Najekonomičniji bojler od 80l

• Začetnik teme Začetnik teme sehee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sehee

Početnik
Poruka
9
Pozdrav,
Da li postoji neki bojler od 80l koji ima manju potrošnju struje? Gledao sam ovaj https://bit.ly/2kC6Q3i ali dolazio mi je majstor za šporet pa reče da su imali sa tim smart bojlerima imali problema sa svakim drugim.

Imam još par pitanja:

1. Da li se uopšte isplati uzimati takav bojler?
2. Ima li neko iskustva sa takvim bojlerom?
3. Da li je bolji bojler sa potopljenim ili sa suvim indirektnim grejačem?
4. I koji biste Vi bojler preporučili?

Treba mi neki koji će raditi ceo dan, jer mom ocu je neophodna topla voda stalno, Još kad bi potojao neki koji ima manju potrošnju

Kakav crni gorenje jesi lud,u stanu sam imao elit talas cacak i sad za kucu uzeo,dobra izolacija drzi vodu duze toplom,brzo se dogreje,garancija na prohromski kazan 15 godina,za 10 god sam promenio grejac samo jednom i ocistio kamenac,to je kostalo oko 30€,bojler kosta oko 150€

Pozdrav,
Da li postoji neki bojler od 80l koji ima manju potrošnju struje? Gledao sam ovaj https://bit.ly/2kC6Q3i ali dolazio mi je majstor za šporet pa reče da su imali sa tim smart bojlerima imali problema sa svakim drugim.

Imam još par pitanja:

Treba mi neki koji će raditi ceo dan, jer mom ocu je neophodna topla voda stalno, Još kad bi potojao neki koji ima manju potrošnju
Dobar je , imam ovaj model i radi fantazija...

Ima smart mode , pamti kako koristis vrucu vodi nedelju dana i tako stedi el. energiju nr ne dogreva vodu non stop..

Gorenje je solidna marka , pusti price, naleteces i na izvikane marke koje otkazuju , svima se to desava...

Ovaj je jeftiniji a isto smart.

Annotation 2019-09-16 133624.png

Ја ту не филозофирам пуно. Укључиш бојлер и он се за мање од пола сата допуни са млаког на врело. Бојлер обавезно искључујем када га користим. Фаза се прекида стандардно на тастеру ван купатила.

Pozdrav,

Imam još par pitanja:

Bolje je imati od 80 litara zbog koriscenja u jeftinijoj tarifi . Energija je ista pa bilo koji aktivni grejac , osim, ali to je osim, i nije jos definitivno
isprobano.Najbolje se pokazali prohrom bojleri zbog dugotrajnosti za tzv Rusko trziste koj imaju enromnu izolaciju
tako da je voda po nekoliko dana vruca. Sto se tice grejaca , sve su imitacije prohroma cak mislim da su niklovani jer prohton
mora biti sjajan u celom precniku preseka a ne samo po povrsini . Nikl je totalno zlo za zdravlje nikako ne piti voduil i prati sudove gde ima
takav grejac (mislim da ih je na trzistu 99%) . Isto nikad ne koristiti vodu iz emajliranog bojlera za pice niti koristiti emajlirano posudje
od zutog i belog emajla , to nikad ne bih kupio pa makar bilo od Metalca.

Ја ту не филозофирам пуно. Укључиш бојлер и он се за мање од пола сата допуни са млаког на врело. Бојлер обавезно искључујем када га користим. Фаза се прекида стандардно на тастеру ван купатила.
Znači gasis ga na prekidač i ne smara te to?
Vidi se da si stara škola 😁
Vidi nema potrebe, sem ako ideš na odmor itd van kuće na duže vreme, preporuka je gasiti tako...

Za pola sata sa mlako na vrelo, mislim da si se malo zamislio kada si to pisao 😁
Vrelo i Vruće nije isto haha

Nema takvih stedljivih bojlera.Jaci grejac,brze zagreje vodu,a slabiji sporije,a isto potrose struje.Samo treba gledati koji bojler ima dobru spoljnu izolaciju,da ne bude stiropor,ili pur pena,jer te dve stvari,uopste ne drze toplotu i brzo se hlade.Treba staklena vuna,mada je toga sve manje u prodaji,ali opet je bolja pur pena nego stiropor.Dosta zavisi i od vase vode,ako se brzo nakupi kamenca na grejac,vuci ce dosta struje,a slabo grejati vodu.Mada sada skoro svi grejaci imaju mesto za zavrtanje anode,protiv kamenca,ali uvek je najbolja ta koja je fabricki ubacena,a posle sve sto kupis je mala privreda i krace traje.To za jeftinu struju moze da vazi za bojlere ko ne koristi tu vodu i za sudoperu.Danas su mnogi povezali na bojler toplu vodu i za sudoperu,gde se trosi dosta tople vode,preko dana,tako da za jeftinu tarifu ne stoji.Posto njemu treba za oca kako kaze dosta tople vode,jer je vise korist dnevno.To gasenje bojlera u vreme upotrebe,obavezno i neko rece gore da se pazi da termostat prekine fazu,a ne nulu.

Znači gasis ga na prekidač i ne smara te to?
Vidi se da si stara škola 😁
Vidi nema potrebe, sem ako ideš na odmor itd van kuće na duže vreme, preporuka je gasiti tako...
Мени не пада на памет да уђем у каду кад је бојлер укључен, а остали нек раде како им воља.

Za pola sata sa mlako na vrelo, mislim da si se malo zamislio kada si to pisao 😁
Vrelo i Vruće nije isto haha
Ништа се нисам замислио.

Nema takvih stedljivih bojlera.Jaci grejac,brze zagreje vodu,a slabiji sporije,a isto potrose struje.Samo treba gledati koji bojler ima dobru spoljnu izolaciju,da ne bude stiropor,ili pur pena,jer te dve stvari,uopste ne drze toplotu i brzo se hlade.Treba staklena vuna,mada je toga sve manje u prodaji,ali opet je bolja pur pena nego stiropor.Dosta zavisi i od vase vode,ako se brzo nakupi kamenca na grejac,vuci ce dosta struje,a slabo grejati vodu.Mada sada skoro svi grejaci imaju mesto za zavrtanje anode,protiv kamenca,ali uvek je najbolja ta koja je fabricki ubacena,a posle sve sto kupis je mala privreda i krace traje.To za jeftinu struju moze da vazi za bojlere ko ne koristi tu vodu i za sudoperu.Danas su mnogi povezali na bojler toplu vodu i za sudoperu,gde se trosi dosta tople vode,preko dana,tako da za jeftinu tarifu ne stoji.Posto njemu treba za oca kako kaze dosta tople vode,jer je vise korist dnevno.To gasenje bojlera u vreme upotrebe,obavezno i neko rece gore da se pazi da termostat prekine fazu,a ne nulu.
Nisi cuo za digitalne termostate ? Mislim nije tajna na trzistu su vec neko vreme ...

Preko leta drzim na 40c i to zna se kada odrzava tu temperaturu jer nemam potrebe za 60c i vise :)

jesi jesi od mlake do vrele za 30 min malo teze ;) sem ako mislis na "vrelo" 60c
Већини људи је на кожи све преко 45 °C врело. Тако да, ако бојлер постигне тих 60 °C, можеш да се купаш без бојазни да ћеш остати без топле воде.
Кад је вода у бојлеру већ млака, то се постигне за пола сата.

Nisi cuo za digitalne termostate ? Mislim nije tajna na trzistu su vec neko vreme ...

Preko leta drzim na 40c i to zna se kada odrzava tu temperaturu jer nemam potrebe za 60c i vise :)
Cuo sam i reci mi loliko ustedis struje zimi sa tim termostatom.Rekao sam bilo leti,bilo zimi,ako koristis vrucu vodu iz bojlera i za sudoperu,nema velike stednje.Reci mi jos nesto dal' imas nekoga sa dugom kosom u kuci i da li ta potrosi isto vode kao neko sa kratkom kosom dok se kupa.

Cuo sam i reci mi loliko ustedis struje zimi sa tim termostatom.Rekao sam bilo leti,bilo zimi,ako koristis vrucu vodu iz bojlera i za sudoperu,nema velike stednje.Reci mi jos nesto dal' imas nekoga sa dugom kosom u kuci i da li ta potrosi isto vode kao neko sa kratkom kosom dok se kupa.
Bojler mi ne sluzi za sudoperu LOL.

Naisao sam kako radi ... ima i neimao nekoga sa dugom kosom steka struju , em bolja izolacija em pamti kako koristis vrucu vodu , recimo pravi preset za nedelju dana - uci.

Back