Kada se sastavlja nova VLada,u bilo kojoj zemlji,najveci je problem izabrati
pravu licnost,za mesto Ministra spoljnih poslova,ili,kako se to mesto u Vladi,zove
u nekim zemljama,Drzavnog Sekretara,za spoljne poslove.
U Vladi Republike Srbije,to mesto zauzima G.Ivica Dacic.On je to tako cenjeno i vazno mesto,dosta profanisao svojimponasanjem,koje po mom misljenju,malo vec nalici
na klovnovsko.Ali ne zelim da analiziram,ni njegov psiholoski profil,ni njegovu ulogu,
koju je imao,kod Slobodana Milosevica.Jedno vreme,on je bio njegova desna ruka,dok nije ocenio njegov brzi silazak sa politicke scene,te je na "brzaka",promenio
politicki "dres".
Svrha ovoga mog napisa je,da mi imamo sjajnog diplomatu od karijere,coveka koji
ima svetsko ponasanje,znalca pet stranih jezika i ogromno diplomatsko iskustvo.
Osim svega toga,ta osoba je veoma cenjena u svetskim diplomatskim krugovima i
pretstavlja gospodina coveka,u najuzem smislu te reci.Taj covek,to je Gospodin
Ivo Vejvoda.Da smo takvog coveka (kakvog retko koja zemlja ima),postavili na tako
odgovorno mesto,kao sto je Ministar spoljnih poslova,u Vladi Republike Srbije,gde
nam kraj bio.Ali nazalost,mi Srbi,kroz celu svoju istoriju,nismo mogli da sagledamo
ko su medju nama najbolji,vec smo kao po pravilu,na najvaznija mesta u drzavnoj
administraciji,postavljali ili mediokritete,ili.......one ispod te crte.
pravu licnost,za mesto Ministra spoljnih poslova,ili,kako se to mesto u Vladi,zove
u nekim zemljama,Drzavnog Sekretara,za spoljne poslove.
U Vladi Republike Srbije,to mesto zauzima G.Ivica Dacic.On je to tako cenjeno i vazno mesto,dosta profanisao svojimponasanjem,koje po mom misljenju,malo vec nalici
na klovnovsko.Ali ne zelim da analiziram,ni njegov psiholoski profil,ni njegovu ulogu,
koju je imao,kod Slobodana Milosevica.Jedno vreme,on je bio njegova desna ruka,dok nije ocenio njegov brzi silazak sa politicke scene,te je na "brzaka",promenio
politicki "dres".
Svrha ovoga mog napisa je,da mi imamo sjajnog diplomatu od karijere,coveka koji
ima svetsko ponasanje,znalca pet stranih jezika i ogromno diplomatsko iskustvo.
Osim svega toga,ta osoba je veoma cenjena u svetskim diplomatskim krugovima i
pretstavlja gospodina coveka,u najuzem smislu te reci.Taj covek,to je Gospodin
Ivo Vejvoda.Da smo takvog coveka (kakvog retko koja zemlja ima),postavili na tako
odgovorno mesto,kao sto je Ministar spoljnih poslova,u Vladi Republike Srbije,gde
nam kraj bio.Ali nazalost,mi Srbi,kroz celu svoju istoriju,nismo mogli da sagledamo
ko su medju nama najbolji,vec smo kao po pravilu,na najvaznija mesta u drzavnoj
administraciji,postavljali ili mediokritete,ili.......one ispod te crte.