Najčešće ženske dileme i zablude po pitanju suplementacije

Pa dobro, ona jeste rekla da je dečko upropastio zdravlje, ali nije obavezno morala da misli da je imao trajne posledice, možda je mislila na taj događaj koji je opisala i koji se jeste desio.. To za tužbe stvarno ne mislim da je na tom nivou kod nas (mada je to opet pitanje koliko je moja procena merodavna :lol:) kao u nekim zemljama (
).. Meni se barem dešavalo u više navrata da kupim nešto u našim marketima čemu je istekao rok i ništa, bacim, i krivim sebe jer nisam pogledao rok trajanja kad sam kupovao.. Možda je i on tako, bio je srećan što je gotovo, i bacio u đubre, ostala mu je trauma od toga verovatno.. Još ako je kupio u Americi a uzimao ovde, kome je do toga da se tuži preko mora..?

A uh, priča za steroide je ono :s Tu ne mogu da se raspravljam, niti bi bilo umesno..
Ono što sam ja hteo da kažem jeste da je bzvz otpisivati njenu priču jer mi "znamo" da to nije bilo.. Onda bi otpisali svačije iskustvo koje se ne uklapa u šablon koji nama odgovara ili sliku koju mi imamo u glavama.. Sad, ja ne kažem da su suplementi štetni niti išta slično (što osećam da neko samo čeka da mi pripiše i da počne da se raspravlja :lol:), samo kažem da nije u redu garantovanje da se nešto nije desilo i priča da pomenute kontrole na poslu nije bilo, i izjave tipa "ništa što si gore napisala nije tačno"..

Za bapske priče "ja znam lika koji zna lika koji se sjeb'o zbog suplemenata" si u pravu, ima ih bezbroj, ali tome već ne treba ni posvećivati pažnju, to je, kao i uvek, strah od novih stvari.. Verujem da ginko više niko i ne računa u suplement jer se kupuje u supermarketima :lol:

@Pacer

Hej, hej, niko ovde nije pričao o "efektu pokvarenog mleka" koji je sasvim moguć od wheya, nego je devojka doslovce rekla da je taj dečko UPROPASTIO ZDRAVLJE od wheya. I onda sam ja naveo dve sasvim logične stvari:

- kako je tako sigurna da je baš od wheya a ne od nečeg drugog i
- zbog čega jednostavno ta osoba nije tužila kompaniju na osnovu lekarskih nalaza i tražila ogromnu odštetu?

Ej, pa to nije mala stvar da neko upropasti zdravlje koristeći nešto što se prodaje kao potpuno bezbedno. Samo je lekar trebao dokazati slučaj i tužba bi pala.

Ja sam se lično naslušao u životu gomile takvih priča. Sve "onaj čuo za onog da je pio kreatin ili whey i stradali mu bubrezi, jetra, ovo, ono..." Pa, zaboga, tužbe bi pljuštale samo a inspekcija pozatvarala sve to, proizvođači bi navukli tešku ljagu na sebe i cela ta suplement industrija bi bila na ogromnom iskušenju. Ljudi tuže Imlek zato što se otruju nekim proizvodom i zaglave na infuziji, što je skroz bezazleno u odnosu na teška oštećenja organa koja se pominju, a opet nigde tužbi. Meni to sumnjivo, a tebi? :)

Ej, bre, bio sam spreman da se zakunem u najboljeg druga da ne koristi steroide jer smo se družili i po 10 sati dnevno, trenirali, živeli slično, a mnogo žešće je napredovao od mene. A ja slep ispod očiju, verujem u drugarstvo i nema šanse da poverujem da koristi hemiju. I onda sasvim slučajno jedne večeri otkrijem tu "beznačajnu" činjenicu da ipak nije natural i da me sve vreme lagao a ja lagao druge. Ma, ni rođenom bratu ne bih verovao oko toga. Ne mogu da garantujem ni za koga da ne koristi steroide, jedino da sam 24 sata sa njim(pa i onda može da ode u wc i bude mi van vidokruga). Zato ne razumem danas kako neko može da bude 100% siguran i to još za "tamo nekog dečka".

Na kraju, meni i svima treba to da bude skroz nebitno da li neko koristi hemiju ili ne, ali nije nebitno kad neko pomenee "upropašćavanje zdravlja" najobičnijim wheyom.

Bravo Fitnes Dzi, lepo si objasnio za pojam 100%, tako i treba kada se neko frlja sa nekim terminima a nezna sta oni znace...100% znaci totalnu diskriminaciju bilo cega drugacijeg.....100% je svi od prvog do zadnjeg bez izuzetaka.....100% se ne moze generalizovati jer samo ako jedan nije u grupi onda odmah nije 100% nego 99,99% pa ako su 2 onda je 99,98 itd.....

Cccc alo ljudi jel ste imali vi bre metodologije i statistike po fakultetima, visim skolama, srednjim skolama???
Jel ste uili procente u srednjoj i jel znate sta predstavljaju procenti?

Tako da kada neko kaze da tvrdi nesto 100% a to je nor kao verovanje da vanzemaljci postoje a nema dokaza, taj covek je klovan i treba ga ismejavati jer je NEKULTURAN I NEVASPITAN PA SE FRLJA PSEUDOARGUMENTIMA NA JEDAN BEZOBRAZAN NACIN....Ako je on takav zasto i mi ne bi bili takvi i da mu se rugamo u lice? Nije to nekultura to je sampo posledica njegove gluposti i bezobrazluka koju je zasluzio/la..

I kao sto rece Fitness G ja ne bih verovao sijmskom bratu blizancu da ga imam da mi kaze da ne uzima steroide...Ma ne verujem ni psiholoskom detektoru lazi kada bi rekao da taj covek govori istinu.......

Nikada ne mozete biti sigurni TO JE JEDINI PRAVI ARGUMENT KOJI JE VALIDAN, SVE OSTALO SU PROCENTI I NAGADJANJA I TAJ PROCENA NIKADA NE MZOE DA DOSTIGNE BROJKU 100% PA NI 99,99%......

Prema tome ta devojka se zesce prolupila kada je rekla da je sigurna 100% da ne uzima steroide......

Bravo Fitnes Dzi, lepo si objasnio za pojam 100%, tako i treba kada se neko frlja sa nekim terminima a nezna sta oni znace...100% znaci totalnu diskriminaciju bilo cega drugacijeg.....100% je svi od prvog do zadnjeg bez izuzetaka.....100% se ne moze generalizovati jer samo ako jedan nije u grupi onda odmah nije 100% nego 99,99% pa ako su 2 onda je 99,98 itd.....

Cccc alo ljudi jel ste imali vi bre metodologije i statistike po fakultetima, visim skolama, srednjim skolama???
Jel ste uili procente u srednjoj i jel znate sta predstavljaju procenti?
Kad već pričaš o procentima, 1 u grupi manje - 99.99%, 2 manje - 99.98% je tačno samo ako grupa meri 10 000 ljudi.. Uz izvesnu grešku od 2500 ljudi više, ili 2000 ljudi manje, ukoliko je do cifre 99.98% došlo zaokruživanjem

Poslednja izmena:

Back