Najveći objekat u svemiru

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.587
Najveći pojedinačni objekat (ne računajući galaksije, univerzum itd.) ikada otkriven je S5 0014+81.

S5 0014+81 je kvazar. Daljom inspekcijom su otkrili da se u centru kvazara nalazi crna rupa. Naučnici su očekivali crnu rupu prosečne veličine... ali su bili iznenađeni kada su otkrili da je masa crne rupe ogromnih 40.000.000.000 (40 milijardi) solarnih masa.

Švarcšildov radijus te superteške crne rupe je 118,35 milijardi kilometara.

Da je naše sunce veličine fudbalske lopte, prečnik „velikog brata“ je 37,42 km.

Eto, zanimacija za nedelju veče.

hg.jpg

Poslednja izmena:
Najveći pojedinačni objekat (ne računajući galaksije, univerzum itd.) ikada otkriven je S5 0014+81.

S5 0014+81 je kvazar. Daljom inspekcijom su otkrili da se u centru kvazara nalazi crna rupa. Naučnici su očekivali crnu rupu prosečne veličine... ali su bili iznenađeni kada su otkrili da je masa crne rupe ogromnih 40.000.000.000 (40 milijardi) solarnih masa.

Švarcšildov radijus te superteške crne rupe je 118,35 milijardi kilometara.

Da je naše sunce veličine fudbalske lopte, prečnik „velikog brata“ je 37,42 km.

Eto, zanimacija za nedelju veče.

Pogledajte prilog 1094018
Pa mora da se deblja kada proguta tolike galaksije.

Највећи објекат у свемиру? Ми смо у том свемиру нано честица и мало тога знамо а посебно о њеним величинама.
Ми само мислимо да знамо.
I onda imaš nekog ko određuje te veličine, procenjuje nešto... Izmerio u milimetar, to je sad nova realnost.
Astrologija je još i skromna u pranju mozgova, nije da navijam!

Najveći problem čoveka i veliki greh je samoljublje. Misli da je Bog i da zna sve.
I onda imaš nekog ko određuje te veličine, procenjuje nešto... Izmerio u milimetar, to je sad nova realnost.
Astrologija je još i skromna u pranju mozgova, nije da navijam!
Од људи који не знају, гори су само они који мисле да знају.
Данас смо окружени таквима (Вучић је ортодоксни пример).

Ok... Igrate, ili mislite da igrate ulogu u nekakvoj kampanji, i to je sasvim ok.
Down to the Earth and much deeper than that, more meaningful.
Idemo kao krtice duboko, što dublje... da nađemo neki nov smisao svojim životima. :sad2:
Не, нема кампање, не живим у Србији. Просто сам хтео да илуструјем свој пост нечим што је постало синоним знања.

Не, нема кампање, не живим у Србији. Просто сам хтео да илуструјем свој пост нечим што је постало синоним знања.
Pa, ništa, učinilo mi se.
Zna to meni da se učini, onako... kao stvoren sam tip za to.
A šta je najveći objekat u svemiru... pa, ništa, ja sam, tako, religiozna pa ako bi mene pitali, naravno, odgovorila bih da je taj objekat moj Bog!
Nema većeg objekta od Boga, tu sve domah da završimo.
:hahaha:
Bog Svevišnji neka nas sve pogleda i pomiluje!

Amin!

Pa, ništa, učinilo mi se.
Zna to meni da se učini, onako... kao stvoren sam tip za to.
A šta je najveći objekat u svemiru... pa, ništa, ja sam, tako, religiozna pa ako bi mene pitali, naravno, odgovorila bih da je taj objekat moj Bog!
Nema većeg objekta od Boga, tu sve domah da završimo.
:hahaha:
Bog Svevišnji neka nas sve pogleda i pomiluje!

Amin!
Али Бог не може бити објекат, он је творац!

Али Бог не може бити објекат, он је творац!
Не знам шта је највеће у свемиру, знам шта је на земљи абтомје Русија и њена Москва са преко 1000 цркава!

Црне рупе су најпрождрвљији објекти свемира ... Немају дна... Мош' трпат' све у њи' и неш' их затрпат' ич.

Ово горе је за неки други форум .... и ово доле је за неки други форум ... али их је шчепала црна рупа

овога форума и сада падају ка обзорју догажаја

naravno da pričamo iz perspektive čoveka i onoliko koliko znamo. Za sada je to gore navedeno najveće što je čovek mogao da izmeri

Има нешто веће од свемира
у њ' стане и та твоја црна рупа
око , око радознало детета ...
све смаже и све ладно прогута

Najveći problem čoveka i veliki greh je samoljublje. Misli da je Bog i da zna sve.

Нетачно .. Ушењакиње и Ушењаци трврде да знају мало мало мало и да има пуууууно да уче...

Ови шупљоглаве/и сматрају да је коинциденција међу оним што им прође кроз уши уствари судбинска памет без дна

Back