Najveci Klubovi na svetu?

Bari'91

Poznat
Poruka
7.855
Koji su kriterijumi za najveci klub na svetu sinoc sam sa ortakom imo raspravu kako po fudbalskim parametrima Manchester Unied nikako nemoze biti veci klub od AC Milana...Njegov argument je bio 'broj navijaca world wide' i jer je Manchester uvek pristuan u medijima...sto po meni samo govori u kakavom dobu zivimo a ne o realnoj velici gde onda Ajax 4 lige sampiona 'fudbalska revolucija - totalni fudbal' svi ti asovi gde je Boka koja isto ima neverovatan broj trofeja asova...sta vi misliste??? Po meni su glavni parametri broj trofeja i veliki igraci celokupan doprinos fudbalu mozda previse ignorisem ovaj komercijalni aspekt pa Manchester malo potcenjujem iako je veliki klub svakako sta vi mislite?

Potpuno se slazem sa tobom, trofeji i fudbalske legende koje su cinile klub govore u prilog o velicini istog ... dok naravno i broj navijaca ima svoju ulogu. Zanimljivo je da u Italiji Juventus ima vise navijaca nego Inter i Milan zajedno. :D

Treba gledati, pre svega, šta je klub napravio sa igračima i sredstvima koje je imao na raspolaganju. Svi će reći da je najveći fudbalski klub na svetu Real Madrid. 10 titula prvaka Evrope, skoro sva najveća imena svetskog fudbala su igrala za taj klub ali koliko bi taj klub napravio da nije imao celu Frankovu Španiju iza sebe i naravno njen novac. Isto tako ne treba zaboraviti gde je bio Milan pre nego što ga je kupio Silvio Berluskoni. Jeste Milan osvojio dve titule prvaka Evrope i pre njega ali dvadeset godina pre njegovog dolaska.

Treba gledati, pre svega, šta je klub napravio sa igračima i sredstvima koje je imao na raspolaganju. Svi će reći da je najveći fudbalski klub na svetu Real Madrid. 10 titula prvaka Evrope, skoro sva najveća imena svetskog fudbala su igrala za taj klub ali koliko bi taj klub napravio da nije imao celu Frankovu Španiju iza sebe i naravno njen novac. Isto tako ne treba zaboraviti gde je bio Milan pre nego što ga je kupio Silvio Berluskoni. Jeste Milan osvojio dve titule prvaka Evrope i pre njega ali dvadeset godina pre njegovog dolaska.

Bas..sam hteo napisati za Real Madrid...iako ih ne gotivim...ali tu su kao i Bayern München...sve veliki klubovi...e sad koje najveci?
Po meni, teska srca, mislim da su ova dva najveci :(

Da svakako je Real trenutno veci klub...I ja teska srca priznajem jer ih nevolim al nekako kad pogledas Realovu istoriju i trofeje bode oci jer su oni osvojili prvih 6 mislim svaka cast trofej je trofej al nije isto osvajati 50tih i danas ili 80ih pa sve do skoro...do pre 10tak godina sam smatro Milan vecim od Reala jer su ipak osvajali u modernije vreme gde je bila mnogo jaca konkurencija...Ni Milan negotivim Inter mi je verovatno najdrazi strani klub...ali Milan kao takav velikan nije sebi smeo dopusiti da ovako padne...Sta znam taj Real svi zele da budu deo njihove istorije...Nekako Barselonu vidim kao jedini klub koji moze da im pomrsi racune u skorije vreme...

Bayern je ogroman klub jedan od najvecih svakako ali mislim da je Barselona veci klub imaju po 5 liga sampiona i jedni i drugi...ali barselona ima i par 'kupa kupova' jedan kup uefa tamo 97me mislim imaju i tih 5 evropskih trofeja 'drugorazrednih' ako se nevaram...ali u to vreme se itekako ozbiljan fudbal igro u kupu uefa i u kupu pobedniku kupova nije ovo sto je danas nije bila tolka razlika u lovi pa da veliki kuliraju...ko klinac sam obozavo taj Kup Uefa jer su utakmice bile uvek nekako otvorenije nego u LS cesto...mislim da bajern nema Kup uefa..broj titula domacih Bajern ima vise sigurno ali je imo uglavnom slabiju konkurenciju znam da ih Barsa ima dosta manje od Reala ali ima itekako pozamasan broj preko 20...Legende kluba mislim da je Barselona kroz istoriju imala vece igrace...tako da pomeni je barsa ispred Bajerna...Juventus ima vise domacih titula od Milana ali Milan je uz Boku klub sa najvise internacionalnih trofeja na svetu i Milan je imo vece igrace kroz istoriju od Juventusa...Juventus nekako kao da nikad nije imo 'veliku generaciju' uglavnom 2 do 3 vrhunska igraca ostalo dobri odlicni igraci ali ne ono sto su kroz istoriju imali recimo Milan, Real, Barselona sve samo azdaje u prvih 11...prosle godine je dobar primer...recimo Tevez vrhunski igrac, Pirlo vrhunski al u godinama, Pogba na putu da bude to...Vidal zavisi kako ko gleda...ostalo odlicni igraci ali nije to nije ta generacija od koje se strepi kad sa druge strane pogledas sta su ovi imali otud verovatno Juve i ima najvise izgubljenih finala iz tog razloga...Po mom nekom skromnom misljenju nisu u top 5....

Moj neki redosled...
1. Real
2. Milan
3. Barsa
4. Bajern
5. Manchester, Ajax ili Liverpul ovo pitanje je za debatu jer svaki ima nesto posebno nesto veliko...

ovo govorim o Evropskim klubovima jer ako pocnem da pricam o Boki, Independijenteu...zabolice me glava.... :)

Da...super si objasnio u vezi Kupa kupova i kupa uefa....
Secam se, kad smo imali dva tv programa...i ono englesko finale njihovoga kupa...Liverpul mi bio na srcu
I ja sad kad malo pogledam...dosta ti je realan redosled :ok:....mozda izbaciti Ajax, ili samo jednostavno dodati
5. Manchester, Ajax ili Liverpul .......Juventus

Gde je Benfika na listi davno bese znam ali...Ko je Francuski najveci klub svako je imo svoj period...Ja pamtim Lion najbolje Marsej pri kraju uspon Monaka...Matori moj Sejnt Etijen najvise ceni...PSG zapocinje eru evo...da prosirimo temu malo...I sta mislis jel Ajax dao vise fudbalu sa svojom revolucijom i totalnim fudbalom plejadom asova kroz generacije...Ili Manchester od Fergusona na ovamo, 'busby babes' strasan klub man utd takodje...Skonto sam da si starija generacija od mene pa pamtis to doba pa cenim da bi mogo dati bolju ocenu...

Da, Sejnt Etijen je vladao Francuskom...i slazem se sa tvojima...PSG i tada je imao neke periode...sentimentalno sam vise "vezan" za Ajax i onooo vreme...zato dajem njima prednost....kao i Holandskoj repki u to vreme,koji je to fudbal bio,...ali kao i uvek nepravdi je bilo i bice....
Oni jos stariji bi verovatno i Madjare spominjali....
Samo jednu stvar sam hteo reci...ono Spanjolska liga i Nemacka liga...mislim da je Nemacka bila jaca liga...samo sem Bayerna, na drugom mestu su se menjali mnoge ekipe...
a u spaniji znalo se Real ili Barca.

Chelzi se dokopo lige sampiona nekako naravno sa ruskim parama ali to nemenja cinjenicu da je istorija stvorena i da London glavni grad Engleske napokon ima LS...da li ih ovo cini Chelzi vecim klubom od Arsenala?
Mislim ne,ali stvarno je pitanje tesko.....emotivno mislim,Arsenal je istoriski pojam za Chelzi,ali kad covek emotivno misli tad i gresi.Ali kao sto si sam rekao, para danas radi sve.:sad2:

Potpuno se slazem sa tobom, trofeji i fudbalske legende koje su cinile klub govore u prilog o velicini istog ... dok naravno i broj navijaca ima svoju ulogu. Zanimljivo je da u Italiji Juventus ima vise navijaca nego Inter i Milan zajedno. :D

Tacno ali Juve je takodje i najomrazeniji klub u Italiji. A ako gledamo globalno, Milan ima mnogo vise navijaca po belom svetu i od Juvea i od Intera. Naravno uz uspehe idu i navijaci, Milan trenutno stagnira sa rezultatima tako da stagnira i sa prilivom simpatizera.

Koji su kriterijumi za najveci klub na svetu sinoc sam sa ortakom imo raspravu kako po fudbalskim parametrima Manchester Unied nikako nemoze biti veci klub od AC Milana...Njegov argument je bio 'broj navijaca world wide' i jer je Manchester uvek pristuan u medijima...sto po meni samo govori u kakavom dobu zivimo a ne o realnoj velici gde onda Ajax 4 lige sampiona 'fudbalska revolucija - totalni fudbal' svi ti asovi gde je Boka koja isto ima neverovatan broj trofeja asova...sta vi misliste??? Po meni su glavni parametri broj trofeja i veliki igraci celokupan doprinos fudbalu mozda previse ignorisem ovaj komercijalni aspekt pa Manchester malo potcenjujem iako je veliki klub svakako sta vi mislite?

Tesko da mogu biti objektivan po ovom pitanju ali pokusacu. Naravno da su rezultati ispred marketinga, to je jedino ispravno. Broj navijaca je takodje bitan ali Milan ne manjka ni sa tim jer su uspesi i broj navijaca proporcionalni a uspeha je bilo...i bice nadam se :mrgreen:

Moja tabela bi izgledala ovako:

1.Real (mrzim ih, mislim da su namestili pola titula al nemam dokaze :lol: )
2. Milan
3. Barsa (mislim da trenutno gledamo najbolji tim ikada)
4. Bajern
5. Juve (rekorder po broju izgubljenih finala LS, inace su mogli lagano u top3 iako ih mrzim)
6. Mancester, Liverpul, Ajax, Inter...tesko je napraviti neki redosled izmedju njih

Tacno ali Juve je takodje i najomrazeniji klub u Italiji. A ako gledamo globalno, Milan ima mnogo vise navijaca po belom svetu i od Juvea i od Intera. Naravno uz uspehe idu i navijaci, Milan trenutno stagnira sa rezultatima tako da stagnira i sa prilivom simpatizera.

Juve je jedini pravi sveitalijanski klub koji ima mnogo navijača u svim italijanskim regionima... imaju i Inter, Milan, Roma i Napoli, ali dosta manje i oni više predstavljaju regionalne klubove...

Back