Rileuskas
Zainteresovan član
- Poruka
- 124
Na sta se grijete ,sta vam se cini najisplativije?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ја и дан данас имам тај котао у подруму, а имам и на гас. И у праву си, доле кад заложим је пакао. Али грејем се на гас јер не ложим и јер ми тих 23 степена прија. Кад наложим једино го да идем.Plin.
Najelegantnije, ali i najskuplje.
Prije je bilo centralno grijanje na drva, bila je velika pec u podrumu, toj toplini koju je ona proizvodila, plin ne moze ni prismrditi.
Uzmi u obzir da se klima promjenila.Ја и дан данас имам тај котао у подруму, а имам и на гас. И у праву си, доле кад заложим је пакао. Али грејем се на гас јер не ложим и јер ми тих 23 степена прија. Кад наложим једино го да идем.
Знам све. Мени је мајка причала да су зиме некада били сметови по 2, 3 метра. А живимо у Бачкој, дакле равница. Код мене ове зиме пао један снег и отопио се после три дана. Мислим да ће зиме бити све блаже..Uzmi u obzir da se klima promjenila.
Ja iskreno ne pamtim pravu zimu na kontinentu.
Prije je za Dan Republike snijeg bio do obrva, radile se svinjokolje, danas da je napravis tradicionalno na taj datum, dobre su sanse da se meso pokvari.
Osamdeseto godiste sam i jos pamtim one prave zime a onda je bilo grijanje na drva, tu plin ne bi mogao prismrditi.
1984-tu pamtim po dve stvari - što je bila Olimpijada u Sarajevu i što smo u dvometarskom snegu kopali tunele kao pećine.Знам све. Мени је мајка причала да су зиме некада били сметови по 2, 3 метра. А живимо у Бачкој, дакле равница. Код мене ове зиме пао један снег и отопио се после три дана. Мислим да ће зиме бити све блаже..
Нешто ту није како треба.Drva, Alfa šporet proguta oko 20 kubika za 60ak kvadrata u osnovi, visina 2.60.
Kuća je od blokova bez izolacije, pvc stolarija svuda osim u hodniku.
Hodnik mi pravi problem, kad je malo više hladno moram svoju sobu da dogrevam na struju.
Kad se sve sračuna to je negde oko 2000e za celu grejnu sezonu.
Иначе, снег је изолатор и кад напада довољно, ствара брану између грејаног простора и спољне температуре.Prije je za Dan Republike snijeg bio do obrva
Bez centralnog, samo šporet greje.Нешто ту није како треба.
Ја сам имао Алфу са котлом за централно, слична квадратура и кубикажа, никад нисам трошио више од 4м3 за зиму.
У реду, али причамо о разлици од 500%.Bez centralnog, samo šporet greje.
Ali ložimo domaćinski.
Treba mi mnogo više za izolaciju, ovo je samo jedan deo kuće, sve ukupno ima 380 m2.У реду, али причамо о разлици од 500%.
Блок као грађевински елемент је у реду ако су мајстори затворили све шупљине и тако направили ваздушну брану. Често не ураде то.
Чак и распоред просторија може да допринесе већој потрошњи, али је ипак велика разлика.
Гледај ти то да изолујеш што пре, не верујем да ће те изаћи више од 2000 евра а сигурно ћеш преполовити потрошњу дрва.
У реду, пардонирам се, нема потребе да идемо у интиму, ипак је ово техничко питање.Treba mi mnogo više za izolaciju, ovo je samo jedan deo kuće, sve ukupno ima 380 m2.
Ne ulažem u ovu kuću ništa, to je otac započeo a sa njim nisam u dobrim odnosima.
Opušteno, da se ljutim ne bih otvoreno pričao o tome.У реду, пардонирам се, нема потребе да идемо у интиму, ипак је ово техничко питање.
Надам се да се на љутиш.
nema veze toliko sa izolacijom cim trosis toliko ogreva,zid kada se zagreje od grejanja prostorija ne moze biti hladna.Pitanje je kako ti je ugradjena stolarija odnosno koliko dihtuje,ako nije diht onda ti se toplota gubi strujanjem ,zato dogrevas i hodnik je zbog ulaznih vrata problemDrva, Alfa šporet proguta oko 20 kubika za 60ak kvadrata u osnovi, visina 2.60.
Kuća je od blokova bez izolacije, pvc stolarija svuda osim u hodniku.
Hodnik mi pravi problem, kad je malo više hladno moram svoju sobu da dogrevam na struju.
Kad se sve sračuna to je negde oko 2000e za celu grejnu sezonu.
Гас. Најјефтиније. Најчистије. Најпрактичније.Na sta se grijete ,sta vam se cini najisplativije?
Метар дрва 8.000 а ја у најхладнијем месецу за гас не платим 10.000 дин месечно... Колико метара дрва ти треба месечно?Nista bolje od drva jer se najbolje ogreje i kuva usput