Najizdrzljivi i najjaci ljudi dok nije doslo do postanka oruzja.

DavidB92/BackUp

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.160
Istorija svedoci da najizdrzljivi i najjaci ljudi dok nije doslo do postanka oruzja su Tarahumara Indijanci.
Prvenstveno su se hranili kukuruzom i mahunarkama,cak iako nisu znali da te dve kombinacije veoma dobro uticu na imuno kiseline,a malo su konzumirali mleka i voca.Meso gotovo da nisu konzumirali.
Kazu da su toliko bili sposobni da su trcali za divljacom,kad se divljac umori on ga stigne ,zaveze divljac i stavi preko ledja...

Indijanci su se hranili bizonima, šta pričaš?

Žitarice postoje 10.000 godina.
Kažu da nam je sveopšti fitnes od tada opao.

Mene zabole uvo, jer kako se životna sila uliva u intelekt, tako se izliva iz sirove snage. Kome u današnjem svetu treba sirova snaga podjednako kao u paleolitu?
Nikome, samo budalama po teratanama.

Drugim rečima: da budem zver i jurim za zverima, ili da iskoristim sofisticiranu funkciju intelekta i šake i napravim oružje, i više nikad da me ne jure zveri?
Ja biram intelekt i oružje, na uštrb sveopšteg fitnesa, fitnes samo koliko mi je potrebno.

Indijanci su se hranili bizonima, šta pričaš?

Žitarice postoje 10.000 godina.
Kažu da nam je sveopšti fitnes od tada opao.

Mene zabole uvo, jer kako se životna sila uliva u intelekt, tako se izliva iz sirove snage. Kome u današnjem svetu treba sirova snaga podjednako kao u paleolitu?
Nikome, samo budalama po teratanama.

Drugim rečima: da budem zver i jurim za zverima, ili da iskoristim sofisticiranu funkciju intelekta i šake i napravim oružje, i više nikad da me ne jure zveri?
Ja biram intelekt i oružje, na uštrb sveopšteg fitnesa, fitnes samo koliko mi je potrebno.

A nemas ni oruzje,a ni...
Ovo je istoriski dokaz Tarahumara Indijanca. Nisam ja nigde napisao kako treba covek da bude zver...

Danas ne,
Ali u slucaju nekog svetskog rata , emp ce sve to da rasturi.
tako da sve sto budete pravili ili uzgajali, pravicete za najaceg Konana u ulici.

Bice povratak na "imuno " kiseline .... :):)

Kako se Srbija pre barnila protiv Austro-Ugarske ? Na bojnom polju nasih vojnika bila 7.000,a njih bili oko 30.000. Al' smo ih izmlatili...

Danas ne,
Ali u slucaju nekog svetskog rata , emp ce sve to da rasturi.
tako da sve sto budete pravili ili uzgajali, pravicete za najaceg Konana u ulici.

Neće biti rata, jer je i tu intelekt dostigao svoj vrhunac u vidu atomske bombe, te će potencijalni rat biti nuklearni, tj potpuna anihilacija života na planeti, a tu ti neće nešto preterano pomoći puška, osim da pucaš iz očaja, u nebo

Neće biti rata, jer je i tu intelekt dostigao svoj vrhunac u vidu atomske bombe, te će potencijalni rat biti nuklearni, tj potpuna anihilacija života na planeti, a tu ti neće nešto preterano pomoći puška, osim da pucaš iz očaja, u nebo

Nece doci do velikog rata,ali ratuje se vec...
Ratovi koji se trenutno vode:
Somalijski građanski rat
Rat u Avganistanu
Islamistički ustanak u Nigeriji
Rat u severozapadnom Pakistanu
Sirijski građanski rat
Irački ustanak
Rat u Centralnoafričkoj Republici
Rat u Južnom Sudanu
A da ne pricam sta se radi u Venezueli...

Istorija svedoci da najizdrzljivi i najjaci ljudi dok nije doslo do postanka oruzja su Tarahumara Indijanci.
Prvenstveno su se hranili kukuruzom i mahunarkama,cak iako nisu znali da te dve kombinacije veoma dobro uticu na imuno kiseline,a malo su konzumirali mleka i voca.Meso gotovo da nisu konzumirali.
Kazu da su toliko bili sposobni da su trcali za divljacom,kad se divljac umori on ga stigne ,zaveze divljac i stavi preko ledja...
Indijanci su postali poljoprivrednici kada su ih ameri strpali u rezervate.Prethodno su bili lovci i stocari.za lov su koristili sve zivotinje,osim konja,jer su konji bili njihovo bogastvo.

Indijanci su postali poljoprivrednici kada su ih ameri strpali u rezervate.Prethodno su bili lovci i stocari.za lov su koristili sve zivotinje,osim konja,jer su konji bili njihovo bogastvo.

Индијанци коња ни на слици видели нису до Колумба.
Индијанци Јужне Америке, па и Средње Америке су итекако били ратари, тек северно од Апача иду ловци-сакупљачи.
Сва Апачка племена су били више ратари него ловци, као и Навахо племена. И Апачи и Навахоси су пуебло индијанци.
Е тек са Команчима и Шошонима крећу ловци па све на север до Дакота и Ирокеза.
...
Што се тиче кукуруза, да, он може да да издржљивост, ал не и брзину. Брзину даје месо само.
А и ловци су ловили на замке, и мање више рибу, нису ти ловци трчали нимало.

Индијанци Јужне Америке, па и Средње Америке су итекако били ратари, тек северно од Апача иду ловци-сакупљачи.
Сва Апачка племена су били више ратари него ловци, као и Навахо племена. И Апачи и Навахоси су пуебло индијанци.
...
Што се тиче кукуруза, да, он може да да издржљивост, ал не и брзину. Брзину даје месо само.

I ti si neki sto veruje da je covek masina na proteine,a ne na ugljen hidrate.
Svakako su lovili,ali nisu koristili mesto jer je sirovo,zivotinje su koristili za svoju odecu...

U slucaju nuklearnog
ne bas potpuna anihilacija,
"neki cete da poginete, a neki cemo da prezivimo" :)
Mozda neko na Novom zelandu, Rtanj planini ili sl... kolonija na Marsu :)

I ti si neki sto veruje da je covek masina na proteine,a ne na ugljen hidrate.
Svakako su lovili,ali nisu koristili mesto jer je sirovo,zivotinje su koristili za svoju odecu...

Угљене хидрате су у оволикој мери у људску исхрану су уводиле ГУШТЕРСКЕ цивилизације не би ли поробиле човечанство.
ЛОВАЦ је човек слободе!
А ратар је РОБ земље црнице!
Ловци су добијали шећере из корења и воћа и меда, и нису могли да ринтају цео дан на томе, а на житарицама може а и МОРА да се рмбачи цели дан!

...
U redu je za juzoamericke i srednje americke indijance.Maje i Asteci su bili i lovci i zemljoradnici,a severnoamericki su bili nomadi i lovci.kao nomadi nisu mogli da se bave zamljoradnjom,jer zasto bi nesto obradjivali i sejali,pa to napustali.nego su se selili za Bizonima.

Ne znam zasto se fizicka snaga danas smatra nekakvom privilegijom, kao kad bi se neko hvalio da zna da napravi pracku i mislio da je time ne znam kako koristan za drustvo, a ljudi prave atomske bombe i superhiperultraturbo kosmicka oruzja.

Bas tako,ovo je samo izlaganje istoriskih dokaza superiorni plemena...
Konj je jak,ali je konj...

Ne znam zasto se fizicka snaga danas smatra nekakvom privilegijom, kao kad bi se neko hvalio da zna da napravi pracku i mislio da je time ne znam kako koristan za drustvo, a ljudi prave atomske bombe i superhiperultraturbo kosmicka oruzja.

Зато што цице воле мишиће, а кога воле цице, он прца, а ко прца он је срећан!
Ето зато....а зашто цице воле мишиће у 21. веку? Па зато што су цице!

Back