naka mi neko objasni par stvari - ja ne razumem

svasta cu ja da cujem od tebe. kina nije razvijena? ameri procenjuju da bi za manje od 10 god. kina mogla postati ako ovako nastavi ekonomski razvijenija od njih. toliko. i nisu zemlja u tranziciji. oni su komunisti i ne zele da postanu demokratska drzava.

Ma voli on tako da lupeta s vremena na vreme :)

E, sada to što je Kina treća ekonomska sila sveta i što svetski ekonomisti predviđaju da će za 10-ak godina možda preteći i SAD i to što predviđaju da će među 10 najrazvijenijih ekonomskih sila na svetu biti verovatno i Indija i Brazil... nema veze.

Bitno je da oni mantraju kako su Kosovo priznale najjače i najrazvijenije zemlje na svetu: Burkina Faso, Senegal, Litvanija... :)

Kako vas samo ne mrzi da više ponavljate iste psihološko -propagandne slogane u cilju pranja savesti zapada i opravdavanja okupacije dela Srbije.
Satima,danima,.....jedna te ista priča, koja je već postala previše retardirana jer prelazi u histerično zapomaganje.

Da li ste to vi "oni" koji treba da nas (Srbe) ubede da Kosovo i Metohija nije srpska zemlja?
A ko ste to vi koji imate takav domaći zadatak?
Pošto čisto sumnjam da ste Srbi ostaje samo ono drugo.Znači Hrvati ili šiptari.

E pa hrvatska i šiptarska gospodo ja neću da se zaluđujem i da gubim vreme sa vama, zato vam pišem ovo samo jednom.

Kosovo i Metohija će ostati matica Srbije.
Pošto ste proterali sve Srbe odozdo,mačem,kamom i jamama, nemojte očekivati ni trunku samilosti kada se budemo vraćali.
Tih 2.000.000 šiptara koje pominju pojedinci (a ima ih najviše 1.300.000) biće vraćeni tamo odakle su i došli.
250.000 šiptara koji su živeli u našoj državi posle 2.svetskog rata ostaće, kao i njihovi direktni potomci.Naravno ako budu mogli da dokažu svoje poreklo.Za ostale nisam siguran.

A to da li ih je priznalo 40,140 ili 240 država, to neće biti ni jedan, pa ni najmanji mogući argument da se ne oslobodi deo okupirane države.Niti će to koga ovde da obavezuje niti će iko da se osvrće na to.

Ovo mali tačićevaca i tadićevaca koji im daju verbalnu podršku,za okupaciju dela države, završiće isto kao i oni hrvati kod Tuđmana,muslimani kod Alije ili oni šiptari koje je pojeo mrak od ruku vlastitih sunarodnika.

Kosovo i Metohija će ostati matica Srbije.
Pošto ste proterali sve Srbe odozdo,mačem,kamom i jamama, nemojte očekivati ni trunku samilosti kada se budemo vraćali.
Tih 2.000.000 šiptara koje pominju pojedinci (a ima ih najviše 1.300.000) biće vraćeni tamo odakle su i došli.
250.000 šiptara koji su živeli u našoj državi posle 2.svetskog rata ostaće, kao i njihovi direktni potomci.Naravno ako budu mogli da dokažu svoje poreklo.Za ostale nisam siguran.
ti pravo zboris. steta sto te niko ne slusa. treba da pricamo kako je albanija OKUPIRALA deo srbije. da je to glavni deo problema. treba uvek prozivati albaniju. secate se kako su prozivali srbiju predhodnih ratova?

E sada su me ubedili...

Npr. da je politika SAD prema Kosovu i Srbiji bila drugačija za vreme dok su na vlasti bili demokrate sa Bil Klintonom na čelu (bombardovanje 1999) i republikanci sa Bušom na čelu (nezakonito priznanje Kosova)..

Baš je drugačija politika (zavisno od toga KO JE NA VLASTI U SAD)... :roll:

Ovaj Ivan bi stvarno mogao nešto pametnije da radi nego da piše svašta na forumu :) ;)

E stvarno su se doveli na tanak led... što volim ovako dobre poznavaoce istorije, politike... :mrgreen:

Hvala Kyo na objektivnosti.
ako pobedi dzon mekejn, bice gore nego sa busom, mekej je naoruzavao albance. ako pobedi klintonka, mozda nam se vrate i medlin olbrajt i ricard holbruk. inace u pristini postoji ulica hilari klinton. njen muz nas je bombardovao, mislim da bismo imali slican tretman.
obama je jedini koji spominje da je ukupna spoljnja politika amerike u zadnjih 10ak godina katastrofalna.

ako pobedi dzon mekejn, bice gore nego sa busom, mekej je naoruzavao albance. ako pobedi klintonka, mozda nam se vrate i medlin olbrajt i ricard holbruk. inace u pristini postoji ulica hilari klinton. njen muz nas je bombardovao, mislim da bismo imali slican tretman.
obama je jedini koji spominje da je ukupna spoljnja politika amerike u zadnjih 10ak godina katastrofalna.

Apsolutno se slažem sa tobom povodom ovoga...

E sada su me ubedili...

Npr. da je politika SAD prema Kosovu i Srbiji bila drugačija za vreme dok su na vlasti bili demokrate sa Bil Klintonom na čelu (bombardovanje 1999) i republikanci sa Bušom na čelu (nezakonito priznanje Kosova)..

Baš je drugačija politika (zavisno od toga KO JE NA VLASTI U SAD)... :roll:

Ovaj Ivan bi stvarno mogao nešto pametnije da radi nego da piše svašta na forumu :) ;)

E stvarno su se doveli na tanak led... što volim ovako dobre poznavaoce istorije, politike... :mrgreen:

Hvala Kyo na objektivnosti.

nema na čemu...čitam te kao knjigu...

magija je to:cool: ...a o umeju samo veštice ko ja;):lol:

vucic dobio dojavu i nije evakuisao svoju majku iz TE zgrade? i tako je vucic kriv sto je TA zgrada bombardovana? a po zenevskoj konvenciji nije zabranjeno ciljati novinare?

mi smo glupi.

Vuciceva majka taj dan "slucajno" nije radila tako da nemoj lupati gluposti, ako porodice zrtava znaju ko je kriv nemas ti sta da im pricas ko je kriv...

RTS je bio strateski objekat, a da se povuku civili je bilo naredjeno, zasto to Vucic nije uradio pitajte njega? :roll:

svasta cu ja da cujem od tebe. kina nije razvijena? ameri procenjuju da bi za manje od 10 god. kina mogla postati ako ovako nastavi ekonomski razvijenija od njih. toliko. i nisu zemlja u tranziciji. oni su komunisti i ne zele da postanu demokratska drzava.

Alo decko, Kina je po definiciji trenutno medju najrazvijenijim zemljama u tranziciji :roll: ako mi ne verujes idi pa proveri u sinovom udzbeniku ili negde gde to vec ima :roll:

ko bi tebe razumeo...
evo, zbog tvojih teorija, uzeo sam i dodatne casove istorije.
A former British colony, it gained independence from the United Kingdom in 1960 and became a Commonwealth republic in 1961.
sto bi rekli: dobili su nezavisnost 1960. srbija je tada bila deo sfrj. i nikako nisu mogli da priznaju nezavisni kipar sve dok nije nastala republika srbija kao nezavisna? ili ti tvrdis da je tito bio srpska marioneta.

Mislio sam na SFRJ, SFRJ je priznala Kipar mnogo posle vecine zemalja, par desetina godina kasnije...

posebno mi se dopadaju tvoje reci

a kako bi ti nazvao kipar??? :mrgreen:
u cemu je problem? situacija slicna kao u srbiji. turci okupirali deo kipra, a kipar zadrzao svoj naziv.
Jesi ti prirodno glup ili to od lekova? Zagrada se odnosila na ono "slobodan"...

Ma voli on tako da lupeta s vremena na vreme :)

E, sada to što je Kina treća ekonomska sila sveta i što svetski ekonomisti predviđaju da će za 10-ak godina možda preteći i SAD i to što predviđaju da će među 10 najrazvijenijih ekonomskih sila na svetu biti verovatno i Indija i Brazil... nema veze.

Bitno je da oni mantraju kako su Kosovo priznale najjače i najrazvijenije zemlje na svetu: Burkina Faso, Senegal, Litvanija... :)

Evo ti rtd sta kazu o Kini:

У 5 специјалних економских зона закони о инвестирању су много повољнији са циљем да се у те зоне привуче страни капитал. Од 1990-их специјалне економске зоне су се рашириле и на веће кинеске градове укључујући Пекинг и Шангај. Због тога је Кина шест пута повећала бруто домаћи производ(БДП) од 1978. Кина има једну од најбржих економских стопа раста, тако да је просечни годишњи раст БДП-а 9,4% у задњих 25 година. Крајем 2005. Кина је постала четврта економија света по укупном БДП-у, а друга на свету по БДП-у израчунатом по паритету куповне моћи. Због великог броја становника БДП по становнику по паритету куповне моћи је 7.200 $, што представља 1/6 америчког.

Znaci, njima je cilj da privuku strani kapital. Ovde ne pise da je zemlja u tranziciji, ali to je tacno, ako ne verujes pitaj nekoga ko se razume. :roll:

Back