Najplodnija žena Ugande rodila 44 dece do svoje 40-te godine

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.856
(nešto se misim da započnem serijal kao Marićev Goli Život...)

Marijam Nabatanzi, 40-godišnja žena iz okruga Mukono u Ugandi, proglašena je za najplodniju ženu u afričkoj zemlji nakon što je objavljeno da je rodila 44 dece.

U svom rodnom selu Kabimbiri, u centralnoj Ugandi, Marijam Nabatanzi je poznata kao Nalongo Muzaala Bana (majka bliznakinja koja rađa četvorke) i taj nadimak je dobro zaslužen.
Za 18 godina koliko je provela u trudnoći tokom svog 40-godišnjeg života, žena je rodila šest setova blizanaca, četiri trojke, tri para četvorki, kao i nekoliko pojedinačnih. Od 44 dece koje je donela na ovaj svet, 38 je i danas živo, od kojih većina živi u porodičnoj kući.

Marijam je samohrana majka, i iako izdržava tako veliku porodicu, nekako uspeva da stavi dovoljno hrane na sto za sve.

iz te druge priče koja me je inspirisala za ovu temu:

Nalongo-Gloria-750x422.jpg

„Kada sam ponovo ostala trudna sa blizancima, moj čovek je rekao da je to previše za njega i rekao mi da idem kući“, rekla je Nalongo Glorija u intervjuu. „Tamo gde me je slao, više nisam imala njihove brojeve jer sam došla u Kampalu da radim kao kućna devojka. Rekao mi je da ako ne mogu da rodim jedno dete, on ne može da brine o meni.

Jednog dana, kada je došla kući, žena je shvatila da je njen muž spakovao svoje stvari i otišao. Od tada se nije čula s njim i bori se da brine o svojoj deci. Ipak, ona ne žali ni za čim i polaže svoju veru u Boga.

„Ne žalim što sam rodila svu ovu decu. Znam da ih njihov otac ne voli, ali ne mogu da ih napustim. Uprkos izazovima, nikada neću napustiti svoju decu. Znam da će Bog obezbediti“, rekla je Glorija. „Ja sam patila, ali Bog zna najbolje.”

Back