NAJNOVIJI SINDROM-MNOGE ZENE<ZELE LJUBAVNIKA KOJI BI MOGAO DA IM BUDE SIN !

U poslednje vreme,svedoci smo,citajuci dnevnu stampu,kao i iz drugih medija,da sve vise,medju "POZNATIM" zenama vlada nesto kao "moda",da su im partneri,mladji
po dvadesetak godina! To je za nas psihologe,veoma interesantan fenomen!

Kada je partnerka mladja petnaestak-dvadeset godina,tu se javlja jedan veoma za njenu psihu,neprijatan momenat.Ta razlika u godinama,izmedju partnera,stvara jedan
uznemiravajuci momenat,da je zena u ulozi ljubavnice,i istovremeno majke,svom ljubavniku.Stvara se jedan pseudo incestualan odnos.Ovakav oblik,seksualnog parnerstva,negativno utice na mladica,koji povremeno,dobija za vreme seksualnih
odnosa,neodoljiv osecaj,da vodi ljubav sa svojom majkom! To nije dobro za mlade
muskarce,jer moze u potpunosti, da poremeti njihov psiho-fizicki balans,koji je
majka priroda,vrlo lepo izbalansirala.U naucnoj psihologiji,smatra se,da izrazito mlade
(i vremenom sve mladje) muskarce,traze zene,koje ustvari nikada nisu dosegle seksualni vrhunac.Jureci za sve mladjim i mladjim muskarcima,one u stvari biju
bitku sa imaginarnim vetrenjacama.Jer problem nije u muskarcima,njihovim
partnerima,vec u njima samima.Te zene,imaju neke traume iz detinjstva.Verovatno
vezane za njihove oceve.To se dogadja najcesce,kada devojcica na bilo koji nacin
se to desilo,bude prisutna,kada su njen otac i njena majka,imali seksualni odnos,
koji je na nju ostavio zastrasujuci utisak,u tim neznim decjim godinama.Za ovakve devijantne slucajeve,ima leka.Treba obaviti iskren razgovor,sa iskusnim psihologom
koji ce kod zene,sa takvom opsesijom,razresiti sve nagomilane probleme.

Previse ti je ovo naučno.
Pomodarstvo je čudo. Ti očigledno nisi upućen u društvene
događaje, u kretanje našeg društva, u život koji se odvija u Bankoku na Balkanu
(tako na zapadu zovu Beograd u kojem za 20 do 30 EU imaš kompletan meni,
jelo, piće, provod i žene, tako objavi DW),. Još od sredine devedesetih, počela je jurnjava
bakica za "mladim" mesom, a uzor su bile takozvane uspešne žene, pre svega holivudske
glumice, koje su, izborane kože i sa previše plastike u telu, sa otupelim erotskim strastima potrošenim
u nesebičnom kresanju, videle još jednu priliku da se pojave na naslovnim stranicama.
Naše bakice su to videle kao trenutak oslobađanja, uzvratni udarac muškarcima i
počele da jure klince dokazujući svoju samostalnost i progresivnost. Setih se Biljane Vilimon,
Jelene Tinske, Verice Rakočević... gomile anonimnih, ima ih previše... a ostale idiotkinje, po
receptu Pink tv, požurile su da bar iz prikrajka pokupe i osete mrvice tzv. džet seta, po principu,
nisam ni ja gora, to je kul. Profitirali su šiljokurani, a mnogi su i debelo koštali svoje tutorkinje
(slučaj Tinske, ostala bez stana i ostale pokretne i nepokretne imovine),
jer se obično podrazumeva da šiljokurani nemaju lovu, a da ih bakice moraju finasirati tj. izlaziti
u susret njihovim dečjim željama. Na kraju krajeva to isto rade i muškarci sa svojim skoro ili bez
skoro, maloletnim sponzorušama.
Svet prostitucije je svojstven svakom društvu pa i našem, ne bih ja to vezivao previše za psihološke
probleme, više bih za prostituciju, koja može biti i muška.

Kao psiholog trebalo bi da znaš da je institucija prostitucije kroz vekove nudila obuku golobradim
mladićima uz nadoknadu, pa su i očevi vodili sinove u javne kuće da "skinu mrak". nešto kao u pripovetki
Laze Lazarevića - Prvi put s ocem na jutrenje (e ovo jutrenje se može tumačiti svakojako, treba konsultovati
Frojda).

E sad, ne treba zaboraviti i "veze" ljudi sa "većom" razlikom u godinama, koje potraju,
a neke budu i do kraja života. Možda u takvim vezama tvoja teorija ima više primene, recimo,
sa javne scene dugotrajna veza, glumaca Milene Dravić i Drana Nikolića.

Te žene imaju i svoj naziv, zovu se Kuguarke.

p.s. Ne odbacujem ni tvoju stručnu analizu, koja je u pozadini osoba koje se odlučuju
na ovakve avanture, razlozi su po meni mnogo pragmatičniji, pre svega pomodarstvo i
materijalna korist začinjeni seksom. Skoro odgledah film u kome muška prostitutka,
objašnjava policajcu koji ga "startuje" da nije homoseksualac, da prostitucijom najlakše
dolazi do para. U ovome je ključ cele priče verovatno u najvećem broju slučajeva prostitucije.

Poslednja izmena:
Za ovakve devijantne slucajeve,ima leka.Treba obaviti iskren razgovor,sa iskusnim psihologom
koji ce kod zene,sa takvom opsesijom,razresiti sve nagomilane probleme.

Licno nisam pristalica velike razlike u godinama medju partnerima. To je sto se tice mog ukusa i mojih shvatanja.
Ali, proglasiti zene devijantnim a ne uciniti to isto sa muskarcima, licemerno je i daleko od strucne analize.
Imaju li i oni traume jer su videli roditelje u seksualnom odnosu, ili je neka druga trauma i devijacija u pitanju?
Seksualni i svaki drugi odnosi medju odraslim osobama su isuvise kompleksni i individualni, a i sami akteri toliko razlicito profilisani i motivisani, da bi ih ovakvo piskaranje uopste moglo naceti a ne izanalizirati.
Ako si ti psiholog, tesko da imas puno posla. Mada mislim da sa psihologijom imas veze tamam koliko i ja.

Poslednja izmena:
Marija.S.;bt258983:
Licno nisam pristalica velike razlike u godinama medju partnerima. To je sto se tice mog ukusa i mojih shvatanja.
Ali, proglasiti zene devijantnim a ne uciniti to isto sa muskarcima, licemerno je i daleko od strucne analize.
Imaju li i oni traume jer su videli roditelje u seksualnom odnosu, ili je neka druga trauma i devijacija u pitanju?
Seksualni i svaki drugi odnosi medju odraslim osobama su isuvise kompleksni i individualni, a i sami akteri toliko razlicito profilisani i motivisani, da bi ih ovakvo piskaranje uopste moglo naceti a ne izanalizirati.
Ako si ti psiholog, tesko da imas puno posla. Mada mislim da sa psihologijom imas veze tamam koliko i ja.

Apsolutno se slažem i sa Tvojom i Timoštenovom analizom i odgovorom..

Na PDF psihologija, filozofija, žene, muškarci TOLIKO je priča o svemu ovome iz raznih uglova i generacija
da je sam tekst gosn Lorda skoro pa detinje naivan.
Kroz istoriju je barem bilo dokaza o svim anomalijama u odnosima medjuljudskim, tako da i ovo pitanje razlike u godinama
je sano ponavljanje periodično svega vidjenog do sada, koje društvo diktira kao modernu ili ( po meni) bulevarisanje (malogradjansko kopiranje zarad
materijalne ili bilo kakve koristi, a ponajviše reklame vremešnih osoba oba pola..mada i tih mladjahnih koje pristaju na sve iz opet njima znanih razloga i koristi)

Ništa nepoznato niti novo nije rečeno što bi promenilo bilo čije razmišljanje i ponašanje
"Cilj ne bira sredstvo"... na žalost ni psihologija nema "leka" jer se mladost kao "eliksir" koristi i kroz pedofiliju, što bih kažnjavala nastrašnije-smrtnom kaznom...

Back