Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Ja za to naucno dokazivanje loptastih munja prvi put cujem . A sam termin "loptsta munja" nastao je jos u Condonovom dnevniku 1969 godine . Radi se o knizi koja ima oko 1000 strana i ima podnzaiv "Scientific Study of Unidentified Flaying Objects" - Studija 40ak naucnika pod vodjstvaom naucnika E. Condona koji su ispitivali 45 000 prijava na 15 000 slucajeva . Ostalo im je 2% nerazjasnjenih slucajeva ! "Kako ne bismo morali prihvatiti kao objasnjenje male zelene ljude , treba da pokusamo da i preostalih dva posto objasnimo pomocu prirodnih pojava . Valjalo bi posvetiti paznju tajanstvenoj pojavi munje u obliku kugle !"
Profesor koji je ( tad ) svetski strucnjak Karl Berger iz stanice za ispitivanje munja "San Salvatore" bio poprilicno znenadjen idejom loptaste munje . Bio je skeptican i komicno je rekao " Do sada se nije uspelo dokazati da takve munje uopste postoje " ...
Svojom glavom razmishljajuci i znajuci da je uzrok munji ogromna razlika potencijala izmedju kopna i oblaka smatram da je prica o postoji zatvornog kruga elektriciteta, smesna , narocito kad citam po novinama da ulazi kroz prozor i "ubija " sve na svom putu ... preporuka "zatvarajte prozore kad grmi "
Koliko ja znam još se Tesla bavio loptastim munjama (nije uspeo da ih napravi), dakle, sama pojava je poznata nauci mnogo pre nego što ti navodiš. (zanimljivo je da kao dokaz navodiš knjigu o NLO-ima, a ne neki naučni rad, lol)
Minijaturne loptaste munje su uspešno pravili japanski naučnici još pre par decenija, barem sam tako pročitao davno u nekim novinama.
Ta vrsta munja je zanimljiva zbog plazme, od koje se sastoji, pa istraživanja struja u njoj možda mogu pomoći u stvaranju fuzionog nuklearnog reaktora.
Samo 2% nerazjašnjenih pojava NLO-a, pa to je odličan rezultat! Zar ti misliš da mi znamo sve o svemu u ovom našem univerzumu, pa da rezultat mora da bude 100%. Ima mnoooogo stvari koje mi još uvek ne znamo ni o našoj planeti pa je sasvim logično da neke pojave još uvek ne možemo objasniti.
Dan je rekao većinu. Ja samo da dodam da čovjek, prije nego što počne o nečemu razmišljati svojom glavom, treba prvo da prikupi sve poznate podatke. Donošenje vlastitih zaključaka na osnovu samo dijela podataka obično vofi pogrešnim zaključcima.