NAJVECA NESRECA JE -IMATI NEKOGA KO MNOGO VREDI_A NE UMETI TO PREPOZNATI !!!

Kada se sastavlja nova VLada,u bilo kojoj zemlji,najveci je problem izabrati
pravu licnost,za mesto Ministra spoljnih poslova,ili,kako se to mesto u Vladi,zove
u nekim zemljama,Drzavnog Sekretara,za spoljne poslove.

U Vladi Republike Srbije,to mesto zauzima G.Ivica Dacic.On je to tako cenjeno i vazno mesto,dosta profanisao svojimponasanjem,koje po mom misljenju,malo vec nalici
na klovnovsko.Ali ne zelim da analiziram,ni njegov psiholoski profil,ni njegovu ulogu,
koju je imao,kod Slobodana Milosevica.Jedno vreme,on je bio njegova desna ruka,dok nije ocenio njegov brzi silazak sa politicke scene,te je na "brzaka",promenio
politicki "dres".

Svrha ovoga mog napisa je,da mi imamo sjajnog diplomatu od karijere,coveka koji
ima svetsko ponasanje,znalca pet stranih jezika i ogromno diplomatsko iskustvo.
Osim svega toga,ta osoba je veoma cenjena u svetskim diplomatskim krugovima i
pretstavlja gospodina coveka,u najuzem smislu te reci.Taj covek,to je Gospodin
Ivo Vejvoda.Da smo takvog coveka (kakvog retko koja zemlja ima),postavili na tako
odgovorno mesto,kao sto je Ministar spoljnih poslova,u Vladi Republike Srbije,gde
nam kraj bio.Ali nazalost,mi Srbi,kroz celu svoju istoriju,nismo mogli da sagledamo
ko su medju nama najbolji,vec smo kao po pravilu,na najvaznija mesta u drzavnoj
administraciji,postavljali ili mediokritete,ili.......one ispod te crte.:dash:

Neznam Lorde, jesil mislio na ovog baju , iz komunjarske epohe - pa on je upokojen , rekao bih podavno .......evo koga izguglah pod tim imenom i prezimenom :Иво Вејвода (Карловац, 13. новембар 1911Београд, 1. децембар 1991), учесник Шпанског грађанског рата и Народноослободилачке борбе и друштвено-политички радник СФР Југославије.
После ослобођења Југославије, налазио се на разним одговорним друштвено-политичким функцијама. Био је први послератни директор и главни уредник Танјуга (1944—1947); амбасадор СФРЈ у Бразилу (1952—1955), Чехословачкој (19551956), Уједињеном Краљевству (19561960), Италији (19621967), Француској (19671971) и помоћник државног секретара за иностране послове, члан Савета федерације и др. Имао је чин пуковника ЈНА у резерви, а повремено се бавио и новинарско-публицистичким радом.Умро је 1. децембра 1991. године у Београду и сахрањен је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу. Његова прва супруга чехиња Вера Вејвода (19151941), с којом се упознао у Прагу, током студија, такође је била учесница Шпанског грађанског рата и Народноослободилачке борбе, а погинула је 20. октобра 1941. године у борби с Италијанима у Горском котару. После рата у другом браку је добио сина Горана Вејводу, који је познати музичар. Његова рођена сестра Вера Вејвода је такође била учесница Народноослободилачког рата.
Носилац је Партизанске споменице 1941. и других југословенских одликовања, међу којима су Орден братства и јединства и Орден партизанске звезде.

Биографија - Рођен је 13. новембра 1911. године у Карловцу. После завршене основне школе и гимназије, 1930. године је отишао у Праг, где је завршио Високу техничку школу. Члан Комунистичке партије Југославије је од 1933. године, а због револуционарног рада је више пута био хапшен и прогањан.Заједно са групом југословенских студената, међу којима су били: Ратко Павловић Ћићко, Бранко Крсмановић, Вељко Влаховић, Лазар Удовички, Мирко Ковачевић, Марко Спахић, Иван Турк, Лазар Латиновић, Ахмет Фетахагић и други, јануара 1937. године, отишао је у Шпанију где се у редовима Интернационалних бригада борио за одбрану Шпанске републике и против фашизма.Фебруара 1939. године, после пада Барселоне и пораза Шпанске републике, заједно са другим борцима Интернационалних бригада, одлази у Француску. Током боравка у Француској налазио се у концентрационим логорима Сен Сипријен и Гирс. Крајем 1940. године, успео је да побегне из логора и врати се у Краљевину Југославију.Учесник Народноослободилачке борбе је од 1941. године. Током рата био је на дужностима: политичког комесара Приморско-горанског партизанског одреда ; политичког комесара Групе приморско-горанских партизанских одреда ; политичког комесара Пете оперативне зоне ; шефа Пропагандног одељења Главног штаба НОВ и ПО Хрватске ; члана Пропагандног одељења ЗАВНО Хрватске

...a da je guglanje dobar posao , možda pokazuje i ovaj tekst :
"
U nekoliko predratnih godina, Berić je u Sarajevu, Dubrovniku i Beogradu razgovarao sa španjolskim borcem, partizanom i jugoslavenskim diplomatom Ivom Vejvodom. Taj veliki, biografski intervju narastao je do knjige, koja, međutim, nije bila objavljena, jer se zaratilo, a Berić nipošto nije lak i nagodan čovjek, e da bi tiskao polufabrikate po sumnjivim edicijama. Njemu vrijeme ne znači previše, može on čekati i dvadeset godina, prije nego što objavi svoje djelo. Na kraju, u godinama sloma hrvatskog nakladništva, kada se ozbiljne knjige, uglavnom, ne pojavljuju, niti se o njima govori i piše, Gojko Berić pustio je svoju knjigu, pod naslovom “Zbogom XX. stoljeće”, i nešto sitnijim slovima: “sjećanja Ive Vejvode”, da ju objavi zagrebački Profil, uz izvanredni i vrlo instruktivni predgovor Tvrtka Jakovine. Na naslovnici je portretna ilustracija francuskoga strip crtača Enkija Bilala.
Vejvoda je po ocu bio Čeh, po majci Hrvat, rodom iz Karlovca. Opisujući svoje političko formiranje, ističe presudan značaj jedne – knjižare. “Volio sam da idem u Goldsteinovu knjižaru, veliku, sa širokim izborom literature, koja se nalazila u centru Karlovca. Njen vlasnik, Ivo Goldstein, tuzlanski đak i bečki student, bio je blizak komunistima i držao je u svojoj knjižari sva izdanja lijevo orijentiranih pisaca koja su štampana u Jugoslaviji. Slučaj je htio da nas ustaše, odmah po preuzimanju vlasti, prve uhapse i strpaju u istu ćeliju, njega kao Jevrejina, a mene kao komunistu. Bio sam uhapšen 13. aprila 1941. godine, za vrijeme ručka, na uskrsnu nedjelju, zajedno sa još nekoliko karlovačkih Jevreja, Srba i komunista. Goldstein je uskoro odveden u Jadovno i ubijen, kao jedna od prvih žrtava ustaškog terora u Karlovcu.”

Iako nije bio umjetnik, niti se profesionalno bavio kulturom i književnošću, Ivo Vejvoda je, u najvećoj mjeri, ostao vjeran idealima Goldsteinove knjižare. Bio je silno obrazovan i načitan diplomat, upoznao je najveće umove poslijeratne Europe, pisce, slikare, filmske redatelje, koji su, naravno, bili odreda ljevičari ili čak komunisti. Drugovao je s Krležom još prije Drugoga svjetskog rata – upoznali su se tako što mu je ovaj poslao pismo u kojem je hvalio neku njegovu filmsku kritiku i pozivao ga na suradnju u časopisu Danas – bio je prijatelj s Ivom Andrićem, ali i s Dobricom Ćosićem, s kojim se, međutim, vrlo radikalno razišao: “Bili smo zaista veliki prijatelji. Dobricu sam volio kao brata onda kada je bio nerazdvojiv od Oskara Daviča i Marka Ristića.. Nisam mogao ni pomisliti da će jednog dana Dobrica Ćosić zaigrati takvo fašistoidno kolo. Nedavno je izjavio da je Tito dao Hrvatima Istru…” Govorio je tako Vejvoda u vrijeme kada se raspadala država, a s državom, eto, i doživotna prijateljstva. Umro je 1. prosinca 1991, tačno na sedamdeset treći rođendan one prve, kraljevinske, Jugoslavije."

"Ali među likovima ove uzbudljive knjige, čiju radnju Gojko Berić vodi sigurno i čvrsto, kao da je riječ o romanu a ne o životu, najzanimljiviji je, ipak, onaj koji s umjetnošću i kulturom, pa ni s diplomacijom, nije imao nikakve veze. To je Mustafa Golubić, sovjetski obavještajac, europski ilegalac, navodni Kominternin atentator, i jedna od najzagonetnijih figura našega dvadesetog stoljeća. Kao praški student i vlasnik čehoslovačkog pasoša, Ivo Vejvoda je po partijskome zadatku bio dodijeljen upravo Mustafi Golubiću. Godinama je za njega radio, prenosio ilegalnu poštu u Jugoslaviju, i upoznao ga, vjerojatno, bolje nego itko od suvremenika, ne računajući, možda, druge obavještajce, konspirativce i atentatore. Ali kako to već biva, Vejvoda je ostao opčinjen Golubićem, prema njemu nije mogao, a možda ni htio, uspostaviti distancu, kakvu je, recimo, imao i kada je Beriću govorio o Titu ili De Gauleu. Ovako on o Mustafi: “Rijetko stamen karakter, fanatično odan revoluciji. Mustafa je bio ljudski osjećajan, nostalgičan i sentimentalan. Ponekad bi tiho zapjevušio neku savdalinku. Čeznuo je i bolovao za Bosnom, koja je za njega bila neki daleki raj na zemlji.” I na kraju: “Sa svojim neodoljivim blagim smiješkom na licu, oprostio se od mene.
http://www.jergovic.com/subotnja-matineja/ivo-vejvoda-vijek-sjecanja/

...e sve sam ovo nabačio zbog ovog Mustafe , veliko srbina , koji je pobio silne srpske komuniste u četvrtoj deceniji XX veka i očistio Tići - austrougarsko ruskom višestrukom špijunu put , da iz hrvatske preuzme komunističku partiju kraljevine jugoslavije i sa ustašama otpočne bitku protiv "srpskog hegemonističkog imperijalizma" .....
http://www.novinar.de/wp-content/uploads/2009/07/sporazumustasaikomunistlt2.jpg
http://www.novinar.de/2009/07/26/sporazum-ustasa-i-komunista-iz-1935-godine.html
...na ovo ukazujem zarad isticanja ljudskosti svih onih koji ljube znamenite komuniste , koji su služili atentatoru teroristi Mustafi....
...ako ima ljudi koji u borbi za slobodu svog naroda , ubijaju taj narod mučki iz zasede , kao što rade na današnji dan mudžahedini , onda treba da znaju da je Mustafa njihova predhodnica...taj veliki prijatelj ruskih komunista , mučki je ubio između dve i tri hiljade nedužnih građana smederevske nahije u II S.R. , digavši vojno nemačko skladište u vazduh u trenutku kad je u železničku stanicu ulazio voz ( stanica je bila , pa i ostala , pored tvrđave u kojoj su nemci lagerovali eksplozivna sredstva kao u vojno skladište za južnu evropu)...
....kažu da je Mustafu lično tito predao nemcima ( bojeći se za sebe ) , koga su nemci mučili i streljali zbog terorističke bombaške akcije u smederevskoj tvrđavi....
...prva Tićina ženska , bila je verni atentatorski saradnik Mustafe....

......bezveze , danas ne možeš ništa da našminkaš i izmuljačiš zbog ovog neta....ebiga Lorde , dosta su nas hrvati , obrezani i slični internacionalci i kosmopoliti masakrirali i pljačkali...sad je red na prekodrinaše koji ne kriju identitet , mentalni sklop - a recikliraju se non stop !

123loncar;bt271166:
"Ali među likovima ove uzbudljive knjige, čiju radnju Gojko Berić vodi sigurno i čvrsto, kao da je riječ o romanu a ne o životu, najzanimljiviji je, ipak, onaj koji s umjetnošću i kulturom, pa ni s diplomacijom, nije imao nikakve veze. To je Mustafa Golubić, sovjetski obavještajac, europski ilegalac, navodni Kominternin atentator, i jedna od najzagonetnijih figura našega dvadesetog stoljeća. Kao praški student i vlasnik čehoslovačkog pasoša, Ivo Vejvoda je po partijskome zadatku bio dodijeljen upravo Mustafi Golubiću. Godinama je za njega radio, prenosio ilegalnu poštu u Jugoslaviju, i upoznao ga, vjerojatno, bolje nego itko od suvremenika, ne računajući, možda, druge obavještajce, konspirativce i atentatore. Ali kako to već biva, Vejvoda je ostao opčinjen Golubićem, prema njemu nije mogao, a možda ni htio, uspostaviti distancu, kakvu je, recimo, imao i kada je Beriću govorio o Titu ili De Gauleu. Ovako on o Mustafi: “Rijetko stamen karakter, fanatično odan revoluciji. Mustafa je bio ljudski osjećajan, nostalgičan i sentimentalan. Ponekad bi tiho zapjevušio neku savdalinku. Čeznuo je i bolovao za Bosnom, koja je za njega bila neki daleki raj na zemlji.” I na kraju: “Sa svojim neodoljivim blagim smiješkom na licu, oprostio se od mene.
http://www.jergovic.com/subotnja-matineja/ivo-vejvoda-vijek-sjecanja/

...e sve sam ovo nabačio zbog ovog Mustafe , veliko srbina , koji je pobio silne srpske komuniste u četvrtoj deceniji XX veka i očistio Tići - austrougarsko ruskom višestrukom špijunu put , da iz hrvatske preuzme komunističku partiju kraljevine jugoslavije i sa ustašama otpočne bitku protiv "srpskog hegemonističkog imperijalizma" .....
http://www.novinar.de/wp-content/uploads/2009/07/sporazumustasaikomunistlt2.jpg
http://www.novinar.de/2009/07/26/sporazum-ustasa-i-komunista-iz-1935-godine.html
...na ovo ukazujem zarad isticanja ljudskosti svih onih koji ljube znamenite komuniste , koji su služili atentatoru teroristi Mustafi....
...ako ima ljudi koji u borbi za slobodu svog naroda , ubijaju taj narod mučki iz zasede , kao što rade na današnji dan mudžahedini , onda treba da znaju da je Mustafa njihova predhodnica...taj veliki prijatelj ruskih komunista , mučki je ubio između dve i tri hiljade nedužnih građana smederevske nahije u II S.R. , digavši vojno nemačko skladište u vazduh u trenutku kad je u železničku stanicu ulazio voz ( stanica je bila , pa i ostala , pored tvrđave u kojoj su nemci lagerovali eksplozivna sredstva kao u vojno skladište za južnu evropu)...
....kažu da je Mustafu lično tito predao nemcima ( bojeći se za sebe ) , koga su nemci mučili i streljali zbog terorističke bombaške akcije u smederevskoj tvrđavi....
...prva Tićina ženska , bila je verni atentatorski saradnik Mustafe....

......bezveze , danas ne možeš ništa da našminkaš i izmuljačiš zbog ovog neta....ebiga Lorde , dosta su nas hrvati , obrezani i slični internacionalci i kosmopoliti masakrirali i pljačkali...sad je red na prekodrinaše koji ne kriju identitet , mentalni sklop - a recikliraju se non stop !
:ok::kpozdrav:

Gospodin o kome sam pisao,zove se Ivo Vejvoda,poreklom je iz diplomatske porodice.On je sada funkcioner u
nekom vrlo vaznom politickom telu,Evropske Unije.Nemojmo vise ko boga te molim,pisati o tim medjunacionalnim
hebacinama,koje su bile i bitisale.Pocni da razmisljas u sadsnjem vremenu.Ako stalno budemo sipali so,na stare rane,
bicemo ko neke lude babe,koje se godinama svadjaju sa cije je vocke,pala jabuka u cije dvoriste.

Dragi moj Loncar.Ja tebe veoma cenim,ali mnogo si brate ophrvan istorijom od Pontija do Pilata.Sta je bilo,bilo je.
Idemo napred.Nemoj se stalno vracatiu svojim napisima,sto godina unazad.Pa sta ,turci su bili u Srbiji 4OO godina.
Dali to znaci,da mi danas,ne treba tamo da idemo na letovanje.???? Dali to znaci,da u najlepsu zemlju u Evropi,
sa najlepsom obalom na svetu,da mi ne treba da letujemo u Hrvatskoj.??? Za mene su Porec,Rovinj,Brele,Makarska
letovalista iz snova.Dosta je bre prijatelju Loncar,sa tim mrznjama.Neznam dali ti je poznato.Mrznja,radja mrznju.
A sve to,utice na nervni i psihicki aparat svakoga coveka.Pustimo mrznju.Nek zivi ljubav,nek bratu bude brat,i da
nikada vise NE BUDE RAT.!!!

...odkad to srećo Lordovska , istina raspiruje mržnju ...odkad to manipulacije , obmane , laži , prevare i zločini šire ljubav....odkad to zaborav nudi svetlu i mudru budućnost....prvo treba da znaš da : manipulacije , obmane , laži , prevare i zločini nemaju nacionalni identitet , nisu ekskluzivnost nasledna po DNK liniji , pa su stoga produkt ništaka ...takovima se nekad oduzimalo državljanstvo , porodično obeležje , pa sudilo kao neljudima zverskim...stoka ovaj Mustafa i njegovi sledbenici - trabanti , nemaju nacionalno i familijarno obeležje.....
...a to što ti bežiš u zaborav , to je problem tvog karaktera , njegovih intelektualnih potencijala , i crne kutije tvog pamćenja....svako ima taj problem...no retki koji krenu putem istine prevaziđu ga !

...ja lično nemam problema sa hrvatima , pa ni turcima....dosta sam sa tim ljudima pokusao dobrih čorbi , pojeo krasnog pečenja , popio lepih rakijčina i prekrasnih vina....
...ali iz bezbedonosnih razloga čuvam se ustaškog patriotizma , karađorđevićkog internacionalnog jugoslovenstva , četničkog otadžbinskog četovanja , komunjarskog bratstva jedinstva , ljotićevanja , nedićevanja , mudžahedinovanja , janičarenja , balijanja i naravno mudrosti iz atinske srpštine...one ostale kokošare i jajare da ne pominjem ali i njih se čuvam....

.....kažu ko se čuva i bog ga čuva..
...zahvaljujući ovim bezbedonosnim merama , pripadam grupi porodičnih muškaraca , koji imaju šanse da umru u dubokoj starosti , u svojoj kući , na svom ognjištu koje je starije od ove austrougarske pismenice , koju eneke patriote izkurajaše , opet sa namerom da se zaboravi prošlost....

..a pošto je taj Ivo Vejvoda , neki drugi , a ne ovaj Mustafin potrčko koga sam izguglao , davaj malo više podataka o toj porodici , da kako se ono kaže konju izguglamo zube...da vidimo kakva je to iver i od koje klade je istesana...ovako , nevredi....hvališ praznom pričom i zamagljuješ stvar tamo nekom zabrinutošću za budućnost ---jeli , gde će mo dupe usrano da ladimo od milenijumskih gluposti zasnovanih na krvožednim lažima ....

...baš sam nameran da se argumentovano izvinim čoveku , što googl ne piše o njemu nišata !

123loncar;bt271187:
...odkad to srećo Lordovska , istina raspiruje mržnju ...odkad to manipulacije , obmane , laži , prevare i zločini šire ljubav....odkad to zaborav nudi svetlu i mudru budućnost....prvo treba da znaš da : manipulacije , obmane , laži , prevare i zločini nemaju nacionalni identitet , nisu ekskluzivnost nasledna po DNK liniji , pa su stoga produkt ništaka ...takovima se nekad oduzimalo državljanstvo , porodično obeležje , pa sudilo kao neljudima zverskim...stoka ovaj Mustafa i njegovi sledbenici - trabanti , nemaju nacionalno i familijarno obeležje.....
...a to što ti bežiš u zaborav , to je problem tvog karaktera , njegovih intelektualnih potencijala , i crne kutije tvog pamćenja....svako ima taj problem...no retki koji krenu putem istine prevaziđu ga !

...ja lično nemam problema sa hrvatima , pa ni turcima....dosta sam sa tim ljudima pokusao dobrih čorbi , pojeo krasnog pečenja , popio lepih rakijčina i prekrasnih vina....
...ali iz bezbedonosnih razloga čuvam se ustaškog patriotizma , karađorđevićkog internacionalnog jugoslovenstva , četničkog otadžbinskog četovanja , komunjarskog bratstva jedinstva , ljotićevanja , nedićevanja , mudžahedinovanja , janičarenja , balijanja i naravno mudrosti iz atinske srpštine...one ostale kokošare i jajare da ne pominjem ali i njih se čuvam....

.....kažu ko se čuva i bog ga čuva..
...zahvaljujući ovim bezbedonosnim merama , pripadam grupi porodičnih muškaraca , koji imaju šanse da umru u dubokoj starosti , u svojoj kući , na svom ognjištu koje je starije od ove austrougarske pismenice , koju eneke patriote izkurajaše , opet sa namerom da se zaboravi prošlost....

..a pošto je taj Ivo Vejvoda , neki drugi , a ne ovaj Mustafin potrčko koga sam izguglao , davaj malo više podataka o toj porodici , da kako se ono kaže konju izguglamo zube...da vidimo kakva je to iver i od koje klade je istesana...ovako , nevredi....hvališ praznom pričom i zamagljuješ stvar tamo nekom zabrinutošću za budućnost ---jeli , gde će mo dupe usrano da ladimo od milenijumskih gluposti zasnovanih na krvožednim lažima ....

...baš sam nameran da se argumentovano izvinim čoveku , što googl ne piše o njemu nišata !
:ok:...

....pošto se ne oglašavaš Lorde , drgi prijatelju ja uzeh malo da pogledam po onoj bibliskoj koja kaže dobro drvo daje dobre plodove , a loše pak drvo daje loše plodove...sledstveno tome , dobar čovek daje svojoj deci lepo vaspitanje , dok loš čovek loše vaspitanuje , kao što zlotvor ili pak parazit , vaspitava decu svoju zu razbojničkom duhu ...elem , reših da pogledam koga to važnog ima onaj mustaficirani Ivo Vejvoda.....a ovo mustaficirani , kazuje da je ovaj Ivo Vejvoda bio bliski saradnik mustafin , kurir i član čuvene likvidacione petorke , koja je harala balkanom , te bila grđa od svake fašistitčke kaznene ekspedicije...oću reći nije Ivo bogzna kakvo drvo , čak ne može se reći ni da je loše , jerbo se kretalo u krugu ljudi koji su vršili genocid nad sopstvenim narodom , po mogućstvu srpskom - kako bi se ispoštovao sporazum ********* sa ustašama , sklopljen pred rat , a potvređen za vreme rata....
....ivo vejvoda , čuveni , ima živog sina Ivana....i o tom beogradskom intelektualcu čuvenog kruga dvojke , može se svašta izguglati....no za mene je bitno ono što rekoh na početku , biblijsko mudrijanje , ako tako može se reći....oću reći šta meni smeta kod tih francuskih đaka koji su savetovali jednog nemačkog đaka , kad mu dosmanlijske promene dadoše predsedničku vladarsku vlast....ovaj nemački đak , kao i njegov savetnik Ivan , školovao se u inostranstvo kao što dolikuje svakom sinu oznaškog diplomate , koji je sklonjen u diplomatiju , ječke narod da zaboravi posleratne masovne grobnice...oću da kažem , da sve naše partizanske diplomate , radile su za oznu , pa su u posleratnom periodu mačcice sklonjeni što u diplomatiju , što u inostrane čkole - da zemlja upije krv...tako je i otac Tadić , sarajevski oznaški oficir , čkolovo se kod francuza , kao i mustafin trabant , hrvatsko ustaški dron...
...a ovo sve pisah , da podvučem veliku revolucionarnu odluku , posleoktobarskih oznaških sinova : podvučimo crtu !
....đinđićevci i vejvodići podvlačili su crtu u oktobru 2000 . na zatečeno stanje - a koštunci su zatečeno stanje ozakonili...."Sta je bilo,bilo je. Idemo napred "

.....sva ratno profiterska razbojništa ,utapaju se u zaborav....da , arhivi što popaljeni , što zaključani , istina je utamničena , poštenje ubijeno , čovečnost pretvorena u ništavilo....
...tusmo dragi prijatelju , nadaleko čujni Lorde....."Sta je bilo,bilo je. Idemo napred "

...oću da kažem , da G-din Ivan , sin mu oca Iva , ima kako psiholoških , tako i matrijalnih razloga da se potone u zaborav...zato profesionalno i radi na tome , zadnjih nekoliko decenija ,a i danas ( kao i ranijih godina ) radi kao prvi čovek nevladine organizacije , koju ginansiraju američke bezbednosne agencije , što u milionskim svotama i nije tajna , kao što nije tajna da su i ranije njegove nevladine organizacije bile i soroširane u milionskim iznosima....ovo , mislim na trošenje američke love , može čovek i da zanemari - ali rad , uporan , sistemtski na masovnom zaboravu jučerašnjice u ime budućnosti - e to ne može da se smetne s'uma...ta angloatlanska strategija , da balkanski svet iz svoje svesti istisne čak i potrebu za istinom , dostojanstvom i poštenjem , to ne ide od "visoko intelektualnih kosmopolitsko internacionalnih " elita kruga dvojke....

...koliko je dobar Ivan u sluđivanju sveta , čak i današnji kancelar , reciklirani stiroporski evropejac , hoće ga za savetnika....verovatno je to plus , kod nekih , koji imaju sukob sa interesa sa istinom , čašću , poštenjem i čovekoljubljem .....

...o Ivanu , može se štošta izguglati , no suština je rad na zaboravu - destrukcija u belim rukavicama !

Иван Вејвода рођен 27. децембра 1949. у Београду .

• Виши потпредседник Немачког Маршал фонда (2014-
  • Потпредседник Немачког Маршал фонда (2010-2013)
  • Бивши председник Балканског фонда за демократију, велики пројекат Герман Марсхалл Фунд (2003-2010)
  • Бивши дипломатски саветник премијера Владе Србије , Зорана Ђинђића . и Зоран Живковић (2002-2003)
  • Бивши директор Сорос фондације у Београду (1998-2002)
  • Бивши истраживач (Истраживач), Суссек Европски институт, Университи оф Суссек, УК (1993-1996)
  • Бивши истраживач у Институту за европске студије у Београду (1984-1993)
  • Бивши гостујући професор у европске студије на колеџу Мацалестер , Минесота (1996-97) и на Смит колеџу у Масачусетсу (1997-98)

123loncar;bt271206:
Иван Вејвода рођен 27. децембра 1949. у Београду .

• Виши потпредседник Немачког Маршал фонда (2014-
  • Потпредседник Немачког Маршал фонда (2010-2013)
  • Бивши председник Балканског фонда за демократију, велики пројекат Герман Марсхалл Фунд (2003-2010)
  • Бивши дипломатски саветник премијера Владе Србије , Зорана Ђинђића . и Зоран Живковић (2002-2003)
  • Бивши директор Сорос фондације у Београду (1998-2002)
  • Бивши истраживач (Истраживач), Суссек Европски институт, Университи оф Суссек, УК (1993-1996)
  • Бивши истраживач у Институту за европске студије у Београду (1984-1993)
  • Бивши гостујући професор у европске студије на колеџу Мацалестер , Минесота (1996-97) и на Смит колеџу у Масачусетсу (1997-98)
Stvarno je mnogo bolje kad znamo s kim posla imamo;):lol:

zxy;bt271209:
Stvarno je mnogo bolje kad znamo s kim posla imamo;):lol:

...misliš....otkud onda u monoteizmu za zaređene zaborav prošlosti , oprost za grehe iz prošlosti i davanje novog identiteta - pa onda pravac u misionarenje međ nepoznatim svetom.....
....kad znamo s'kim imamo posla , gubimo veru u budućnost , u dobar ishod te budućnosti...tad vidimo što drugi ne vide , znamo šta drugi neznaju - pa patimo i za druge , i za sebe....verovatno zato i kažu da oni koji znaju mnogo , a čovečni su - časni i pošteni , pate mnogo ....
...verovatno je psihološki mnogo , mnogo lakše , onima koji pate od hroničnog zaborava...ti koji žive samo za trenutak ; oni koji nemaju prošlost , a ne projektuju budućnost , čak nisu ni svesni nje , njima je zaista lako...žive bez savesti , bez identiteta o samo postojanju...sam đavo zna kako je njima ....

123loncar;bt271214:
...misliš....otkud onda u monoteizmu za zaređene zaborav prošlosti , oprost za grehe iz prošlosti i davanje novog identiteta - pa onda pravac u misionarenje međ nepoznatim svetom.....
....kad znamo s'kim imamo posla , gubimo veru u budućnost , u dobar ishod te budućnosti...tad vidimo što drugi ne vide , znamo šta drugi neznaju - pa patimo i za druge , i za sebe....verovatno zato i kažu da oni koji znaju mnogo , a čovečni su - časni i pošteni , pate mnogo ....
...verovatno je psihološki mnogo , mnogo lakše , onima koji pate od hroničnog zaborava...ti koji žive samo za trenutak ; oni koji nemaju prošlost , a ne projektuju budućnost , čak nisu ni svesni nje , njima je zaista lako...žive bez savesti , bez identiteta o samo postojanju...sam đavo zna kako je njima ....
Pa opšte je poznato da je na glupacima carstvo zemaljsko:rotf:i ko umnožava znanje umnožava muku ;)
Ili sam ja nešto pobrkao:confused:

Poslednja izmena:
Dragi moj Loncar.Sam si naveo sta je sve obavljao Gospodin Ivo Vejvoda.Pa to sto si ti napisao,dovoljno ga kvalifikuje,da bude Predsednik Sjedinjenih drzava,a ne Ministar spoljnih poslova,jedne trula banane Srbije.Hvala ti dragi moj Loncar
na tvom "istrazivackim radu,koji si utrosio da osvetlis lik i delo,Gospodina Ive Vejvode.Svaka ti cast.Ja nisam ni znao
u potpunosti,koliko G.Vejvoda vredi,dok ti nisi napisao citavu "disertaciju" o njegovim kvalitetima.
Hvala Ti dragi Prijatelju na ulozenom trudu. Pozdravljam Te.Lord Gledston

...kažu ono što mnogo vredi na đavoljevoj pijaci , na angelskoj nič ne vredi...pa tako recimo ono što vredi na američkoj pijaci svetske politike , na pijaci časnih , poštenih i vrednih ič ne vredi...zato mnogi ljudi ne da zaziru od američkih mudrih glava iz spoljne politike , nego se i gnušaju...a to gnušanje , kod nas je izazvala jevrejka koju smo na neki način spasili od sigurne fašističke ruke smrti , a ona u znak zahvalnosti bombardovala nas - a likvidaciju najboljeg matematičara sveta nazvala pogibijom od prijateljske vatre i uzgrednom štetom....a onaj američki predsednik koji ovakve političare okuplja oko sebe , on je sam đavo sa belim rukavicama...tako je to dragi Lorde...svakako da tvoj kandidat ima sve sociološko genetske kao i moralno karakterne osobenosti koje bi premašile sve američke predsednike...oću reći , na đavoljskoj pijaci je i prekvalifikovan...zato ga ameri drže na ledu , više manje zamrznutog - neaktivnog...pa i njih je strah od takovih....
...zbog ovoga sam stvar malkice izguglao prijatelju...nebih se začudio da imenovani se identifikuje kao pobornik čičine nevinosti - koja je ovih dana sudski utvrđena....no reče klinac , on je sudski dobijo džanu , stvarno...sad je sajber hi-men...ali nevinost je izgubio na fašističko američkoj redaljci pre više od pola veka...no kako bilo , ipak i sajber džana je nešto !

Back