najtuzhnije "vjenchanje"

paranormalno huh

sele kako ti je bolesna tema

Ovo nije tuzno vec morbidno..

meni je ovo bolesno :sad2:

meni nije grozno videti bezivotno telo, nagledala sam ih se nazalost, nego je sam cin bolestan

Ovo nema veze sa strahom.vec sa necim sto nema smisla.shvatas
Ljubav prema nekome koga izgubis ostaje u tvom srcu, a ne ovako obuci je kao mladu
stavljati prsten i ljubiti ..meni je to morbidno

Malo je ovo malo, bolesno. Ne čin kao čin, nego samo saznanje, da se venčavaš s nekim ko nije živ/a ?!

Ali, me je to podestilo, na drugaricu meni bliske osobe, koja je imala divnog momka, dečka. I sama je bila predivna osoba. Jedno divno stvorenje. Mirna, povučena. I ustanove joj rak. Na sahrani je mladić njen, bio prvi u povorci, nosio njenu sliku bio obučen kao mladoženja, jer su planirali, da se uzmu nakon srednje škole. Ona je imala belu haljinu, nalik na venčanicu, jer je umrla devojkom.

I dan - danas, kada joj vidim sestru, to je jedno pogubljeno čeljade. Nikada se nije oporavila od gubitka sestre. :(

Tuga. :sad2:

:bye:

Lik je bas hardcore, ozbiljan problem.
Nema veze sa tugom, barem meni.

bolestina ebote :sad2:

Daklem, spisak je poduži :)

ah

ja sam uznemirena kolko sam uspjela da prebrojim 3 moderatorke se ovde nalaze na temi:lol::)

imam zeta koji je sveshtenik shta mislish sta je on meni sve naprichao o raznim obichajima ----> kazhe dosao na sahranu kovcheg otvoren mrtvac lezhi u istom tuga jadi i plach i dok on chita pochelo se neshto mrdati u kovchegu neuputjeni su krenuli da vrishte a i njemu nije bilo svedno kad tamo ukuchani mu stavili zhiva petla kao to je kod njih obichaj da se stavi zhiv petao a petao valjda skonto da nema namjeru da ide tamo gde je i mrtvac krenuo.

a u banja luci je za vrijeme rata vishe devojaka bilo sto su verenika ispratili u vjenchanici dakle na dan sahrane su nosile to sto su nabavile za vjenchanje koje nisu dochekali jer je on poginuo a jedni su topirali i to stim da su chak djever i djeverusha doshli u odjetji koja je trebala da sluzhi za vjenchanje

pa ti sad vidi

A za ovo na kraju sam i ja XY puta čuo i da budem iskren, nemam pojma.

Pre svega, njihovi običaji tamo, pa njihov mentalitet. Kod nas se po pravilu ne igramo sa mrtvacem i ne oblačimo ga na sahrani za nešto drugo, nego za sahranu. Mislim, da otuda i kreće sva ova naša priča "bolesno", jer mi poštujemo upokojenje i ne vršimo nikakav drugi obred na telu pokojnika, sem sahrane. Sve ostalo (kremiranje i šta ti ja znam), nisu naši pravi običaji. Ko zna, možda neko nekad bude uveo i ovo u običaje, ali to neće biti pravilan, nego uguran običaj među pravilne.

Daklem, spisak je poduži :)

A za ovo na kraju sam i ja XY puta čuo i da budem iskren, nemam pojma.

Pre svega, njihovi običaji tamo, pa njihov mentalitet. Kod nas se po pravilu ne igramo sa mrtvacem i ne oblačimo ga na sahrani za nešto drugo, nego za sahranu. Mislim, da otuda i kreće sva ova naša priča "bolesno", jer mi poštujemo upokojenje i ne vršimo nikakav drugi obred na telu pokojnika, sem sahrane. Sve ostalo (kremiranje i šta ti ja znam), nisu naši pravi običaji. Ko zna, možda neko nekad bude uveo i ovo u običaje, ali to neće biti pravilan, nego uguran običaj među pravilne.

Gresis kolega.Verovatno nisi cuo za neke od obicaja u centralnoj Srbiji.(Topola,Mladenovac,Pozarevac,Smederevo,Smed.Palanka i okolna sela tih gradova).Tamo su obicaji,narocito kada su sahrane i slicni obredi u pitanju,toliko cudni da cak pomalo prelazi u paganizam.Neznam,uredu da svaki kraj ima svoj neki obicaj i verovanje ali poneke stvari nisu bas normalne.

Sto se same teme tice,meni je ovo ipak vise tuzno i tragicno.Znate,razliciti ljudi razlicito reaguju na odredjene dogadjaje.Smrt voljene osobe,nebitno da li je u pitanju ljubavni partner,dete,roditelj,brat,sestra,prijatelj...moze da ostavi ozbiljne posledice po mentalno zdravlje neke osobe.U svakom slucaju veoma tuzna prica.Mogu samo da kazem - nedaj Boze nikome...

Gresis kolega.Verovatno nisi cuo za neke od obicaja u centralnoj Srbiji.(Topola,Mladenovac,Pozarevac,Smederevo,Smed.Palanka i okolna sela tih gradova).Tamo su obicaji,narocito kada su sahrane i slicni obredi u pitanju,toliko cudni da cak pomalo prelazi u paganizam.Neznam,uredu da svaki kraj ima svoj neki obicaj i verovanje ali poneke stvari nisu bas normalne.

Sto se same teme tice,meni je ovo ipak vise tuzno i tragicno.Znate,razliciti ljudi razlicito reaguju na odredjene dogadjaje.Smrt voljene osobe,nebitno da li je u pitanju ljubavni partner,dete,roditelj,brat,sestra,prijatelj...moze da ostavi ozbiljne posledice po mentalno zdravlje neke osobe.U svakom slucaju veoma tuzna prica.Mogu samo da kazem - nedaj Boze nikome...

Kada sam rekao mi, mislio sam na one, koji pokušavaju biti normalni pravoverni srbi. Oni, kojima je TV i ostala multimedijska armija, pomutila mozak, kao i turski i zapadnjački običaji, neka se zapitaju šta su i ko su.

Back