam mogla da budem kuma prijateljicinom detetu.)

Не разумем, обред крштења је потпуно исти и за одрасле и за децу, не видим што би то било ''једноставније'' док су деца мала.
Да се разумемо, моја деца су крштена, само ми ово твоје образложење није баш јасно.

Hellen:
Не разумем, обред крштења је потпуно исти и за одрасле и за децу, не видим што би то било ''једноставније'' док су деца мала.
Да се разумемо, моја деца су крштена, само ми ово твоје образложење није баш јасно.
pa treba vece korito za kupanje! :wink:

Hellen:
Nisam mislila da je obred jednostavniji, nego na pr. kad sam otisla u crkvu na dogovor oko svog krstenja, pop me je "prekorio" sto hocu da se krstim tek sad,(kao gde si bila do sada i kao eto kakav smo mi narod, krstavaju se odrasli ljudi, nisu do sad bili krsteni itd...) :roll:

lyra:
Hellen:
Nisam mislila da je obred jednostavniji, nego na pr. kad sam otisla u crkvu na dogovor oko svog krstenja, pop me je "prekorio" sto hocu da se krstim tek sad,(kao gde si bila do sada i kao eto kakav smo mi narod, krstavaju se odrasli ljudi, nisu do sad bili krsteni itd...) :roll:
svasta ,ja bih mu rekla "ako ti se ne svidja onda necu ni da se krstim!ti ces da mi kazes kad cu"
umesto da bude srecan sto se jos neko prikljucio sekti on jos popuje!
nemojte sad da skacete za ovo sekta jer to nije tema(otvorite ako hocete drugu temu da me iskritikujete)

hanibal77:
gane011:
hanibal77:
svasta ,ja bih mu rekla "ako ti se ne svidja onda necu ni da se krstim!ti ces da mi kazes kad cu"

Ma da, rekla bi mu sigurno... :roll:
a sto ti mislis da si najpametniji pa znas bolje od mene sta bih JA uradila?!
verovatno ne bih tim recima jer persiram ljudima koje ne poznajem(sem na forumu hehe) ali to bi bila sustina

Pa vidis da znam... :wink:

Back