Najgori polovnjaci

Uzmi u obzir koliko je ljudi ucilo da vozi na tom Yugu.:D
Kod Zastavinih vozila motori su bili lutrija, narocito posle 90te, mogao si da dobijes motor koji je pristojan, dogura do 200000, a mogao je da ti zapadne i onaj kojem radis generalnu na 30000. Meni je ostalo u secanju da su najveci problemi bili sa karburatorom, pre svega zbog loseg goriva, razvodnik, kojeg si mogao sam da popravis. Vesanje je bilo jednostavno ali se i kvarilo, kao i one sitne stvari tipa podizaci prozora, brave, elektrika kod farova, migavaca. Popravke su bile ceste ali i jeftine, dok danas ako krene da ti se kvari Audi, moze lako u crno da te zavije. Da ne spominjem egzotiku poput Rovera ili Jaguara, samo da si lud i uzmes neki koji je izasao iz garancije.

Jugo se kvario jer nije postojao pojam velikog servisa. Popravljaš kada stane tj kada se raspadne :D

Mi smo bili malo pedantniji i auto nikada nije stao. Prvi kec dogurao do 200 iljada bez otvaranja motora. Drugi prodat sa 35 iljada. Posle samo nemački krševi koji su bili pristojni ali skupi za održavanje i mnogo trošili.

Komšija je radio stalno polugeneralke dok smo mi na jednom kecu uradili punu generalku i kec doguro 100 iljada bez probl koliko sam pratio jer smo auto prodali rođaku. Bilo je svačega ali uglavnom za ono vreme odličan auto.

Poslednja izmena:
Kod Stila je specificno sto mu sijaju razna upozorenja i greske na tabli ali on pali i radi i ide bez ikakvih problema i tako do 2004 kad je to reseno.
Kod benzinca 1,6 je problem motorni kompjuter koji je stavljen kraj motora i trpi temperaturu i zato pravi probleme zbog pucanja lemova. Resenje je bilo premestiti ga na pozarni zid i tu ucvrstiti.
Sa JTD motoro nije bilo problema tj sijale su greske ali auto je isao godinama tako.

Drugar je imao stila kupljen iz uvoza ko nov posle pola godine se komplet raspao trap. Kupio sve nove delove i sredio, posle pola godine se opet raspao kompletan trap. Onda je remontovao kompletan trap kod gige u šupi i nedugo zatim ga prodao. Ne sećam se nešto da je gorelo na komandnoj tabli možda zadnji modeli.

Nestao ali u tvojoj glavi.
Stilo se itekako vozi i koristi.
Pogledaj malo bolje,to sto ga nema niko od tvojih komsija i prijatelja ne znaci da je nestao.
Da je nestao da li bi ga bilo u tolikoj kolicini na oglasima?

Код моје зграде виђам два стила... Један од комшије а други... И његов власник је ту негде.
Једино што видех пре пар дана, стило од комшије испушта облак плавог дима.

Back