NAJVECE GRESKE HITLERA ?

Sa vojnog stanovista, Hitler je napravio gresku sto je krenuo u rat a da pritom nije imao razvijen koncept teskog bombardera, npr. da to bude pandan "Lankasteru". Takodje je trebao da u formacijsko oruzje uvede automatsko oruzje i poluatomatsko a izbaci puske sa obrtnocepnim sistemom rada zatvaraca kao sto je to bila MAUSER 98 K. Znam da je kasnije nemacka vojska uvela GEWEHR 43 (poluatomatsku pusku) kao i MP-44 pored vec postojecih smajsera i bergmana ali je gro nemaca duzio mauzerke, dakle, bilo je manje automatskog oruzja. Zatim je mozda trebao da rarzvije i nosace aviona koji bi bili podrska brodovima na sev.atlantiku kao sto su npr. Bizmark i Tirpic, a svi znamo kakva je sudbina zadesila ova dva broda jer im je samo malo falilo pa da budu sacuvani od potapanja (mislim na BIzmark) dok Tirpic nije smeo da isplovi iz norveskih fjordova. Zatim je trebao da poslusa Donica da koristi podmornicku flotu za ofanzivna dejstva a ne za defanzivna. Trebao je u startu da ima tenkove poput pantera i leoparda a ne sve to kasnije da razvija. Trebao je da poslusa konstruktore ME-262 da to bude lovac a ne bombarder kako je Hitler trazio. Ah da, on je cak zabranio da se i automatska puska MP-44 proizvodi ali su je mimo n jegovog znanja proizvodili. Naravno, Rusiju nije trebao da napada. Da je samo sacekao pet godina, ja mislim da Nemacku ne bi mogli da poraze. Po meni, nije trebao da ide ni u Sev.Afriku. Da je zauzeo Englesku, Irska bi se stavila na njegovu stranu sigurno, tako da bi Atlantik bio njegov i gotovo bi bilo nemoguce saveznicima da ga poraze. Prvo bi morali da oslobadjaju "ostrvo" pa tek onda da se iskrcaju u Normandiji. Ovo su neka moja razmisljanja kao laika a ne skolovanog istoricara.

sto se tice elite ne mogu ponavljati ...na pocetku teme sam pojasnio zasto je elita htela rat ...

znas li zasto ga je cercil odbio ? zato sto je hitler ,koji je hteo saveznistvo sa englezima ...sazanao za neke 2ge planove GOSPODARA RATA , sam hitler nije bio gospodar rata ...on je bio GOSPODAR KORISNIH BUDALA.
zato je elita postavila cercila jer su znali ,da je igrac na duge staze...sukob izmedju hitlera i engleza je sukob brace i sestara oko podele oceve imovine , iako se vole ...mrze se zbog podele ,tako to gledaj...iako je tesko mnogima da skontaju te igre ..tako je ,kako je...

neces verovati ,ali kolonije kao i svako carstvo kosta para da odrze imperiju ili carstvo...pa nije to ona prica ''mi dosli ..uzeli teritorije i sad ladimo jaja'' ,taj proces je slozen...i zato su digli ruke od kolonija da bi gospodarili evropom , a kad se ponovo osnaze ...kao sto smo MI svedoci ponovo vladaju kolonijama,ali ovog puta ne kao nekada jer se i politika i nacin vodenja rata i politike menja vremenom...

da bi povratio ugled moras napraviti frku ,kad se frka stvori ...moras malo i nesto iz svojih rezervi zrtvovati ,kad zamazes oci da si i ti ''kao'' zrtva u toj frci,onda mozes preci na stvar. a ,to je posaljes ekipu da sredi stvar ,kad sredis stvari tamo negde bivas postovan i slavljen...tako je masi utrljana tigrova mast u oci ,kad su kao ameri i englezi ''oslobodili'' evropu. to se moze desiti i kad dodje do WW3...

donekle se slazemo, ovo sam i ja rekao, sto si sad ti ponovio da ameri i englezi bastine oslobodjenu evropu, ali mislim da su gospodari trenutno SAD cak i englezima (koje je kostala "podela imovine sa bratom",SAD ih je pretekla vojno i ekonomski posle ww2)
cercil igrac na duze staze ? ne znam da li si upucen da je ispushio odmah posle ww2 na reizboru :) . a za ovu foru "ispasti zrtva" si u pravu, ali pobednici takve igre su jevreji a ne englezi.

Poslednja izmena od moderatora:
donekle se slazemo, ovo sam i ja rekao, sto si sad ti ponovio da ameri i englezi bastine oslobodjenu evropu, ali mislim da su gospodari trenutno SAD cak i englezima (koje je kostala "podela imovine sa bratom",SAD ih je pretekla vojno i ekonomski posle ww2)
cercil igrac na duze staze ? ne znam da li si upucen da je ispushio odmah posle ww2 na reizboru :) . a za ovu foru "ispasti zrtva" si u pravu, ali pobednici takve igre su jevreji a ne englezi.

to se nama cini da je tako...vidi SAD jesu dominion u svetu ,ali to se cini preko britanske krune . ne znaci da se za sve pita engleska ,sta SAD smeju , a sta ne ...to je apsurdno . u pitanju je harmonija medju SAD i V.B. koja vlada vec 200 god. i nikad nije prestajala da funkcionise. slikovitije da opisem ...kao 2 brata SAD kao mladji brat i V.B. kao stariji ,koji se vole ,ali gde stariji brat ima malo jacu rec ...iako to tako ne deluje ,ono funkcionise...
znas li da je britanska ,tj engleska kruna najveci POSREDNIK drogama na svetu !? SAD rade svoj teren JUZNA AMERIKA, ali za ceo svet to je engleska.
to sto ameri ubijaju po avganistanu ,iraku, i ovo sto rade ...veruj mi to su recepti koji stizu iz engleske kuhinje ,pa tek onda iz SAD ...

ono sto istorija nije pokazivala ,kao ni dokumentarci jeste da je cercil vladao IZ SENKE jaaako dugo , bio je clan mnogih tajnih i jakih organizacija, i kao takav se postavljao 1vo iz senke a, potom i javno ....to sto mi mislimo da je popusio je ustvari njegova igra povlacenja iz politike . ono sto je on radio jeste da je bio savetnik krace vreme britanske koorporacije koja se bavila vadjenjem dijamanata iz j.afrike ...tu kompaniju je osnovao SESIL ROUDS ...zajedno sa cercilovim dedom z;)....dalje ti ne moram pisati ...zbog te kompanije pobijeno je ili je umrlo preko 2miliona crnaca

tacno ,ali i u engleskoj ima jevreja ...kao i u SAD ...pa cak i u mongoliji ...ima ih i ispod zemlje z:mrgreen:
rokleferi ,rotsildi, vajshaupt...svi oni organizatori tajnih org. ili ucesnika su jevreji ,ako i oni koji nisu jevreji ali su stara garda porodica koje su davno stekle novac i titule preko krvi

Poslednja izmena:
Iskreno mislim da je napad na Sovjetski Savez bio neizbezan,posto se Staljin takodje pripremao da napadne Treci Rajh.Hitlerovi generali su mu govorili da je sada pravi trenutak za invaziju,i da ne treba da ceka jesenje kise i zimu,ali se Istocni front malo oduzio(zbog velikog broja Sovjetske vojske),dosle su velike mecave i Hitlerov napad je propao.Ali mislim da najveca greska u drugom svetskom ratu sa strane sila Osovina bila napad na Pearl Harbor,ovaj akt je primoravao Hitlera da proglasi rat Amerikancima i ponovo otvori zapadni front i posalje veliki broj vojske sa istocnog na zapadni. :)

Evo šta kaže ova vrckalica

Čula sam i da je nekom obdukciom dokazano da je Hitlerova karlica zapravo ženska. Mada ne mogu da potvrdim tačnost.
Možda je to najveća hitlerova greška!

ha ha ha ha

Poslednja izmena:

Back