Najveca fudbalska razocaranja - domaca i svetska

Poruka
9.030
Gledah nesto, pa ne videh da ima ovakve teme na kojoj bismo mogli da se prisetimo svih onih fudbalskih imena koja su mogla da budu velika, a iz raznoraznih razloga ostala su mala i zaboravljena. Neki su napravili i nekakve karijere, ali daleko od onoga sto se od njih ocekivalo, shodno potencijalu koji su imali.

Primera radi, juce bas guglah po netu i ispadose mi neki igraci koje sam vec zaboravio, za neke sam morao da se potrudim da bih se setio imena itd.

Primera radi, Arijel Ortega. U vreme kad se pojavio bilo je cak i poredjenja sa Pibeom, a ono nista - prosek. Saviola je slicno prosao, par sezona u Barsi - toplo-hladno i to bi bilo sve od njega.
Slucajno naidjoh i na Abu Dijabija. Secam se, kad je tek zaigrao u Arsenalu, da je bio preslikan Patrik Vijera i stasom i igrom. Sad ga i Bog zaboravio.

Naravno, tu je i niz nasih propalih talenata, valjda je Perica najcuveniji. Zatim i nesrecni Drulic, pa Simon Vukcevic.

Sem igraca, mozemo pomenuti i neke razocaravajuce utakmice i ishode. Na primer, finale Lige Sampiona Milan - Juventus 2003 jedino je finale LS koje sam prestao da gledam posle pola sata igre i nisam odgledao do kraja, mada sam ocekivao takvu utakmicu.

Ili pobeda, opet, Italijana nad Brazilom na SP 1982, koja je proglasena `danom kada je umro fudbal`.
Secam se i razocaravjuce utakmice sa SP 1990 u osmini izmedju Brazila i Argentine, kada se ocekivala ekstra tekma, a ispala ocajno dosadna, a Brazilci neocekivano igrali kao kasapi.

Ivan dela Penja, Ciric iz partizana, i Najdoski posle zvezde, mada i Pancev u Interu nije nista pokazao, a sta tek reci za Piksija....

Ako cemo realno, veci deo te Zvezdine ekipe posle Zvezde nije napravio nista. Pocev od Dike Stojanovica, preko Radinovica i Marovica, pa Sabanadzovica i Belodedica, Najdoskog, Panceva i Binica. Piksi je ipak uradio ogromnu stvar, jednako kao i Rambo Petkovic. U Evropi bi bili upamceni, cak i da su imali vrhunske karijere, jednako kao i gomila drugih. A ovamo su stekli status bogova, narocito Piksi. Nadji, deder, jos nekog fudbalera koji je za zivota dobio bulevar i spomenik u visemilionskom gradu.

@ Djovinko iz Juvea, najavljivan kao novi Roberto Badjo :mrgreen:

Evo ja da pocnem od mog drugara Marka Marina

Frankfurt ga nije hteo jer je bas sitan bio, ostiso u Borusiji Mönchengladbach i tamao nije bio los, cak su rekli da je veliki talenat, zaigra par utakmica u reprezentaciji i sad je navodno u Celsiju, nista ne cujem vise o njemu.

Igra u Sevilji trenutno, a Sevilja se bori za LŠ i odlično gura u LE ove sezone.

Rekoba i Adriano moja dva omiljena fudbalera ;) Od nasih u skorije vreme Gojko Kacar totalno razocarenje za njega sam se mogo zakleti da ce biti igracina kao i za Matica a gde je Matic a gde ovaj...stvarno steta...Gasjkojn svima poznata prica njega nepatim iz najboljih dana ali sam gledo dosta snimaka i Englezi nikad takvog igraca nisu imali tad su s pravom i mogli da se nadaju trofeju sa Gerrardom i Lamaprdom Bekamom nemaju sta traziti...mora ekipa imati jednog takvog vanserijskog igraca...ako oce na krov sveta...svi pricaju da su podbacili na zadnjim turnirima al po meni je to neka njihova realnost...

Sto se tice domacih pre svega rekao bi Dragan Ciric i Perica Ognjenovic , za njih dvojicu se ocekivalo bas da ce da budu igraci svetske klase , takodje rekao bi delimicno i Kezman , od njega sam ocekivao malo zapazeniju reprezrentativnu karijeru i malo duzu karijeru generalno.
Moze se reci i Milos Krasic , U CSKA je stvarno bio fantastican , jedan od najboljih krilnih igraca na svetu , ali od kako je otisao iz CSKA polako mu se gubi trag na fudbalskoj mapi.

Sto se tice stranih igraca , recimo pada mi na pamet Saviola , od koga se ocekivalo da bude novi Batistuta ili Mesi, recimo svakako treba pomenuti i Denilsona koji je svojevremeno za rekordnu sumu presao iz Sao Paula u Betis, ali nije ostvario ni priblizno zapazenu karijeru kakvu su mu predvidjali

A kada govorimo o nekim utakmicama i o fudbalskim razocarenjima generalno ja bi izdvojio :

- neodlazak na Mondijal u Brazil ( ne otici na SP koje se odrzava u zemlji koja je Meka i Medina fudbala je stvarno neprihvatljivo , prosto nakon toga nije vise ni vazno dali cemo se plasirati na naredno EP)

- poraz od Holandije u 1/8 finala na SP u Francuskoj 98-e i onaj gol Davidsa u 90-om minutu (secam se da sam n akon toga danima bio ubijen u pojam)

- onaj sramni poraz od Holandije od 6:1 na EP 2000-e u 1/4 finalu, mislim da je taj poraz definitivno unistio kult nase reprezrentacije i neslavno obelezio kraj jedna zaista odlicne generacije , od tog momenta i mi sami smo prestali sebe da dozivljavamo kao neku fudbalsku silu i na neki nacin reprezrentacija je postala predmet sprdnje.

- Poraz od Australije u Juznoj Africi , iskreno ja nisam ni ocekivao da mi pobedimo Australiju lako i plasiramo se u drugi krug (ocekivao sam veoma tvrdu i neizvesnu utakmicu) , ali posle one pobede nad Nemackom koja je probudila nadu , svakako sam se nadao pobedi protiv Australije , pogotovo sto bi nam to otvorilo vrata maltene do 1/4 finala , mozda cak i 1/2 finala , ali najgore je na kraju bilo kad se ispostavilo i da bi nas cak neresen rezultat odveo dalje , stvarno uzas.

- Poraz Partizana od Petrazalke u kvalifikacijama za LS 2004-e, secam se da je Partizan vec u prvoj utakmici u Bratislavi mogao da da 3,4 komada i da obezbedi ucesce u LS drugu godinu zaredom i mozda da pocne da stvara neki kontinuitet , medjutim i u drugoj utakmici Partizan je dominirao stvarao sanse ali nikako nije uspevao da da taj gol , i na kraju je eliminisan posle penala , zaista bolan poraz.

Sto se tice domacih pre svega rekao bi Dragan Ciric i Perica Ognjenovic , za njih dvojicu se ocekivalo bas da ce da budu igraci svetske klase , takodje rekao bi delimicno i Kezman , od njega sam ocekivao malo zapazeniju reprezrentativnu karijeru i malo duzu karijeru generalno.
Moze se reci i Milos Krasic , U CSKA je stvarno bio fantastican , jedan od najboljih krilnih igraca na svetu , ali od kako je otisao iz CSKA polako mu se gubi trag na fudbalskoj mapi.

Sto se tice stranih igraca , recimo pada mi na pamet Saviola , od koga se ocekivalo da bude novi Batistuta ili Mesi, recimo svakako treba pomenuti i Denilsona koji je svojevremeno za rekordnu sumu presao iz Sao Paula u Betis, ali nije ostvario ni priblizno zapazenu karijeru kakvu su mu predvidjali

A kada govorimo o nekim utakmicama i o fudbalskim razocarenjima generalno ja bi izdvojio :

- neodlazak na Mondijal u Brazil ( ne otici na SP koje se odrzava u zemlji koja je Meka i Medina fudbala je stvarno neprihvatljivo , prosto nakon toga nije vise ni vazno dali cemo se plasirati na naredno EP)

- poraz od Holandije u 1/8 finala na SP u Francuskoj 98-e i onaj gol Davidsa u 90-om minutu (secam se da sam n akon toga danima bio ubijen u pojam)

- onaj sramni poraz od Holandije od 6:1 na EP 2000-e u 1/4 finalu, mislim da je taj poraz definitivno unistio kult nase reprezrentacije i neslavno obelezio kraj jedna zaista odlicne generacije , od tog momenta i mi sami smo prestali sebe da dozivljavamo kao neku fudbalsku silu i na neki nacin reprezrentacija je postala predmet sprdnje.

- Poraz od Australije u Juznoj Africi , iskreno ja nisam ni ocekivao da mi pobedimo Australiju lako i plasiramo se u drugi krug (ocekivao sam veoma tvrdu i neizvesnu utakmicu) , ali posle one pobede nad Nemackom koja je probudila nadu , svakako sam se nadao pobedi protiv Australije , pogotovo sto bi nam to otvorilo vrata maltene do 1/4 finala , mozda cak i 1/2 finala , ali najgore je na kraju bilo kad se ispostavilo i da bi nas cak neresen rezultat odveo dalje , stvarno uzas.

- Poraz Partizana od Petrazalke u kvalifikacijama za LS 2004-e, secam se da je Partizan vec u prvoj utakmici u Bratislavi mogao da da 3,4 komada i da obezbedi ucesce u LS drugu godinu zaredom i mozda da pocne da stvara neki kontinuitet , medjutim i u drugoj utakmici Partizan je dominirao stvarao sanse ali nikako nije uspevao da da taj gol , i na kraju je eliminisan posle penala , zaista bolan poraz.
Kod svih ovih utakmica nisam bio toliko razocaran koliko drugacijih osecanja. Recimo, najvise sam bio razocaran, kada je u pitanju reprezentacija, 1998. remijem sa Svabama, daleko vise nego ovim porazom od Holandije jer sam posle Mijatovicevog penala ocekivao takav krajnji ishod. Posle onih 6:1 protiv Holandije na EP 2000. kada sam bio besan, onih 6:0 protiv Argentine mi nije tesko palo. Navikne se covek. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

vidim da je dosta vas pomenulo Rekobu, mada ne mislim da je on razocarao. Imao je sasvim dobru karijeru, i nekoliko odlicnih seozna u Interu.

Nekako, racunam da ako je igrac imao bar tri-cetiri dobre godine da nije propao i razocarao.

Pa sta je ako nije jako je to malo od njega sto je dao vrhunskom fudbalu...od domacih igraca Bosko Jankovic je imo kapacitet za mnogo ozbiljniju karijeru...i povrede a i njegov los izbor...U Maljorci zapalio i onda ode u Italiju nikad nije trebo napustati Spaniju...Pato trebo da bude novi Sevchenko zablisto i onda povreda za povredom...

Adriano i Rekoba su pomeni definicije protracenog talenta...Adriano je imo svega dve odlicne sezone u karijeri...Rekobina prica je drugacija godinama u Interu al nikad neznas u kakvom je stanju plus sto nije hteo da trenira pa je izmisljo uvek razloge zasto da se izvuce...(popravlja zub pa ga nema nedelju dana na treninzima...)

Nikako se Rekoba ne moze svrstatu u tu kategoriju igraca , ipak on je covek odigrao oko 250 utakmica za Inter i postigao nekih 70-ak golova , odigrao je i nekih 70-ak utakmica za reprezrentaciju , a i sada u 38-oj godini je jos uvek aktivan igrac i igra sasvim dobro.
Tako da o njemu se nikako ne moze govoriti kao o nekom zabusantu ili o nekom kome je nesto promaklo.

Covek ima jednu izuzetnu igracku karijeru koja JOS traje.

Ni Hrvati nisu imali bog zna kakvu ekipu od 2000. pa su opet igrali na više takmičenja nego mi. Stvar je u tome što se kod nas javlja slučaj da pojedini igrač igra fantastično u klupskom polju a prosječno na reprezentativno, nešto kako kod Engleza samo malo drugačije. Doslovno u svakoj generaciji možeš naći nekoliko takvih igrača, ili to da smo dovodili svakakve trenere. Kao recimo slučaj sa Mihajlovićem, došao frajer neku svoju politiku sprovoditi, govori koga neće dovesti. Mogli smo mi proći na ovo svjetsko i to kao vodeći u grupi, ova generacija igrača je fantastična i kao što je rekao ovaj gore konačno imamo kompletnu reprezentaciju. Nisu ni Belgijanci bog zna šta jaki, o Hrvatima da ne pričam koji su na guzove prošli. Ali su ipak prošli, na ovaj ili onaj način i vjeruj da će ostvariti fin rezultat dole. Mi sada moramo polako razmišljati o evropskom prvenstvu na koje moramo proći, a vjerujem da hoćemo.

Ovo za Krasića, on je svoj vrhunac doživio sve do svjetskog prvenstva. Onda je, na našu žalost počeo da opada i opada, a mogao je još mnogo dobrih partija da pruži što u reprezentativnom što u klupskom smislu. Nije jedini što je još gore...

Ova generacija igrača može puno toga da ostvari, uzgred i omladinci igraju fantastično.

- - - - - - - - - -

A dobro ne mislim bukvalno , ipak pojavio se pre njega , ali ocekivalo se da bude u tom rangu i da on bude taj koji ce mozda da ugrozi Maradonu na poziciji najveceg argentinskog igraca svig vremena.

Da je Saviola zablistao kada je trebalo pitanje je šta bi bilo sa Messijem...

Poslednja izmena:
Vicente

96069270_Vincent_212717c.jpg

Back