najstarije pismo na svetu

kvazar12

Primećen član
Poruka
754
prema zvanicnim i opsteprihvacenim saznanjima bilo bi to sumersko pismo. e sad ako bi pojam pisma prosirili na razne vrste znakova i simbola sigrno bi se pronasla i neka starija pisma, pa sad ako znate nesto vise o tome izvolite napisati...:)

Sha vam kazeem , ima neko istovetno pismo uklesano na samo na tri stene u svetu , jedna stena u Jugoslaviji , jedna u Arizoni i jedna u Jemenu.

I koje je to pismo?

- - - - - - - - - -

onda i krst sa ocilima koji se nalazi i na vincanskom pismu ima odredjeno znacenje mozda i na podsvesnom nivou.

Naravno, slicno kao i kukasti krst u Indiji..simbolika i jezik simbola

Najstarije pismo na svetu je Vincansko pismo, stvoreno 4000 godina pre nove ere.

sloveni02.jpg

ovo je jedno moje kvazi teoretisanje, a takodje trenutno sam lenj da bih pisao opsirnije pa cu biti dosta sazet u razmisljanju. mi ljudi smo u stanju da razmisljamo do deste dimenzije i to je granica mogucnosti naseg razumevanja ali ja cu se ovde osvrnuti na sestu dimenziju za koju se smatra da se u njoj nalaze sve sadasnjosti koje se nisu desile, njihove mogucnosti i ona je takodje prva imaginarna dimenzija. ako sada razumete da je sadasnjost mogla da bude drugacija?.. onda ste uspeli da razumete sestu dimenziju. e sad dalje, sigurno se neko pita kakve to veze ima sa pismom ili simbolima..pa mozda nema nikakve a mozda i ima.. uzimajuci u obzir da je covekov ego imaginarna konstrukcija subjekta u kojoj su jezik, pismo i imaginarno kljucni za razumevanje drugih objekata..za sada toliko, samo sam hteo da predocim nacin na koji pokusavam da desifrujem nastanak pisma i koje moze da bude konstruktivno ali i kako to cesto biva destruktivno po ego i psihu..

ovo je jedno moje kvazi teoretisanje, a takodje trenutno sam lenj da bih pisao opsirnije pa cu biti dosta sazet u razmisljanju. mi ljudi smo u stanju da razmisljamo do deste dimenzije i to je granica mogucnosti naseg razumevanja ali ja cu se ovde osvrnuti na sestu dimenziju za koju se smatra da se u njoj nalaze sve sadasnjosti koje se nisu desile, njihove mogucnosti i ona je takodje prva imaginarna dimenzija. ako sada razumete da je sadasnjost mogla da bude drugacija?.. onda ste uspeli da razumete sestu dimenziju. e sad dalje, sigurno se neko pita kakve to veze ima sa pismom ili simbolima..pa mozda nema nikakve a mozda i ima.. uzimajuci u obzir da je covekov ego imaginarna konstrukcija subjekta u kojoj su jezik, pismo i imaginarno kljucni za razumevanje drugih objekata..za sada toliko, samo sam hteo da predocim nacin na koji pokusavam da desifrujem nastanak pisma i koje moze da bude konstruktivno ali i kako to cesto biva destruktivno po ego i psihu..

Pa da vidimo od prve dimenzije do zadnje , desete, sta ima u kojoj i zasta sluzi ?

Pa da vidimo od prve dimenzije do zadnje , desete, sta ima u kojoj i zasta sluzi ?

procitaj poglavlje 'nastanak i sudbina univerzuma' iz 'kratke istorije vremena' od hokinga, koje govori o imaginarnom vremenu i dimenzijama prostor-vremena. hoking i mnogi drugi naucnici smatraju da bi celovita teorija koja opisuje univerzum bila dostupna svim ljudima i sazeta u jednoj jednaci , razumeli bi je svi, razmisli o tome.

Poslednja izmena:
Na to pitanje dali su odgovore Svetislav Bilbija I Radivoje Pešić. Oboje pokojni ali dali su dovoljno elemenata za nastavak istraživanja.
Zadnje ozbiljno istraživanje objavljeno u knjizi Logosni integral jezika Milana Djordjevića.
Milan Đorđević, ako dobro razumem, polazi od stava da je jezik na neki način "zapisan" u genima, što je nebuloza ravna onoj da je fudbalski klub za koga navijamo zapisan u genima.

Budalaštine na kub.

Sa aspekta vremenske hijerahije ove etape izgledaju ovako:

– Kultura Lepenskog Vira od 9500 – 5500 pne. Smatra se jednom od najstarijih kultura Evrope.
– Starčevačka kultura 5300 – 4400, uskoro par zanimljivih podataka i
– Vinčanska kultura 4400 – 3200 o kojoj će takođe biti reči, a ovom prilikom želimo da ovu temu načnemo jednim od njenih najjačih paradoksa – VINČANSKIM PISMOM.

46.png

Aktuelna istorija kaže da je najstarije pismo nastalo u mesopotamini u trećem milenijumi pre nove ere. Da li je vinčansko pismo postojalo još u petom milenijumu?

Pozitivan odgovor bi sigurno tražio pisanje nove istorije, ali put nauke nije odbrana autoriteta i hipoteza, već teorija sa dokazima. Natpisi na obilju arheološkog materijala na lokalitetu Vinča govore da je reč o “pismenima”. Ali retko ko je govorio o pismu. Sve do paleografske analize došlo se do zaključka da se natpisi na artefaktima ne nalaze kao znak svojine, već da je reč o linearnom, dakle slovnom pismu azbučne morfologije. Postulira se pismo sa nekih 70 znakova mnogo pre proto sumerskog pisama. Postoji oko 800 predmeta sa natpisama takozvanog vinčanskog pisma.
Pojava ovih simbola i na okolinim lokalitetima govori da se još u neolitu, dakle mnogo ranije nego što savremena istorija danas uči, postoje artifakti ovog pisma. Upravo vinčansko pismo je kandidat za novu istoriju i to baš na prostoru današnje Srbije. Da li se radi o pradoksu, teoriji zavere ili prikrivanju informacija, tj. da li je etrurski sistem pisma nastao od vinčanskog biće predmet rada naučnika u budućnosti. Rešenje je možda u kompromisu u kojem se navodi da je vinčansko pismo slogovnog karaktera te da je samo poslužilo kao osnova pojavi zvaničnog prvog pisma na Kritu.
http://www.arheo-amateri.rs/2015/08/da-li-je-vincansko-pismo-najstarije-pismo-na-svetu/

Imaš neki problem :think:

Imaš ti. Reaguješ danas na post stariji od mesec dana. :dash:

- - - - - - - - - -

Brinete li o tome šta drugi ljudi misle o vama?

Možda nakon ove mudre priče vaše brige nestanu...

Jedan učitelj bio je potpuno nezainteresovan za to šta drugi misle o njemu.

345345.jpg

Znatiželjni su ga učenici upitali kako je dostigao taj stepen unutarnje slobode.

Učitelj se nasmejao i rekao: “Do svoje dvadesete godine nisam mario šta drugi misle o meni. Nakon svoje dvadesete neprestano sam se brinuo oko toga šta ljudi misle o meni. I onda sam jednog dana, nakon svoje pedesete, shvatio da oni gotovo nikad nisu ni razmišljali o meni.”

Ljudi srbsko pismo je najstarije pismo na sveti ide i do pre 10 000 godina pre Hrista i vise samo sto su ti podaci skriveni od veliih svetskih bogatasa i mocnika: porodica Rootsild, Rokfeler, Soros i dr.Srpski narod je prvi narod koji je postojao na svetu, od nas su nastali svi drugi narodi.Sta vi mislite zasto su najveci svetski naucnici u celokupnoj istoriji bili srbi?
Em smo mi najsposobniji i najpametniji mi imamo kvantni um dok ameri, francuzi, britanci i sve te zapadne drzave imaju matematicki.Meni je mnogo zao sto nema nekoga na vlasti koji se bori za srbstvo, a ne ova bagra i olosi.Procitajte neku knjigu od Dejana Lucica videcete sta sve postoji za sta ne biste ni verovali naravno ne zna se da li je bas sve tacno ali vecina jeste.
Dokaz srpske genijalnosti je Nikola Tesla samo sto su ga ljudi pokrali i prepisali izume na sebe, jos jedan dokaz je boj na Misaru(tu nas je opkolila turska vojska njih je bilo oko 100 000+ , a nas je bilo oko 15 000 tu smo ih debelo potukli )i bitke u I i II svetskom ratu.

Toliko od mene...

Back