Najviše problema u porodici stvara novac!

MilgredBulf

Aktivan član
Poruka
1.143
Verujte mi na reč. Što više novca imate i kući problemi su veći. Kažu pare nisu problem para nema i tačno je tako. Ili još bolje pare ne prave problem para nema.

Ko je privatnik zna. Prvo stres oko posla. Da ne idem u detalje. Pa taj stres donosite kući. Što posao donosi više para stres je veći.

E onda vaspitanje dece. Nisu klinci glupi. Dete zna vaše mogućnosti. Ako ste vi ambiciozni i pucate visoko proizvod vaše genetike će ******* isto tako pucati visoko. Neće mu reper biti Petar koji trči za korenom loptom nego Aksentije od Humusa sa novim plej stejsnom. A vi rešili da mu pokažete da ne može sve da ima u životu. Pa se onda ljuti na vas ali ne zato sto nije dobio ili dobila nego zato sto zna da možete a ne zelite. Namazani su klinci. Da nemate ne bi vam tražili.

Pa krene oko punoletstva leto, pa tatini sinovi na motorčićima sa cicama. Evo i vašeg malog zna gde su pare. Pa hoće dobre patike, pa telefon, pa ovo pa ono. A ništa vam dete ne bi tražilo da zna da nemate. A kada mu ne date nije problem sto nešto nije dobio ili dobila nego ste vi stipsa.

I tako problem za problem.
Najbolje nje radit kod nekoga za neku pristojnu platu 1000 1500 EUR. Nema stresa oko posla. Radno vreme od 9 do 16h. Ne razmišljate da li ćete nabaviti posao, zaraditi za plate.

Deca znaju da primate platu. Znaju vaše granice. Znaju da mama i tata ne mogu da im pruže mnogo. Nema zahteva, izvoljevanja. Mir u kući.

Još ako i privatni biznis treba na kraju da delite. Grom i pakao.

Para nema, nema ni problema.

hm baš mi se čini da je jedan deo psihičkih problema kod ljudi nedostatak novca, mislim neki baš donji nivo, ili očaj da nikad nećeš imati taj neki nivo za preživljavanje :think: mada uvek ima nekih sirotana koji žive u lošim uslovima
baš ovde mislim dovoljno za osnovno, jedino što je to osnovno kako kod koga
ko zna možda grešim a okoo grebanja toga uvek ima

Verujte mi na reč. Što više novca imate i kući problemi su veći. Kažu pare nisu problem para nema i tačno je tako. Ili još bolje pare ne prave problem para nema.

Ko je privatnik zna. Prvo stres oko posla. Da ne idem u detalje. Pa taj stres donosite kući. Što posao donosi više para stres je veći.

E onda vaspitanje dece. Nisu klinci glupi. Dete zna vaše mogućnosti. Ako ste vi ambiciozni i pucate visoko proizvod vaše genetike će ******* isto tako pucati visoko. Neće mu reper biti Petar koji trči za korenom loptom nego Aksentije od Humusa sa novim plej stejsnom. A vi rešili da mu pokažete da ne može sve da ima u životu. Pa se onda ljuti na vas ali ne zato sto nije dobio ili dobila nego zato sto zna da možete a ne zelite. Namazani su klinci. Da nemate ne bi vam tražili.

Pa krene oko punoletstva leto, pa tatini sinovi na motorčićima sa cicama. Evo i vašeg malog zna gde su pare. Pa hoće dobre patike, pa telefon, pa ovo pa ono. A ništa vam dete ne bi tražilo da zna da nemate. A kada mu ne date nije problem sto nešto nije dobio ili dobila nego ste vi stipsa.

Najbolje nje radit kod nekoga za neku pristojnu platu 1000 1500 EUR. Nema stresa oko posla. Radno vreme od 9 do 16h. Ne razmišljate da li ćete nabaviti posao, zaraditi za plate.

Deca znaju da primate platu. Znaju vaše granice. Znaju da mama i tata ne mogu da im pruže mnogo. Nema zahteva, izvoljevanja. Mir u kući.

Ne kaze se dzabe da "Pare ljude kvare"

U pravu si za izvoljevanje kod viška novca
Ništa nisi pisao o statusnim simbolima roditelja,bgde se letuje, koja kola se voze
Ni o ljubavnici - ni reč ne reče :malav:

ako je novac glavni imperativ i ne radi se pametno onda ide nizbrdo i pored para

ali ako se radi umereno , ima vremena za decu , za njihovo vaspitavanje

a pare dolaze zbog dobrog posla i organizacije , onda pare ne bi trebale biti prevelik problem

Kako da ga vaspitavate kada vam u radnji dodje i pokaze neke dobre i skupe patike i zna da imate novac, i zna da je do za vas ništa? I onda mu vi kupite neke jeftine da ga naučite da ne može sve da dobije. Onda sutra odete na rođendan kod vaših isto tako uspešnih prijatelja gde su i druga deca. I onda vaše dete oseća kompleks zbog patika, pa je ljuto i besno na vas zato što zna da imate pa vas još smatra i stipsom. Pa na rođendanu vidi da je Aksentije od Kavijara dobio novi plej stejšn, pa hoče i on. Pa ajde sada nemojte da mu kupite.

Stvar je u tome da se vaše dete formira prema sredini u kojoj se razvija. Ono što je za oca bolji auto, za muško dete su bolje patike. Ako otac teži ka višem cilju za svoje godine, i dete će težiti višem cilju za svoje godine. Očekivati da ste vi puni para, a da vaše dete za reper ima Peru od Kepene lopte je suludo, jer vama da je u životu reper neki Pera od Krpene lopte vaše generacije vi bi ste radili za drugog i za krpenu loptu. Normalno je da će vaše dete gledati šta ima Aksentije od Humusa i da će hteti iste igračke, patike, bicikl kao Aksentije od Humusa ili Lovrentija od Kavijara.

Kako da ga vaspitavate kada vam u radnji dodje i pokaze neke dobre i skupe patike i zna da imate novac, i zna da je do za vas ništa? I onda mu vi kupite neke jeftine da ga naučite da ne može sve da dobije. Onda sutra odete na rođendan kod vaših isto tako uspešnih prijatelja gde su i druga deca. I onda vaše dete oseća kompleks zbog patika, pa je ljuto i besno na vas zato što zna da imate pa vas još smatra i stipsom. Pa na rođendanu vidi da je Aksentije od Kavijara dobio novi plej stejšn, pa hoče i on. Pa ajde sada nemojte da mu kupite.

Stvar je u tome da se vaše dete formira prema sredini u kojoj se razvija. Ono što je za oca bolji auto, za muško dete su bolje patike. Ako otac teži ka višem cilju za svoje godine, i dete će težiti višem cilju za svoje godine. Očekivati da ste vi puni para, a da vaše dete za reper ima Peru od Kepene lopte je suludo, jer vama da je u životu reper neki Pera od Krpene lopte vaše generacije vi bi ste radili za drugog i za krpenu loptu. Normalno je da će vaše dete gledati šta ima Aksentije od Humusa i da će hteti iste igračke, patike, bicikl kao Aksentije od Humusa ili Lovrentija od Kavijara.
ali deca uspesnog roditelja se nece druziti sa aksentijem i lavrentijem , ako su oni takvi snobovi

nego ce sa miletom i riletom pikati fudbal na poljancetu

primeri ti nisu bas sjajni , odavno su i patike i tehnika sisli u pristupacniji segment, nisu rezervisani sa elitu.

volim najke zato sto su udobne i prilicno izdrzljive, recimo, ne mora se kupiti najskuplji model

oni su uglavnom neki sarenisi, idu na kic , tako da je bitno i oformiti ukus detetu na vreme

sto nas o5 vraca na to da dete treba vaspitati , nit mu kupovati ljubav nit ga prisilno smestati u

nizi materijalni razred

Nisi ti bio gladan al istina postao si los covek

Nisu pare problem, nego prohtevi koji dolaze sa parama.
Ja svojoj deci govorim da cak i kad budu bili bogati, ako budu, da zive skromno. Tako ih ucim od malena, i za sada barem vidim pozitivne rezultate. Naravno da imaju prohteve i da hoce stvari, ali imam strpljenja da im objasnim zasto nesto ne moze, a ne samo da kazem "ne". I stalno analiziramo kako drugi roditelji i deca rade stvari i kako to utice na njihovu decu, i ima dosta primera koje kapiraju. Onda im pokazem kako ljudi zive na selu, u Africkim siromasnim zemljama, periferiji Kine, i kako oni zive i sta imaju. Moj sin koji sada ima 8 godina sam od sebe mi kaze dok se vozimo kolima, da je srecan jako sto ima sve sto ima. Vidim da mu je ostalo to u glavi sto smo pricali vise puta. Mislim zaista da je jako bitno da se sa decom komunicira dosta, i da budete ukljuceni u njihove zivote. Ako se potrudite da im sve objasnite ali da ih tretirate kao malog coveka, a ne da im pricate bebecim jezikom koje ne zvuci uvek prirodno, siguran sam da cete imati bolje rezultate. Mada, moram da kazem da ima dece koju je jako tesko usmeravti na pozitivne stvari, prosto kopiraju sve sto vide i mislim da to cak i nije samo do roditelja nego i do urodjenog karaktera i kapaciteta.

Poslednja izmena:

Back