Najopasnija vrsta pas

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Od svih rasa pasa najvise ujeda je zadao Chau-chau....

Po mom dugogodisnjem iskustvu - najopasniji pas je - rotvajler !

Vrlo snazan pas, loseg karaktera, uvek nepredvidiv, extra opasan i za domacina i za ostale......Tako bih ja opisao ovu rasu...

Pit bul je rasa izbalansiranog karaktera: dobrim vraca dobro - losim lose.

Nemacki ovcar: cuvar uvek budan....I kada nocu padne list sa drveta, on to zna...

Engleski buldog: jako tvrdoglav, nezgodan pas. Nikome ga ne bih preporucio za drzanje, osim Englezima.

Boxer: hrabrost bez premca, za decu bi poginuo

Avlijaner (mesanac): superiorna inteligencija izostrena u borbi za opstanak...

Istina ziva, ja sam imo vecinu sa ove liste, boksera sam obozavao dao sam ga momku koji mi ga je i prodao jer nisam mogao u stan vise da ga drzim porastao *** :)

Sad imam

I primetio sam da uvece totalno poludi znaci preko dana miran dobar uvece skace luduje haos, il to slucaj samo kod mene govorim za Ši-cu

Poslednja izmena:
Od svih rasa pasa najvise ujeda je zadao Chau-chau....

Po mom dugogodisnjem iskustvu - najopasniji pas je - rotvajler !

Vrlo snazan pas, loseg karaktera, uvek nepredvidiv, extra opasan i za domacina i za ostale......Tako bih ja opisao ovu rasu...

Pit bul je rasa izbalansiranog karaktera: dobrim vraca dobro - losim lose.

Nemacki ovcar: cuvar uvek budan....I kada nocu padne list sa drveta, on to zna...

Engleski buldog: jako tvrdoglav, nezgodan pas. Nikome ga ne bih preporucio za drzanje, osim Englezima.

Boxer: hrabrost bez premca, za decu bi poginuo

Avlijaner (mesanac): superiorna inteligencija izostrena u borbi za opstanak...
Nisi u pravu za rotvajlera, kad prođe dresuru nema boljeg psa od njega... a da je opasan jeste, on poslije mastifa ima najjači ugriz...

Ove sve ostale vrste osim avlijanera ;) ne bih nikom preporučio...

Nevidjena glupost opasne rase ne postoje .Sve je to od psa do psa plus vaspitanje.
Tacno tako . Jedan od najagresivnijih pasa koje sam vidio bila je komsijina pudlica . Sreca pa je bila mala
tako da nije mogla da napravi veliku stetu .Veci pas moze da napravi vecu stetu .
Ja cijenim i imam rotvajlere i tvrdim da nisu opasni ako ih odgaja neko ko se razumije u pse i normalan je .
Rotvajler je vrlo snazan pas i opasan je ako ga drze budale koje zele da takvi psi budu agresivni . Ista situacija je
i sa ostalim velikim rasama .Psihopatama treba zabraniti da drze pse .
Da li je alfa romeo opasan auto ? Jeste , ako ga vozi kreten .
Oni koji ne znaju dovoljno o psima , neka malo gledaju kasete Cezara Milana !

https://www.google.rs/webhp?source=...cp.r_qf.&fp=790cee643fffeb6e&biw=1280&bih=677

Tacno tako . Jedan od najagresivnijih pasa koje sam vidio bila je komsijina pudlica . Sreca pa je bila mala
tako da nije mogla da napravi veliku stetu .Veci pas moze da napravi vecu stetu .
Ja cijenim i imam rotvajlere i tvrdim da nisu opasni ako ih odgaja neko ko se razumije u pse i normalan je .
Rotvajler je vrlo snazan pas i opasan je ako ga drze budale koje zele da takvi psi budu agresivni . Ista situacija je
i sa ostalim velikim rasama .Psihopatama treba zabraniti da drze pse .
Da li je alfa romeo opasan auto ? Jeste , ako ga vozi kreten .
Oni koji ne znaju dovoljno o psima , neka malo gledaju kasete Cezara Milana !

https://www.google.rs/webhp?source=...cp.r_qf.&fp=790cee643fffeb6e&biw=1280&bih=677

Da, taj lik se stvarno razume u psihologiju pasa, koliko sam mogao da primetim.
kako doci na internetu do njegove serije?

Takodje me zanima ako postoji kakva knjiga o psihologiji pasa.

Mislim da agresivnost zavisi od rase, od legla i prevashodno od vlasnika.

Poslednja izmena:
Ma Cezara Milana za predsednika!!! :hahaha:

cim stene dodje u kucu, odmah kreni da ga bodes prstom u vrat, da sistis, vuces povodnik... ma za nedelju dana ces da uradis kera za IPO3!

Kako si ti naucio sa psima?

Gledao sam jednog lika koji zivi u coporu s vukovima. Vukovi su ga prihvatili kao svog clana jer se drzi zakona koji vlada medju vukovima.Taj zakon je ucio ziveci medju njima .

Poslednja izmena:
Cezar je covek koji radi sa odraslim vaspitno zapustenim psima, i te metode se pokazuju na TV. ja do sad ne videh na TV niti jednom njegov rad sa 2-, 3-, 4-mesecnim stenetom. mozda gresim, mozda se i to davalo... ali ono sto sam ispratila, to je rad sa odraslim formiranim zapustenim psima...

kapiram da i dete od dve godine mozes, umesto u obdaniste, da posaljes u vaspitno-popravni dom, sigurno ces nesto postici, ali da li ces postici primeren uspeh, to je pitanje...

Da, taj lik se stvarno razume u psihologiju pasa, koliko sam mogao da primetim.
kako doci na internetu do njegove serije?

Takodje me zanima ako postoji kakva knjiga o psihologiji pasa.

Mislim da agresivnost zavisi od rase, od legla i prevashodno od vlasnika.
1990 .g. sam radio kao konobar u jednom kaficu .Vidio sam da mi je na terasu sjela musterija i odem da je posluzim .Dok je ovaj narucivao pice
imao sam osjecaj da me neko posmatra . Pogledam na stranu i skoro mi je ispala tacna iz ruke .Direktno u oci me je gledao misicavi crni pas
jake vratine . Pas je bio potpuno miran , ali sva hrabrost je izasla iz mene . Da napomenem da sam porijeklom sa sela i nisam se bas bojao pasa .
Bio je to rotvajler , a tu rasu do tada nisam vidio . Kad me je kolega za sankom vidio , poceo se valjati od smijeha . Nevjerovatno , imao je odgajivacnicu
a da to nisam ni znao . Nikad o psima nismo ni pricali mada smo zajedno radili par mjeseci .
I naravno , kupim stene od njega . Dao sam cijelu platu . Rijesio sam da psa sam obucavam jer volim izazove .Upoznao sam se sa nekoliko vlasnika
rotvajlera i to sa onima koji idu na izlozbe , a ne sa onima koji imaju divljake sa laznim rodovnikom . Poceo sam ici na izlozbe i uskoro sam znao kako
se zovu najbolji rotvajleri u Jugoslaviji i Evropi . Preko" Zova" sam nabavio kasete za dresuru . Konsultovao sam se i sa vlasnicima drugih rasa , ali ne sa
kriminalcima nego sa dreserima , veterinarima i odgajivacima .Najvise sam naucio od vlasnika drugih rasa , jer nije ocekivati da ti pomaze vlasnik rotvajlera
kojem ces sutra biti konkurencija na izlozbi .Vremenom sam dobio bas onakvog psa kakvog sam zelio . Apsolutno je bio neagresivan ,ali vjerujem da bi lose
prosao svaki pas koji bi ga napao .Nikad nisam pustio da se bori sa nekim psom mada me dosta njih izazivalo .
Jednom se morao braniti kad je imao 12 mjeseci i 40 kg . Napao ga je odrastao njemacki ovcar star tri godine koji je do tada ubio par malih pasa . Vlasnik
ovcara je bila jedna mala sedamnestogodisnja bitanga . Balonja nas je pratio i jednom namjerno pustio svog psa .Borbe nije ni bilo jer je kod sudara
ovcar odmah bio bacen na zemlju i predao se .Moj pas ga cak ni jednom nije ugrizao nego mu je samo skljocao zubima oko glave .Nevjerovatna scena .
Tada sam shvatio sta je rotvajler .Znam da sam pristrasan , ali on je za mene najbolja rasa .Naravno i sada imam rorvajlera .

Meni je glupost pecanje.
Nikad to nisam mogao da shvatim,tu strast.

Skloni smo da svrstavamo u glupost pojmove koje ne razumemo....!

Kad bi imala predstavu,a očito nemaš,koje je pas zadovoljstvo !?
Proširila bi i vidike.
Čak i dokučila šta je prava ljubav,ona bez ostatka i digitrona !

Mislila sam da je glupost ovoliko generalizovanje!
Pas je ogledalo svog vlasnika
''Sundjer'' koji upija sve dobro ali i lose
''cd'' na koji stavljamo sta zelimo i tako dalje..
Savrseno razumem pse,imam ih celog zivota.
Od svega sto je napisao mogu se sloziti sa ovim: Avlijaner (mesanac): superiorna inteligencija izostrena u borbi za opstanak..
Ostalo je stvar genetike i vaspitanja
Nikad ne mozes govoriti generalno o celoj rasi,svaki pas je jedinka za sebe.

Mislila sam da je glupost ovoliko generalizovanje!
Pas je ogledalo svog vlasnika
''Sundjer'' koji upija sve dobro ali i lose
''cd'' na koji stavljamo sta zelimo i tako dalje..
Savrseno razumem pse,imam ih celog zivota.
Od svega sto je napisao mogu se sloziti sa ovim: Avlijaner (mesanac): superiorna inteligencija izostrena u borbi za opstanak..
Ostalo je stvar genetike i vaspitanja
Nikad ne mozes govoriti generalno o celoj rasi,svaki pas je jedinka za sebe.

Da,sve je tačno !
Što si rekla.

406207_332500310174946_1904159189_n.jpg

;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back