Najmladje djete :)))

milica92milica

Obećava
Poruka
78
Kako je biti najmladje dijete?? Da li je to lako (kako kazu najstarije i ono 'srednje' :D ) ili ipak bude teze? Ja sam najmladja od troje djece i mislim da je lakse, nekako je za nas vec sve spremno, ali mi ipak mislimo da da smo uvjek uskraceni jer smo malkice razmazeni. Bas da cujem druga iskustva najmadjih-najsladjih !! :lol:

radije bih odgovorila kao roditelj, jer davno sam bila dete pa sam zaboravila kako mi je bilo kao mlađem detetu

mislim da kod drugog deteta roditelji ipak imaju malko iskustva, znaju šta ih čeka
mada to ne mora da znači, svako dete je individua i zahteva poseban pristup
obično se smatra da je (naj)mlađe dete razmaženo, ipak samtram da ima roditelja koji razmaze prvo dete, prvo pa muško ili oni koji su baš želeli ćerku jer je "u familiji dosta muške dece"

Ja sam najstarija:lol:
Ali je to velika cena ali i zadovoljstvo.Moji su patrijarhalno vaspitani.
I za njih sam ja uvek bila kriva ako ovi nesto zgrese:mrgreen:
Za sve sam ja probijala led:rumenko:
Ali je zato moja rec bila prva i poslednja:zper:
Brat je najmladjiJbg.musko pa imao razne privilegije(svoju sobu,bicikl,motor,kola...):mrgreen:
Ali je opet morao da me slusa i dan danas:zper:
Ali je zato moja sestra na**ala.Nju niko nije fermao ni za sta:dash:
I dan danas ima osecaj manje vrednosti.
Nazalost ima stalno neki osecaj za dokazivanjem:zag:
Volim i jedno i drugo i mislim da sam naj srecnija osoba na svetu zato sto imam i brata i sestru.I nije vazno sto su mladji i te kako trazim njihovu podrsku i savet:zag::heart:

Sve to zavisi od roditelja, ali i od deteta. Ja kao najmladja nisam zelela da budem razmazena i vecito mala, zelela sam da sto pre odrastem. Nisam im dozvolila da me maze. Danas vidim da sam time uskratila neke stvari i sebi i svojim roditeljima... Ali cvrsto verujem da je tako bolje, jer od razmazenog deteta retko postane ceo covek.
Neke stvari su za mene bile lakse (jer sam imala pomoc starije sestre), a neke teze (jer se od mene ocekivalo da budem njena kopija, a mi smo sasvim razlicitog karaktera).
Ipak, Bog na sve misli, pa i na to ko ce biti mladji, a ko stariji.
Znam to jer je dobro sto je ona meni bila uzor, a ne ja njoj. :)

Moje najmladje dete je pre neku noc plakalo satima, glasno jecajuci i proklinjuci sudbinu sto se rodilo kao najmladje jer joj je zivot tezak posto sam joj rekla da ce,ako jos ikada izadje sa drugaricama uvece kad sam ja na poslu a ne javi mi se, dobiti samarcinu za pamcenje.
To je njoj bio realan razlog za plac.
Nekad ne smem ni pomisliti sta ce biti sa njom kad pocnu da nailaze pravi problemi.

Ja kad sam bila mladja znala sam da placem i zbog manjih problema od toga :D Ali to je samo da iskusa koliko daleko moze da ide, da padnes na suze. Kod tate je to palilo, ali kod mame je bila ta 'za pamcenje' vecinom :mrgreen: Sada smatram da sam koliko toliko normalna osoba :zper:

Back