Najprecenjeniji i najpotcenjeniji domaci film

Najprecenjenijih je duga lista Bumerang na prvom mestu zatim Strsljen , Bulevar Revolucije , MARATONCI , Kusturicina ,, remek dela ,, itd . . a najpotcenjeniji definitivno Poslednji krug u Monci pravi muski film za sve macho balkance . sta vi mislite ?

Nekad gledam filmove na netu.A rjedje idem u kino.........
Slazem se sa tobom.Svog sugradjanina Kustu uopste ne razumijem a i ne trudim se.Imam ideju za film o ratu u BiH ali me se cini da je ne bi prihvatio jer nema previse nadrealizma.
Meni su mnogo bolji srpski filmovi do 90-tih.Recimo najbolji mi je Orginal flasifikata.Film ako ne ukazuje na relnost po meni i nije film,izuzev zanra komedije......
Od novijih istakla bih film "Zajedno"........Ovaj novi talas urbanog filma rijetko ubode temu i snimani su po zapadnom maniru a to veze sa nasim zivotima nema.Ili suvise kopiramo zapadnjake ili nepotrebno ocrnjujemo sebe......
Isto misli i dr Milan Brdar.Kaze da je Dusan Kovacevic takodje mnogo pretjerivao sa ocrnjenjem srpskog roda.........

Nemi filmovi sa manje frejma po sekundi kada je lepa fotografija ("fotografija je jedna najznacajnija stvar u filmu." Kjubrik) su posebno dobri.
Karadjordje (1911) je jednostavan lagan film, biografski, sa odlicnom fotografijom (kao sto biva u vecini nemih filmova) i meni je odlican film.
Takvima kao ti verujem ni klasicna muzika nema neku vrednost jer u muzici bubnjevi moraju da udaraju sto na sat i u filmovima stalno neka akcija i da nesto eksplodira na svakih 10 minuta.
Veliko remekdelo je film "Napoleon" (1927).

Poredis babe i zabe, naravno da klasika ima vrednost. Rec je o odnosu starijih i novijih filmova i nacina na koji ih vrednujemo. Kiterijumi se znatno spuste kada ocenjujemo starije filmove pa im lakse damo dobru ocenu bez obzira sto nksu nista specijalno, dok novijim filmovima dajemo slabije ocene iako su neki od njih sasvim ok. To ti je ko kad bi rekao da je Fica bolji od Audija jer eto ima neku sentimentalnu vrednost.

Ja sam gledao nekoliko remekdela od David Griffith-a "Birth of the Nation" remekdelo, Intolerance... ali sam pogledao desetak bezveznih od njega nemih filmova.
Nemi filmovi su meni posebno dobri jer nema reci i fotografija je cesto vrhunska, a nema nista vise u filmu sto volim nego dobra fotografija, tj. dobra rezija.
"Gold Rush" od Chaplina mogu da gledam mnogo puta, sto ne mogu da kazem za mnogo filmova...

Poredis babe i zabe, naravno da klasika ima vrednost. Rec je o odnosu starijih i novijih filmova i nacina na koji ih vrednujemo. Kiterijumi se znatno spuste kada ocenjujemo starije filmove pa im lakse damo dobru ocenu bez obzira sto nksu nista specijalno, dok novijim filmovima dajemo slabije ocene iako su neki od njih sasvim ok. To ti je ko kad bi rekao da je Fica bolji od Audija jer eto ima neku sentimentalnu vrednost.

Ubo si u sustinu samo june to nikako da svari al dobro .. ja kad kazem ljudima da je Miodrag Dragicevic vec sad bolji glumac od Paje Vujisica , Ckalje , Dragana Nikolica , Bate Stojkovica i Bate Zivojinovica i to ne kad su oni bili njegovih godina nego iz najboljih dana ljudi se smeju .. e sad sto on tek treba da snima da se dokazuje i da ostavi trag to je druga stvar al ko je gledo Cizmase zna zasto sve ovo govorim . treba biti realan i ostaviti nostalgiju po strani

- - - - - - - - - -

Najprecenjeniji Mi nismo andjeli, Kako je propao rnr, Lajanje na zvezde, Munje, Bulevar Revolucije... i mnogo drugih...

Najpodcenjeniji Kako su me Ukrali Nemci, Karadjordje (1911) pravo remekdelo; nemi film ali malo ljudi voli neme filmove, ima jos dosta podcenjenih domacih...

Za Mi nismo andjeli se slazem sa tobom . Lajanje na zvezde je meni dobar film a Munje su remek delo jedan od najboljih srpskih filmova ikada

Meni je Karadjordje precenjen. Kada bi se u danasnje vreme snimio neki autobiografski film o Karadjordju, sa svom tehnikom i opremom koju imamo, siguran sam da bi mnogo bolje i kvalitetnije izgledao.

- - - - - - - - - -

Nisam siguran za Dragicevica jer ga nisam mnogo gledao, mada ima dosta novih glumaca od kojih neki od njih komotno mogu da pariraju onoj staroj gardi, ali naravno da nijedan glumac ne moze da pokaze svojw glumacke sposobnosti u filmovima kao sto su "Vlaznost" i "Ime Dobrica, prezime nepoznato", a narocito u nekim od ovih serija koje se pustaju na pinku i prvoj.

Po mom misljenju (kao amaterski filmofil) da bi film bio dobar mora da ima dobru reziju. Po meni Munje, Lajanje na Zvezde i Poslednji Kurug u Monci su losi filmovi, jer rezija ne valja. Nemam nameru da raspravljam ili dokazujem ukus i slicno, ali postoji objektivno dobra i losa rezija.
"Taxi Driver" je odlican film i jedan od mojih omiljenih, jer je Skorsese stvarno odlican reziser. "Five Easy Pieces" je odlican film, i sl.. ponovo rezija vrhunska...
Nasi najbolji filmovi su od Kusturice (mada ima dosta losih, ima par stvarno odlicnih od Kusturice Sjecas li se Doli Bel, Otac na Sluzbenom Putu, Arizona Dream) Zivojin Pavlovica Zaseda,Na Putu za Katangu, Kad Budem Mrtav i Beo...

PORTRETI: ŽIVOJIN PAVLOVIĆ – DEKALOGIJA O MATERIJI I SMRTI

Meni je Karadjordje precenjen. Kada bi se u danasnje vreme snimio neki autobiografski film o Karadjordju, sa svom tehnikom i opremom koju imamo, siguran sam da bi mnogo bolje i kvalitetnije izgledao.

- - - - - - - - - -

Nisam siguran za Dragicevica jer ga nisam mnogo gledao, mada ima dosta novih glumaca od kojih neki od njih komotno mogu da pariraju onoj staroj gardi, ali naravno da nijedan glumac ne moze da pokaze svojw glumacke sposobnosti u filmovima kao sto su "Vlaznost" i "Ime Dobrica, prezime nepoznato", a narocito u nekim od ovih serija koje se pustaju na pinku i prvoj.

Pa evo od mladjih ko mi jos pada na pamet da je bas dobar Mladen Sovilj i Branko Jankovic . sto se tice serija RTS je zaista postao hiperprodukcija svake godine emituje po 6 premijera . a sto vise kvantiteta to vise kvaliteta .. ne znam koliko si ispratio ali ove i sledece godine u bioskope izlazi brdo domacih filmova sa izuzetno jakom podelom kao sto su na primer Apsurdni eksperiment , Cetiri ruze , Juzni vetar , Volja sinovljeva , Zaspanka za vojnike , Kralj Petar prvi u slavu Srbije , Princ Rastko srpski , Pijavice , Savovi , Ajvar , itd . . da ne nabrajam dalje . da li si gledao ovaj novi film Dejana Zecevica Izgrednici meni je sasvim pristojan .. danas sam odgledao po prvi put Ubistvo s predumisljajem nisam ocekivao nista specijalno jer mi se Gorcinov Strsljen nimalo nije dopao ( toliko da sam na pola filma prekinuo kolko me je smorio ) medjutim ovaj film me je bas pozitivno iznenadio mogu reci jedan od boljih iz 90tih godina . Branku Katic nisam gotivio al me je ovde bas odusevila sjajna rola . prva velika uloga pokojnog Glogovca .. bas dobar film

- - - - - - - - - -

Po mom misljenju (kao amaterski filmofil) da bi film bio dobar mora da ima dobru reziju. Po meni Munje, Lajanje na Zvezde i Poslednji Kurug u Monci su losi filmovi, jer rezija ne valja. Nemam nameru da raspravljam ili dokazujem ukus i slicno, ali postoji objektivno dobra i losa rezija.
"Taxi Driver" je odlican film i jedan od mojih omiljenih, jer je Skorsese stvarno odlican reziser. "Five Easy Pieces" je odlican film, i sl.. ponovo rezija vrhunska...
Nasi najbolji filmovi su od Kusturice (mada ima dosta losih, ima par stvarno odlicnih od Kusturice Sjecas li se Doli Bel, Otac na Sluzbenom Putu, Arizona Dream) Zivojin Pavlovica Zaseda,Na Putu za Katangu, Kad Budem Mrtav i Beo...

PORTRETI: ŽIVOJIN PAVLOVIĆ – DEKALOGIJA O MATERIJI I SMRTI

Skorsese je verovatno posle Tarantina najjaci filmadzija u SAD

Tarantino ima dva dobra filma Reservoir Dogs i Pulp Fiction, i segment iz Four Rooms je odlican, posle toga progresivno nagore, i nema dobrog filma.
Skorsese je jedan od najvecih rezisera i snimio je neke od najboljih filmova svih vremena legitimno najbolje filmove prava cinema Ragging Bull, Taxi Driver, Goodfellas, za mene je Skorsese kao Mocart filma.., Tarantino je bio dobar reziser na pocetku karijere i snimio par dobrih filmova i to je to.
Ubistvo s Predumisljajem je odlican film, odlicna uloga Glogovca i to bas na pocetku karijere kad je najbitnije da se glumac dokaze.

Evo jos nekih po meni nekih nasih odlicnih filmova: Zivot je lep, Vec Vidjeno, Bubasinter, Nacionalna Klasa (moj omiljeni, meni najbolji domaci film), Kako su me Ukrali Nemci, Cuvar Plaze u Zimskom Periodu, Ko to Tamo Peva... i jos mnogo...

Tarantino ima dva dobra filma Reservoir Dogs i Pulp Fiction, i segment iz Four Rooms je odlican, posle toga progresivno nagore, i nema dobrog filma.
Skorsese je jedan od najvecih rezisera i snimio je neke od najboljih filmova svih vremena legitimno najbolje filmove prava cinema Ragging Bull, Taxi Driver, Goodfellas, za mene je Skorsese kao Mocart filma.., Tarantino je bio dobar reziser na pocetku karijere i snimio par dobrih filmova i to je to.
Ubistvo s Predumisljajem je odlican film, odlicna uloga Glogovca i to bas na pocetku karijere kad je najbitnije da se glumac dokaze.

Evo jos nekih po meni nekih nasih odlicnih filmova: Zivot je lep, Vec Vidjeno, Bubasinter, Nacionalna Klasa (moj omiljeni, meni najbolji domaci film), Kako su me Ukrali Nemci, Cuvar Plaze u Zimskom Periodu, Ko to Tamo Peva... i jos mnogo...

do sad si srrao a sada si poceo i da jedes... :kafa:

Tarantino nije snimio dobar film od Pulp Fiction, ni osrednje dobar, a kamoli savrsen.
Tarantino zna da snimi scene i napravi film papazjaniju gluposti, to nije filmska umetnost.

- - - - - - - - - -

Nije cudno sto Tarantino voli filmove Rodrigeza i slicne rezisere, koji snimaju gluposti...
Glup film je uvek glup film, danas vecina publike glupe filmove proglasava najboljim.

Back