Najzad neka dobra vest za Srbiju

Najgora stvar koju je S.Milošević pre pada sa vlasti izgovorio je (posle NATO bombi) nešto kao:
,,Mi smo danas obezbedili svim prognanim ljudima život u Srbiji dostojan čoveka, na kome mogu DA IM POZAVIDE GRADJANI SRBIJE!,,

crnogorac milosevic kao i njegova prethodnica koja takodje nije iz srbije, uvek je bila velikodusna sa davanjem nase imovine i naseg novca.
deljenje traje od 45-e i nikako da se zaustavi.
da li mi uopste stitimo interese srbije ?

U BG idu najviše "Dukljano-montenegrini", kako se nazivaju, studirati, Više nego Srbi (počev od Miodraga Živkovića pa nadalje). Srbi-Crnogorci uglavnom studiraju u zemlji.

Pa onda mi objasni zasto se 90% takvih studenata izjasnjavaju kao srbi, a kad je Miko Zivkovic studirao (a on je studirao u Kotor, a diplomski branio u Beograd), nije bilo puno fakulteta u Crnoj Gori, pa su morali ici nedje, a onda se nije niko bunio sto dolazi masu studenata sa strane u Beograd.

Kad bih mogao za iste pare da studiram ili u Beograd ili u Podgoricu, opet bih izabrao Podgoricu. Nidje nije kao kod kuce.

Sve ovo dokazuje koliki su Srbi seljaci. Pa i Tonči Provala koji, koliko sam shvatila, pokušava da se prikaže kao gradska faca, svojim postovima dokazuje da nije odmakao dalje od rodnog mu sela gde ovce pasu, krave muču, petlovi kukuriču...:hahaha:

Odakle si Provalo? :hahaha:

Olakšice samo uz ovjerenu izjavu o srpskoj nacionalnosti
srijeda, 18 jun 2008 22:00 in4s
Od naredne školske godine na visokoškolskim ustanovama Srbije državljani Crne Gore moći će da studiraju po istim uslovima pod kojima i građani Republike Srbije samo ukoliko donesu potvrdu o tome da su srpske nacionalnosti

.

Pod istim uslovima status “domaćih studenata” moći će da ostvare i mladi iz okolnih zemalja – Mađarske, Ruminije, Bugarske, Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Mladi iz Crne Gore koji žele da studiraju u Srbiji pod istim uslovima pod kojima i domaći studenti moraće tako da prilikom upisa donesu pisanu izjavu o srpskoj nacionalnosti ovjerenu u opštinskom organu mjesta u kojem imaju prijavljen boravak.

Uz ovaj dokument, potencijalni studenti srpskih univerziteta moraće da predaju i nostrifikovana srednjoškolska dokumenta ili potvrdu o tome da je nostrifikacija započeta.

Potencijalni studenti na srpskim visokoškolskim ustanovama, koji podnesu pisanu izjavu o srpskoj nacionalnosti prilikom upisa, konkurisaće i za status studenata čije školovanje u potpunosti finansira Republika Srbija.

Studiranje za strane državljanine u Srbiji je, inače, skuplje u prosjeku za oko 30 odsto. Domaćim studentima se, pri tom, nudi i niz povoljnosti poput mogućnosti korišćenja usluga studentskih restorana i domova, kao i finansijskih olakšica prilikom putovanja i sl.

Na sličan način kao Srbija, olakšice za studente hrvatske nacionalnosti iz dijaspore riješila je i Republika Hrvatska.

DJABE RADOVANJE!

Back