- Poruka
- 37.740
Izrazi se slobodno, neću te banovati.![]()
Ko zna, možda i taj dan naiđe. Lično, bilo bi mi zanimljivo i to videti od sebe

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Izrazi se slobodno, neću te banovati.![]()
Za sve postoji prvi put, a ako dođe do toga biću nežan, obećavam.Ko zna, možda i taj dan naiđe. Lično, bilo bi mi zanimljivo i to videti od sebe![]()
Za sve postoji prvi put, a ako dođe do toga biću nežan, obećavam.![]()
I Podrumi Vatikana od Žida je zanimljiva knjiga, ako se ne varam glavni lik je Lafkadije, čovek koji ima neku otkačenu životnu filozofiju forsiranja iznenadnih radnji.Više manje se slažem, pogotovo za Pasternaka, Barnsa i Murakamija, osim za Žida, ima zanimljivih knjiga, recimo Kovači lažnog novca.
Pavića ne volim, dosadan mi je, Jasmina Ahmetagić ima dobru studiju o njegovom delu:Pavić je pompezan, zaljubljen u svoju rečenicu i opsednut formalnim literarnim štosevima, pa postaje pretežak i prenaporan za čitanje.
Danilo Kiš mi je bio težak u romanu Bašta, pepeo, kad uđe u pedantno slikanje svetlosti na rubovima starog poslužavnika, ali je u Grobnici za Borisa Davidoviča maestralan. Genije koji nije umeo da odabere temu, izdala ga je strast nekako.
Inače, period života kroz koji prolazim više identifikuje dosadne od zanimljivih pisaca nego oni sami po sebi.