Najskuplji filmovi ikad snimljeni?

Nije. Pirati sa Kariba 2. i 3. dio su snimani zajedno, tj. imali su zajednički budžet, kao npr. Gospodari Prstenova, i ne mogu se zato smatrati zasebnim filmskim projektima, već snimanjem serijala. A i ako posmatramo po tim filmovima koji su snimani kao jedan, pa potom razbijeni u više, nastavak Pirata sa Kariba nije ni najskuplju na listi serijala.

Daleko od toga. Budžet za Prohujalo s vihorom se procjenjuje da je koštalo ispod 30 miliona dolara, što je danas čak i prosječno vrlo malo. Svaki holivudski film je npr. prošle godine zaradio više.

...pa nema zarada nikakve veze sa budzetom za snimanje ...ali dobro...tamo pise da mu je budzet onomad bio 3,9 miliona ...ne znam koliko je to danas ...

Vodeni svet je kostao 300 miliona tada i bio je najskuplji svih vremena koliko se ja secam,ne znam koliko mu to izadje sa 10 godina inflacije ...

edit.evo nadjoh na imdb-u

Prior to Titanic (1997), this was the most expensive movie ever produced.

Poslednja izmena:
...pa nema zarada nikakve veze sa budzetom za snimanje ...ali dobro...tamo pise da mu je budzet onomad bio 3,9 miliona ...ne znam koliko je to danas ...

Pardon, koštao. 3.9 miliona je u današnjim nešto preko 29 miliona.

Vodeni svet je kostao 300 miliona tada i bio je najskuplji svih vremena koliko se ja secam,ne znam koliko mu to izadje sa 10 godina inflacije ...

edit.evo nadjoh na imdb-u

Prior to Titanic (1997), this was the most expensive movie ever produced.

Budžet Vodenog svijeta je bio 296 miliona, sa inflacijom. Nije koštao tada 300, već 175 miliona. Međutim, nije najskuplji film ikada snimljen - niti je to Titanik. z;)

Pardon, koštao. 3.9 miliona je u današnjim nešto preko 29 miliona.

Budžet Vodenog svijeta je bio 296 miliona, sa inflacijom. Nije koštao tada 300, već 175 miliona. Međutim, nije najskuplji film ikada snimljen - niti je to Titanik. z;)

Da,da u pravu si...permutovao sam to sa titanikom ...nisam gledao na netu nego izvadio izsecanja posle 10 godina...*** onda ne znam...neki posle titanika onda...mozda Gospodar prstenova ...

...nisam video onaj post gore za Prstenove ...ide mi se da spavam...aj rec ibas me zanima ...ili mi posalji na pp

Poslednja izmena:
Nije. Pirati sa Kariba 2. i 3. dio su snimani zajedno, tj. imali su zajednički budžet, kao npr. Gospodari Prstenova, i ne mogu se zato smatrati zasebnim filmskim projektima, već snimanjem serijala. A i ako posmatramo po tim filmovima koji su snimani kao jedan, pa potom razbijeni u više, nastavak Pirata sa Kariba nije ni najskuplju na listi serijala.

Budzet Pirates of the Caribbean: At World's End je 312 miliona,a budzet Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest je 241miliona i nisu isli zajedno.

Imate ovde sve sa inflacijom:
http://www.chicagonow.com/blogs/les...k-the-15-most-expensive-movies-ever-made.html

Cleopatra (1963) je na trecem mestu kada se uzme u obzir inflacija iako prema nekim podatcima sa inflacijom iznosi 314 miliona i stoga je drugi film u istoriji po skupoci i ako izbacimo aktuelni Avatar onda je Cleopatra prva!

Poslednja izmena:
Evo nadjoh ovo neko sra*nje od liste...mozda je to to

List of most expensive films Rank Movie name Year Production costs in millions (est.)
01 Pirates of the Caribbean: At World's End 2007 $300m[17][4][nb 1]
02 Spider-Man 3 2007 $258m (official[1])
03 Harry Potter and the Half-Blood Prince 2009 $250m[18][19]
04 Avatar 2009 $237m (official[12])
05 The Chronicles of Narnia: Prince Caspian 2008 $225m (official[20])
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

Budzet Pirates of the Caribbean: At World's End je 312 miliona,a budzet Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest je 241miliona i nisu isli zajedno.

Imate ovde sve sa inflacijom:
http://www.chicagonow.com/blogs/les...k-the-15-most-expensive-movies-ever-made.html

Cleopatra (1963) je na trecem mestu kada se uzme u obzir inflacija iako prema nekim podatcima sa inflacijom iznosi 314 miliona i stoga je drugi film u istoriji po skupoci i ako izbacimo aktuelni Avatar onda je Cleopatra prva!

Tako je, Kleopatra je šampion! z:) U današnjim parama, 376 miliona dolara.

Evo jednog pitanja, da vidimo ko zna (pitanje je teško, jer se vjerovatno odgovor teško može pronaći preko pretraživača na mreži). z:)

Koji film mislite da je imao najveći budžet do sada (i koliki)?

Pa,dobro covece nisi moro bas temu da pravis.z:)

Ne znam koji je najskuplji,ali su po meni filmovi koji su najbolji sa tehnicke strane,lotr,Avatar,Blade runner,i fantasticno je dobro uradjena Odiseja 2001,i obozavam tehniku u umatriksu,sve ostalo je nit tamo ni vamo
Evo nadjoh ovo neko sra*nje od liste...mozda je to to

List of most expensive films Rank Movie name Year Production costs in millions (est.)
01 Pirates of the Caribbean: At World's End 2007 $300m[17][4][nb 1]
02 Spider-Man 3 2007 $258m (official[1])
03 Harry Potter and the Half-Blood Prince 2009 $250m[18][19]
04 Avatar 2009 $237m (official[12])
05 The Chronicles of Narnia: Prince Caspian 2008 $225m (official[20])
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

Ako izbacimo Avatar(koji je tu ili greskom ili je jednostavno na pogresnoj poziciji),dobio si listu najgorih filmova prosle decenije.Mada su meni pirati3 uredu,ali mogo bih i bez njih

Poslednja izmena:
Prevodio sam tekst za moj forum pre par godina pa znam :)

1. War and Peace - 1968 - $560,000,000
2. Pirates of the Caribbean: At World’s End - 2007 - $300,000,000
3. Cleopatra - 1963 - $295,000,000
4. Spider-Man 3 - 2007 - $258,000,000
5. Titanic - 1997 - $247,000,000
6. Waterworld - 1995 - $238,089,566.93
7. Terminator 3: Rise of the Machines - 2003 - $216,400,000
8. X-Men: The Last Stand - 2006 - $210,000,000
9. Spider-Man 2 - 2004 - $210,000,000
10. Superman Returns - 2006 - $209,000,000

Ako bi se ignorisala inflacija, sa liste bi ispali "War and Peace", "Cleopatra", "Waterworld", "T3" i "X-Men 3".

U tom slucaju na listu bi usli sledeci naslovi: "Quantum of Solace", "Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest", "King Kong (2005)", "Iron Man" i "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull".

-----------------------------------------------------------------

Ne znam koliko su noviji filmovi kostali, pre svega Avatar

Back