Naked cakes

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To je drugo, naravno da ce bogatasi da idu u poreske rajeve, da nece mozda da ostanu tamo gde ih drzavni paraziti deru na svakom koraku. Potpuno besmislena otimacka politika drzavnih parazita (poznatija jos kao i 'poreska politika'), dovodi do situacije da cak i kolicina para koju otimaju bude manja, iako su haraci abnormalno veliki, jer bogatasi utrose odredjenu kolicinu para na advokate i bankare, koji im pomazu da skroz legalno placaju sto manje poreze, i onda drzavni paraziti u ukupnoj kolicinu otmu manje para

Govorio sam o onim biznisima koje ostaju u drzavi, za njih ce bogatasi morati da placaju rekete. Platis reket nekom inspektoru iz neke besmislene drzavne agencije ciji propisi i radno mesto i ne bi trebalo da postoje, i on ti 'progleda kroz prste', jer je mnogo dobar; jos te i gleda sa visine kao da si krimos koji hoce da eskivira posten posao.

Visa srednja klasa ima najvise koristi od drzave, sto direktne pare iz budzeta i drzavnih Fondova, sto time sto propisi i zakoni najvise njima daju monopol na trzistu rada. Tako da, bas me briga ako plate porez od 50%, kada 95% uzmu zbog drzave, sto npr. ne moze da kaze jedan vodoinstalater, koji uzme 5% svojih para zbog drzave.

Inace, Evropa puni budzet pre svega kroz PDV, a Amerika kroz porez na dohodak, pa ti vidi tu sada ko ima posteniju poresku, tj. otimacku politiku, i ko ima progresivniju poresku politiku.

Kada budzet punis kroz PDV i lopovske akcize, onda je takva otimacka politika SKROZ proporcionalna, i negativna za siromasnije slojeve.

Mislim, to je klasicna SNS politika- Lupetacu nesto o Miskovicu i bogatasima, gde se budzet pre svega puni PDV-om i akcizama. Za one sa jeftinijim ulaznicama- i bogatas ce da plati isti porez na kiflu, automobil, i cigare, kao i bilo koji radnik. Ali bitno da je u Evropi 'socijal-demokratija' i 'Drzava Blagostanja', lol.
Opet si se nalupetao a devojka te je razbila argumentima.:sad2:

Pa hajde sve to u stranu, ima smisla da kazes nekom Svedjaninu da ne treba da placa toliki porez (da on sam treba da se pita sta ce biti sa njegovim parama) ili u Americi da pricas ono sto prica Sanders ( da ti pare nista ne vrede, ako imas bande siromasnih koji ce da te ubiju zbog iphone-a, zastarelu i raspalu infrastrukturu, i "humano drustvo" gde milione ljudi koji ako nema zdravstveno osiguranje, ostavice se da crknu ukoliko dobiju rak na primer) i sta je bolje vredi diskutovati.

Ali zasto u Srbiji ohrabrivati ljude da ne placaju porez ,gde je naplata poreza ionako sramno minimalna, jer se ne prijavljuje ni prihod, a rad na crno ili minimalcu, je standard?
I pri tome ohrabrivati stav:

slazem se kami, svaka drzava je parazit
samo uzima i nista ne daje

Da li, kad ti se zapali kuca, vatrogasac koji dodje da ti je ugasi, da li je i on drzavni parazit koji samo uzima, a ne daje? Jel platu koju on dobija sto rizikuje svoj zivot ,drzava treba da ubere na nekom magicnom drvetu, ili svi oni koji ocekuju da im vatrogasci priskoce u pomoc, bi morali da ucestvuju u njihovim platama? SVI

Kada se ljudi razbole "normalno" je da odu kod lekara, imaju pravo na sve preglede, magnetne rezonance, trista cuda, iako je i normalno da drzavi koja finansira sve lekare, med. sestre, cistacice, ne daju nista. I te pare ce biti ubrane sa magicnog drveta, verovatno.

Normalno je da ako te neko opljacka, zoves policiju, iako ti zivis od gajenja paradajza za svoje potrebe i drzavi ne placas nista.

Normalno je i da ti deca idu u skole, vrtice, na fax, iako "drzavnim parazitima" koji ih obrazuju ne treba dati nista.

Normalno je da "u drzavi, koja samo uzima, a nista ne daje" kada bacis djubre u kontejner, ono magicno do jutra nestane.

A najnormalnije odsvega je da ne placas busplus, jer to samo budale rade. Ti si jadan, siromasan, ugnjetavan,pametan pa ne das pare drzavi, a imas pravo da se vozis jer imas dobru dusu .

Pa hajde sve to u stranu, ima smisla da kazes nekom Svedjaninu da ne treba da placa toliki porez (da on sam treba da se pita sta ce biti sa njegovim parama) ili u Americi da pricas ono sto prica Sanders ( da ti pare nista ne vrede, ako imas bande siromasnih koji ce da te ubiju zbog iphone-a, zastarelu i raspalu infrastrukturu, i "humano drustvo" gde milione ljudi koji ako nema zdravstveno osiguranje, ostavice se da crknu ukoliko dobiju rak na primer) i sta je bolje vredi diskutovati.

Ali zasto u Srbiji ohrabrivati ljude da ne placaju porez ,gde je naplata poreza ionako sramno minimalna, jer se ne prijavljuje ni prihod, a rad na crno ili minimalcu, je standard?
I pri tome ohrabrivati stav:

.

Zato sto niti u jednom drustvu nije dobro da drzava otima sto vise, bila to Svedska, USA, ili Srbija. To unistava drustvo, kulturu i ekonomiju. Nisu tu samo u pitanju same pare, vec masa propisa i regulacija, tj. moc koju drzava i njeni cinovnici imaju.

A Sanders je budala, onog evropskog tipa, koji misli da mu je drustvo napredno zbog socijalizma, a ne zbog kapitalizma.

U Srbiji je naplata poreza losa jer je Srbija potpuno nelikvidna, i u takvoj drzavi drzati formalno poreze na ovom nivou koje imamo po besmislenim propisima- to je skandal. Drzava donosi te besmislene formalne propise da bi imala jos vecu moc nad privatnim sektorom, da ga ucenjuje, reketira i drzi u saci. To je isto kao ono kada te saobracajac zaustavi, i samo zavisis od njegove dobre volje da li ce da te pusti bez kazne, jer on ima moc da ti nadje nesto sto nije po propisima. Ako se bas nameracio na tebe, ne mozes da izbegnes kaznu, ma koliko da si poslusan i primeran gradjanin.

Da li, kad ti se zapali kuca, vatrogasac koji dodje da ti je ugasi, da li je i on drzavni parazit koji samo uzima, a ne daje? Jel platu koju on dobija sto rizikuje svoj zivot ,drzava treba da ubere na nekom magicnom drvetu, ili svi oni koji ocekuju da im vatrogasci priskoce u pomoc, bi morali da ucestvuju u njihovim platama? SVI

Kada se ljudi razbole "normalno" je da odu kod lekara, imaju pravo na sve preglede, magnetne rezonance, trista cuda, iako je i normalno da drzavi koja finansira sve lekare, med. sestre, cistacice, ne daju nista. I te pare ce biti ubrane sa magicnog drveta, verovatno.

Normalno je da ako te neko opljacka, zoves policiju, iako ti zivis od gajenja paradajza za svoje potrebe i drzavi ne placas nista.

Normalno je i da ti deca idu u skole, vrtice, na fax, iako "drzavnim parazitima" koji ih obrazuju ne treba dati nista.

Normalno je da "u drzavi, koja samo uzima, a nista ne daje" kada bacis djubre u kontejner, ono magicno do jutra nestane.

A najnormalnije odsvega je da ne placas busplus, jer to samo budale rade. Ti si jadan, siromasan, ugnjetavan,pametan pa ne das pare drzavi, a imas pravo da se vozis jer imas dobru dusu .

Ovde potpuno gresis, ali nemam sad vremena da pisem sve, a i nije taj pdf, imas klasicne levicarske zablude o kapitalizmu. Ti te pare u zivotu koja si dala na vatrogasce, pandure, profesore i lekare, NI PRIBLIZNO ne vratis nazad kroz njihove usluge. Postoje neki koji dobiju vise nego sto daju, ali takvi su em manjina, em bi vise dobili od onih koji imaju vise da ne postoji drzava koja zaposljava citavu grupu ljudi, ciji je posao samo da rasporedjuje tudje pare.

Primer- Srbija na skolstvo daje milijardu evra godisnje. Tj. milijardu evra se otme od gradjana Srbije, i ubaci se u drzavno skolstvo. Pa onda zaposli masu ljudi ciji je zadatak samo da otmu tih milijardu, pa je posle rasporede na skolstvo. Ti mislis da se gradjani ne bi mogli sami organizovati da naprave bolje skolstvo za tih milijardu evra?

Poslednja izmena:
Zato sto niti u jednom drustvu nije dobro da drzava otima sto vise, bila to Svedska, USA, ili Srbija. To unistava drustvo, kulturu i ekonomiju. Nisu tu samo u pitanju same pare, vec masa propisa i regulacija, tj. moc koju drzava i njeni cinovnici imaju.

A Sanders je budala, onog evropskog tipa, koji misli da mu je drustvo napredno zbog socijalizma, a ne zbog kapitalizma.

U Srbiji je naplata poreza losa jer je Srbija potpuno nelikvidna, i u takvoj drzavi drzati formalno poreze na ovom nivou koje imamo po besmislenim propisima- to je skandal. Drzava donosi te besmislene formalne propise da bi imala jos vecu moc nad privatnim sektorom, da ga ucenjuje, reketira i drzi u saci. To je isto kao ono kada te saobracajac zaustavi, i samo zavisis od njegove dobre volje da li ce da te pusti bez kazne, jer on ima moc da ti nadje nesto sto nije po propisima. Ako se bas nameracio na tebe, ne mozes da izbegnes kaznu, ma koliko da si poslusan i primeran gradjanin.

Pa nelikvidna je jer je naplata poreza losa, ima ogromne rashode, a nema prihode.

Iz USA (najkapitalistickije drzave na svetu) je izreka: "In this world nothing can be said to be certain, except death and taxes." - Benjamin Franklin

Porez mora da se placa, svaki normalan, odgovoran i moralan covek ima obavezu placanja poreza za mnogo usluga koje dobija od drzave, a koje vrlo cesto uzima zdravo za gotovo.I to nije nikakvo "otimanje", "pljackanje", "davanje para drzavnim parazitima".

A ovo za skolstvo, ne vidim kako bi se gradjani organizovali sami da naprave bilo sta bolje. Organizovani gradjani jesu drzava. Jedina stvar koja bi mogla da se uradi da se onima cija deci idu u privatne skole da neki poreski izuzetak.
A da ne govorim o tome koliko u privatnom skolstvu kosta jedna godina, a koliko kosta svih 12. I koliko bi stanovnika Srbije imalo para da plati deci obrazovanje u privatnom skolstvu od onih koji rade, a da ne govorim kolika je nezaposlenost i sta bi bilo sa decom tih ljudi i sa celim drustvom ubuduce?

pa ovakvo gledanje me ne sprecava da uradim nesto dobro u svom okruzenju i na mom mikronivou i u mom mikrokosmosu.. ne vidim zasto jedno iskljucuje drugo.. ali to:"sta me briga za njegovo, neka mu", to nije dobro, jer njegovo, ako mu otmemo, ce resiti problem mnogih, a ti onu babu uz svu dobru volju neces uspeti ni da nahranis, jer jedva da mozes i sebe da hranis

..sve si u pravu, ali valjda prvo idemo od sebe, od svog dvorista i svog praga pa dalje...kako cemo da uradimo nesto na visem nivou ako ni u svojoj kuci red ne umemo da napravimo..na to mislim...i moramo imati osecaja za svoje okruzenje da bi smo mogli imati i za ono dalje od toga..
...e ko bi cekao da se od mene nahrani tesko da ce biti stalno sit..ali dobro je to bar ce biti fit :lol:

- - - - - - - - - -

Pa nelikvidna je jer je naplata poreza losa, ima ogromne rashode, a nema prihode.

Iz USA (najkapitalistickije drzave na svetu) je izreka: "In this world nothing can be said to be certain, except death and taxes." - Benjamin Franklin

Porez mora da se placa, svaki normalan, odgovoran i moralan covek ima obavezu placanja poreza za mnogo usluga koje dobija od drzave, a koje vrlo cesto uzima zdravo za gotovo.I to nije nikakvo "otimanje", "pljackanje", "davanje para drzavnim parazitima".

...slazem se, ovde je nekako "normalno" da najbogatiji najmanje daju drzavi...ja trcim da platim da mi ne racunaju kamate, a njih zabole oni idu logikom kad mre priteraju uzazid platicu, i to ode
na neke nenormalne iznose...onda drzava resi da im OPROSTI kamate, samo neka plate glavnicu..i tako je opet njima bolje nego nama...ni reda ni zakona minemamo da valja...eto...

Nelikvidna je jer nema para posto drzava ubija svako slobodno trziste i privatnu inicijativu, a nameti su abnormalni.

Te usluge nisu ni 20%, onoga sto placaju, a to poooosebno vazi za radnike iz najnizih slojeva drustva, za koje je kobajagi taj sistem i napravljen. Kako bi rekli ovi pajseri iz BS-a- 'Sistem te laze', apsolutno nista nije tako kako su ti pricali.

- - - - - - - - - -

A ovo za skolstvo, ne vidim kako bi se gradjani organizovali sami da naprave bilo sta bolje. Organizovani gradjani jesu drzava. Jedina stvar koja bi mogla da se uradi da se onima cija deci idu u privatne skole da neki poreski izuzetak.
A da ne govorim o tome koliko u privatnom skolstvu kosta jedna godina, a koliko kosta svih 12. I koliko bi stanovnika Srbije imalo para da plati deci obrazovanje u privatnom skolstvu od onih koji rade, a da ne govorim kolika je nezaposlenost i sta bi bilo sa decom tih ljudi i sa celim drustvom ubuduce?

Pa svako bi organizovao skolstvo bolje od drzave, Drzava su drzavni radnici, nikako ne svi gradjani. Postoji u Americi primeri kako drzavu ogranicavas u organiziciji skolstva i skolskog programa, i ne samo u Americi, toga ima cak i po zapadnoj Evropi, cak je prvo tamo i nastalo, ali to je druga prica.

Ja ti kazem da bi se pojavila masa skola koja se bori za mesto na trzistu koje monopolisticki drze drzavne skole, i uradile bi minimum isti posao sa duplo manje para, i to za pocetak. Ali to drzava u Srbiji ne zeli da radi, jer bi se izgubio monopol koje drze drzavne skole npr.

Poslednja izmena:
Ками, у свим државама света постоје државне школе.
А скоро у свим државама света постоји и државно здравство.
Качиш се за погрешне мете.

Удри по служебницима и шалтерушама којих има свуда на претек (у Србији).

Poslednja izmena:
Читам шта је Ками написао о "naked state(s)" и од једном, ни сам не знам како, напамет ми падоше - Јевреји.

Што они запенише толико да имају државу, кад је држава толико зло. Зар им није било боље без државе?

И ајд да су неки неписмен народ па да им човек опрости, него дадоше толико научника, професора, нобеловаца,

писаца, трговаца, приватника, банкара... и сви они су гризли и гризу за државу Израел. Зашто? Шта ће им држава?

Сам трошак.

А онда контам па ако неко зна да израчуна шта му је корист, а шта трошак па ваљда је то Јевреј.

И тако дођох до закључка да је ипак, из мени и Камију непознатих разлога, ипак добро имати државу.

Ками, у свим државама света постоје државне школе.
А скоро у свим државама света постоји и државно здравство.
Качиш се за погрешне мете.

Удри по служебницима и шалтерушама којих има свуда на претек (у Србији).

Ja nisam izmislio toplu vodu, ovo sto ja pricam, pricali su, i pricaju pametniji od mene, posto primecujem da vecina stalno misli da ja ovo sve sam izmisljam.

To sto ti pametniji u sredinama kao sto je Srbija nisu masovno popularni, nije moj problem.

Srpski najveci kompleks koji najvise smeta vama, srpskim nacionalistima- Idealizovanje Zapada, se najvise pokazuje u odnosu Srba prema zapadnoj 'socijaldemokratiji'. Srbi, kao i svi levicari, misle da je Zapad to sto jeste zbog socijalizma, a ne zbog kapitalizma. Pa ce prosecan Srbin koji idealizuje zapad, kada prica o pozitivnim stranama zapadnih drustva da prica o kvalitetnom skolstvu, zdravstvu, cistim ulicama i fasadama. Ta opcinjenost levicarskim vrenostima veze sa vezom nema, raskrinkano je i pre nego je pocelo da se masovno primenjuje od WW2, ali ja razumem zasto u takvoj srpskoj sredini ovo sto ja pricam i pisem deluje kompleksaski.

I iskreno, nije me briga zbog toga, jer ja znam da su ti mnogo pametni ljudi koji pricaju o kapitalizmu i protiv Welfare State skroz u pravu.

Sto se tice salterusa i sluzbenika, tu si u pravu

- - - - - - - - - -

Читам шта је Ками написао о "naked state(s)" и од једном, ни сам не знам како, напамет ми падоше - Јевреји.

Што они запенише толико да имају државу, кад је држава толико зло. Зар им није било боље без државе?

И ајд да су неки неписмен народ па да им човек опрости, него дадоше толико научника, професора, нобеловаца,

писаца, трговаца, приватника, банкара... и сви они су гризли и гризу за државу Израел. Зашто? Шта ће им држава?

Сам трошак.

А онда контам па ако неко зна да израчуна шта му је корист, а шта трошак па ваљда је то Јевреј.

И тако дођох до закључка да је ипак, из мени и Камију непознатих разлога, ипак добро имати државу.

Ok, ukratko primer nauke.

Jevreji su bili dobri naucnici i kada se nauka finansirala iz privatnih Fondova.

Danasnja nauka npr. je skroz ponizena i osakacena, jer od danasnjih naucnika i pronalazaca koji su zavisni od drzave pravi potpuno nesposobne ljude, i na ona mesta u drustvu gde su ranije upadali naucnici, danas upadaju likovi poput Bila Gejtsa.

Poslednja izmena:
Ja nisam izmislio toplu vodu, ovo sto ja pricam, pricali su, i pricaju pametniji od mene, posto primecujem da vecina stalno misli da ja ovo sve sam izmisljam.

To sto ti pametniji u sredinama kao sto je Srbija nisu masovno popularni, nije moj problem.

Srpski najveci kompleks koji najvise smeta vama, srpskim nacionalistima- Idealizovanje Zapada, se najvise pokazuje u odnosu Srba prema zapadnoj 'socijaldemokratiji'.
Srbi, kao i svi levicari, misle da je Zapad to sto jeste zbog socijalizma, a ne zbog kapitalizma.
Pa daj neki primer gde na zapad nije vladala SP ili da nije bila u koaliciju od drugog svetskog rata dok nije došao turbo kapitalizam od nekih devedesetih,
sada vlada Post-demokratija, bogati postaju bogatiji stime što počeli kao nikada na veliko da pljačkaju društvenu imovinu.

Pa ce prosecan Srbin koji idealizuje zapad, kada prica o pozitivnim stranama zapadnih drustva da prica o kvalitetnom skolstvu, zdravstvu, cistim ulicama i fasadama.
Veoma pozitivno i jeste (bilo do devedesete): Kvalitetno školstvo, zdravstvo (pitaj penzionere zašto neće da se vrate u Srbiju),
čiste ulice to ima veze samo sa kulturom naravno svaka kuća ima četri kante za: Plastiku, Papir, Smeće, BIO hrana/zelenilo naravno prazni se nedeljno ili svake druge nedelje.

Ta opcinjenost levicarskim vrenostima veze sa vezom nema, raskrinkano je i pre nego je pocelo da se masovno primenjuje od WW2, ali ja razumem zasto u takvoj srpskoj sredini ovo sto ja pricam i pisem deluje kompleksaski.
Plate pre dvadeset godina su bile veće nego sada, zahvaljujući turbo kapitalzmu, šta će nam levica šta će nam SP pa iz dana u dan sve gore i gore,
interesantno kod nas sve se vrti oko Beograda ima posla, plate dva/tri puta veće nego prosečne od Srbije,
al to ima da se promeni preko noći kao i na zapad kada su uveli € cene otišle u 3pm da nemožeš da sastaviš kraj skrajem ako neradi žena i čovek,
naravno deca na raspust rade ako ne uče zanat, ako ti dvoje dece studiraju možeš samo da se obesiš po detetu ti treba minimalno € 800.-.....
Jer treba da navedem ratove koji vodi turbo kapitalizam ili amerine Vazale

Ja te potpuno razumem i poznajem takve poput tebe u duši, samo za druge da mogu ikako da te shvate pogledaj te stanje medija u EU i Balkanu
turbo kapitalizam može samo da postoji sve dok drže medije u svoje ruke ništa drugo im netreba, veoma lep primer EvroAustralijaVizija.

Poslednja izmena:

Back